آریا بانو - بیتوته / ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم و عطر بی نظیرش، به عنوان یک چاشنی عالی برای انواع غذاها استفاده می شود. این ترشی از ترکیب انواع سبزیجات و میوه ها مانند گوجه فرنگی، هویج، گل کلم، کلم، کرفس و سبزیجات معطر تهیه می شود.ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی یکی از انواع ترشی های محبوب ایرانی است که از ترکیب سبزیجات مختلف تهیه می شود. این ترشی به دلیل طعم و عطر خوشمزه اش، به عنوان یک چاشنی عالی برای انواع غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. مواد لازم برای ترشی سالاد مشهدی : گل کلم یک کیلوگرمهویج نگینی خرد شده نیم کیلو بازار ساقه کرفس نگینی خرد شده300 گرمبرگ تازه کرفس ساتوری شده100 گرمسیر خرد شده10 حبهسرکه (نوع سرکه اهمیتی ندارد)2 لیوانفلفل سبز تند نگینی خرد شده 3 عددگوجه فرنگی پوست کنده و پوره شده چهار کیلوترخون آسیاب شده خشک یک قاشق غذاخوریریحان خشک شده یک قاشق غذاخورینعنا خشک شده نصف قاشق غذاخوریزردچوبه و نمک به میزان لازم طرز تهیه ترشی سالاد فصل یا ترشی مشهدی : ابتدا گوجه ها را بشویید و پوست بگیرید. برای پوست گرفتن راحت گوجه ها، آن را ابتدا داخل آب جوش و بعد داخل آب یخ بریزید. پوست آن راحتی جدا می شود، آن ها را جدا کنید و آن ها را پوره کنید.تمام مواد را به صورت ریز خرد کنید و بشویید و اجازه بدهید آب آن ها خارج شود. می توانید برای این کار آن ها را روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا آب اضافی آن ها گرفته شود. در غیر این صورت ترشی شما کپک می زند. در این فاصله گوجه های پوره شده را روی حرارت زیاد قرار بدهید، آن را با قاشق چوبی هم بزنید. زمانی که سه چهارم آب گوجه ها تبخیر شد زردچوبه، نمک و سبزی های معطر را به آن اضافه کنید. سرکه را به آن اضافه کنید، هم بزنید در صورت تمایل می توانید از 3 لیوان سرکه هم استفاده کنید بستگی به سلیقه ی شما دارد.پس از اینکه مواد کمی با هم جوشیدند، گل کلم، هویج، کرفس، فلفل، سیر و بقیه ی مواد را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. زیر شعله را خاموش کنید. ترشی را هم بزنید تا از حرارت بیفتد. آن را بچشید اگر نمک آن کم بود به آن نمک اضافه کنید و اگر ترشی آن کم بود به آن سرکه اضافه کنید.