آریا بانو

آخرين مطالب

سموم غذایی که از آنها بی‌خبریم پزشکي

سموم غذایی که از آنها بی‌خبریم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بسیاری از افراد از سموم طبیعی موجود در غذاهای خود آگاه نیستند.

به نقل از هلث، بسیاری از مردم از باقیمانده‌های شیمیایی و آلاینده‌هایی مانند میکروپلاستیک‌ها که در غذاهای ما یافت می‌شوند آگاه هستند اما آنچه کمتر شناخته شده، این است که وعده‌های غذایی ما اغلب حاوی سموم طبیعی هستند.
این سموم، ترکیبات شیمیایی هستند که گیاهان برای محافظت از خود در برابر حشرات و میکروارگانیسم‌ها تولید می‌کنند. غذاهایی مانند لوبیا و سیب‌زمینی نمونه‌های رایجی از این نوع با سموم طبیعی هستند.
نتایج نظرسنجی اخیر موسسه فدرال آلمان در ارزیابی ریسک (BfR)، آگاهی عمومی را در مورد این سموم طبیعی روشن و مشخص کرد تنها حدود 47 درصد از شرکت‌کنندگان از این سموم گیاهی آگاه بودند.
علاوه بر این، در حالی که آلاینده‌های مصنوعی مانند بقایای محصولات محافظت از گیاهان و سایر آلاینده‌ها مانند فلزات سنگین به ترتیب 63 درصد و 62 درصد از پاسخ‌دهندگان را نگران کرده است، فقط 27 درصد نسبت به سموم طبیعی ابراز نگرانی کرده‌اند.
پروفسور آندریاس هنسل، مدیر این موسسه، بینش کلیدی از این نظرسنجی را برجسته کرد؛ اغلب افراد خطرات طبیعی را دست کم می‌گیرند، در حالی که خطرات مصنوعی بیش از حد مورد تاکید آنان قرار می‌گیرند. این بینش به شکاف قابل توجهی در درک و درک عمومی از ایمنی مواد غذایی اشاره دارد.
این نظرسنجی همچنین فراوانی مصرف غذاهای خام گیاهی را که اغلب منابع سموم طبیعی هستند، مورد بررسی قرار داده است؛ حدود 34 درصد از پاسخ‌دهندگان این غذاها را به‌طور مکرر، 45 درصد گاهی اوقات یا به ندرت و 19 درصد به ندرت یا اصلا مصرف نمی‌کنند.
هنگامی که از آنان خواسته شد که غذاهای حاوی سموم طبیعی را بدون هیچ اولویتی نام ببرند، 15 درصد از پاسخ‌دهندگان ابتدا سیب زمینی را ذکر کردند. پس از آن گوجه‌فرنگی و لوبیا خام هر کدام با 9 درصد و قارچ با پنج درصد ذکر شدند.
علی‌رغم شیوع این غذاها در رژیم‌های غذایی، بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان (53درصد) اظهار کردند که در مورد سموم گیاهی اطلاعات ضعیفی دارند و تنها بخش کوچکی (هشت درصد) احساس کردند که به خوبی از آنها آگاه هستند.
اصطلاحات «پسماندها» و «آلاینده‌ها» اغلب در بحث‌های مربوط به ایمنی مواد غذایی با هم مخلوط می‌شوند. پسماندها به مقادیر کمی از مواد باقیمانده محصولات غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات یا غلات پس از استفاده، اشاره دارد. با این حال، آلاینده‌ها مواد ناخواسته‌ای هستند که به‌طور تصادفی یا به‌طور طبیعی یا از طریق فعالیت‌های انسانی وارد غذا می‌شوند و می‌توانند برای سلامتی مضر باشند.
محققان این تحقیق همچنین موضوع کپک در غذا را مورد بررسی قرار دادند که نگرانی مرتبط با حضور سموم طبیعی در مواد غذایی است. سموم کپک، حتی در مقادیر کم، هم برای انسان و هم برای حیوانات مضر است. به‌عنوان مثال، مربای کپک‌زده باید کاملا دور ریخته شود، با این حال 25 درصد از پاسخ‌دهندگان اعتراف کردند که فقط قسمت کپک‌زده را حذف کرده و بقیه را مصرف کرده‌اند.
به‌طور مشابه، هنگام برخورد با انواع توت‌های کپک‌زده، میوه‌های آسیب‌دیده نیز همین رفتار را داشتند و بیان کردند که اطراف آنها برای مصرف بی‌خطر هستند و 60 درصد از پاسخ‌دهندگان از این روش پیروی می‌کردند.
این یافته‌ها بر نیاز حیاتی برای آموزش عمومی بهتر و انتشار اطلاعات در مورد وجود و خطرات سموم طبیعی در غذاها تاکید می‌کند. درک این خطرات برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد ایمنی و سلامت مواد غذایی بسیار مهم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1214661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای گروهی و زیبای موسیقی «بازی تاج و تخت» با ساز دَف

هنگام زلزله فرار نکنید!

نبرد ترسناک مرد شناگر با کروکدیل!

ببینید راننده ناشی چه به روز تعمیرگاه آورد!

هنر طلاکاران ایران در سه‌‌هزار سال پیش؛ نقش حیات بر جام‌های زرین

زندگی بزرگان/ یک توصیه خاص از امام هادی(ع)

گوناگون/ در آخرالزمان چه فریبکارانی می‌آیند؟

داستان توسل مادر متوکل به امام هادی(ع)

نماییی از غروب زیبای آفتاب در شهر تبریز، آذربایجان‌شرقی

روش جالب چینی ها برای کنترل آفات به کمک اردک

سیلاب ویرانگر در جنوب چین

درمان سنگ کلیه و کنترل درد آن از نگاه طب سنتی

علت کمبود داروی افراد مبتلا به دیابت از زبان رئیس سازمان غذا و دارو

عرفان در داستان مثنوی

گولسیانی و اهدای مهم‌ترین پیراهن زندگی!

گل سوم پرتغال به ترکیه توسط برونو فرناندز

کاپیتان چک: به بقیه کاری نداریم، باید ترکیه را ببریم

ستاره ایتالیا: همه‌جوره پشت اسپالتی هستیم

سانیول: گرجستان به این امتیاز افتخار می‌کند

فرانسه با ستاره‌هایی که دارد مزخرف بازی می‌کند!

گزارش زنده؛ پرتغال 3-0 ترکیه

بمب تیم تازه شاخ شده عربستانی از رئال مادرید!

وقتی اکبر عبدی و حمید جبلی همبازی بودند

بیا خیال کنیم یک خیال محال!

از عاشق شدن متنفری؟!

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی احتمالاً بر سلامت باروری مردان تأثیر می گذارد

قطعه «ای ایران ایران» با ساز ساکسیفون

مرد جوان: زنم در دوران عقد رهایم کرد و رفت

گوناگون/ کشف قدیمی‌ترین خانه جهان به قدمت 34 هزار سال!

در عید غدیر دل مؤمنین را شاد کنید

نجات یک گربه از روی کابل برق توسط مردم سقز

مدیحه سرایی به مناسبت عیدغدیر

تولد 124 سالگی زن برزیلی؛ مسن‌ترین انسان شناخته شده جهان

نماهنگ «همیشه به شادی» با صدای رضا هلالی

کوفته گشنیز، یک غذای پر انرژی

یک ترفند کاربردی برای خانم‌های خانه‌دار

چرا هرماه یک خورشید گرفتگی نداریم؟

شعری زیبا از محمود درویش

پیام نیازمند در آستانه جدایی از سپاهان

علیرضا بیرانوند از ایران رفت

مدافع فولاد و تکذیب پیوستن به لیگ اندونزی!

انتخاب گزینه‌های سرمربیگری تیم آبی‌پوش لیگ

شروع پرقدرت پرتغال با گل زیبای برناردو سیلوا

سرمربی چک: دروازه‌بان‌شان 26 سیو داشت، چه کنیم!‏

پیروزی تیم ستاره استقلال در بازی دوستانه

هدیه بزرگ گربیچ به وطن؛ بفرمایید المپیک!

تیم ملی پاراتیروکمان وارد پراگ شد

مامارداشویلی؛ بهترین بازیکن دیدار گرجستان - چک

گزارش زنده؛ پرتغال 2-0 ترکیه

حمیرا ریاضی در «طلسم شدگان»