آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه لپه پلوی مجلسی به روش کرمانی خانه داري

طرز تهیه لپه پلوی مجلسی به روش کرمانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / لپه پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در شهرهای مختلف با دستور های متنوعی تهیه می شود.
برای تهیه لپه پلوی کرمانی، ابتدا لپه را از شب قبل خیسانده و سپس با آب می‌پزیم. برنج را خیس کرده و لپه پخته شده را آبکشی می‌کنیم. پیاز و گوشت را تفت می‌دهیم و سپس با برنج و لپه لایه‌بندی کرده، روی ته‌دیگ قرار می‌دهیم. پس از دم کشیدن، غذا آماده سرو است.

مواد لازممقدار برای 2 نفر
لپه½ پیمانه
برنج2 پیمانه
گوشت گوسفندی300 گرم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
پیاز1 عدد
زیره سیاه1 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

آریا بانو


مرحله 1: خیساندن لپه
برای تهیه لپه پلوی کرمانی ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ آن برطرف شود. در ادامه لپه خیسانده شده را به همراه 2 پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم.
مرحله 2: خیساندن برنج و آبکشی لپه
در این مرحله برنج را نسبت به نوع آن به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت با 1قاشق چایخوری نمک و آب ولرم می خیسانیم. پس از اینکه پخت لپه به پایان رسید آنرا با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله 3: تفت دادن پیاز و گوشت
در این مرحله پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه کوچک تفت می دهیم، سپس گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد می کنیم و به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند.
مرحله 4: پخت کامل گوشت
پس از اینکه گوشت سرخ و رنگ آن تغییر کرد، 2 پیمانه به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد. برای اینکه گوشت خوشمزه تر شود بهتر است آب درون قابلمه به طور کامل جذب گوشت شود.
مرحله 5: پخت اولیه برنج
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش امد برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم و 7 تا 10 دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.
مرحله 6: اضافه کردن لپه و زیره به برنج
پس از گذشت 3 دقیقه، لپه را به همراه مقداری زردچوبه و زیره به برنج اضافه می کنیم و زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان گیر داشت برنج و لپه را آبکشی می کنیم. حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.
مرحله 7: آماده کردن ته دیگ و لایه‌بندی برنج
در این مرحله مقداری نان یا سیب زمینی ورقه ای شده برای ته دیگ در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس نصف مخلوط برنج آبکش و لپه را روی ته دیگ می ریزیم. در ادامه گوشت های پخته شده را در وسط برنج قرار می دهیم و باقیمانده برنج را اضافه می کنیم.
مرحله 8: دم کردن برنج و سرو غذا
حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان پس از اینکه غذا آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت های تکه ای تزیین کرده و به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1281668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاهکار مهندسی SpaceX

منظره بی‌نظیر پنجره یک اتاق خواب کیهانی

«عایده» وارد بازار نشر شد/روایت رنج‌های مادر شهید 17 ساله لبنانی

کتابی که همزمان شما را به گریه می‌اندازد و می‌خنداند

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

پدیده در آلمان؟ کار انفرادی دیدنی دروازه‌بان تیم زیر 9 ساله‌های فرانکفورت!

گل دوم انگلیس توسط آرنولد

پاس کاری بیش از حد هم بعضی وقتا مانع گلزنی میشه

بخش هایی از اتفاقات طنز در لیگ جزیره

درگیری شدید این‌بار در لیگ دسته یک جوانان

گل سوم انگلیس توسط رایس

گل اول فنلاند توسط هاسکنن

امین‌الله رشیدی درگذشت

آواز خواندن امین الله رشیدی تا آخرین نفس در بستر بیماری

آهنگ «یکی همیشه هست» با صدای میثم ابراهیمی

گلایه کامیون‌دارها از حق کمیسیون دولاپهنا در باربری‌های متخلف

پاییز امسال گرم و خشک است؟

سرانجام پرونده کثیرالشاکی شرکت آذین خودرو چه شد؟

تلاش ماهی برای فرار از دست عقاب گرسنه

ماجرای زیارت آیت‌الله بهجت در حرم حضرت معصومه(س)

همکاری شیر و عکاس حیات وحش

مقام بانوی کرامت از زبان آیت الله جوادی آملی

هنرنمایی فوق العاده با نمک!

گاهی باید هوشمندانه عمل کرد!

برای شام خوراک مرغ و آلو درست کنید

طرز تهیه مرغ سوخاری خونگی

خوردن عرقیجات برای مادران باردار خوب نیست

معجونی به عنوان ضد سرفه کودکان

درمان بی اشتهایی کودکان هنگام سرماخوردگی

این دوچرخه های دوست داشتنی را برای بچه ها بسازید

دکور خونه رو با این آویز کنفی زیباتر کنید

ایران درجمع کشور‌های تولید کننده لوله و اتصالات بدون سرب

کتاب «امام رضا(ع) دانای خاندان» به زبان صربی منتشر شد

طارمی: از شرایطی که پیش آمده ناراحت هستیم اما به خاطر آن بهانه نمی‌آوریم

طارمی: چند بازی اخیر خوب نبودیم

تیپ عجیب ستاره استقلال در اردوی تیم ملی

با جادو خوب بازی کن؛ تکنیک جادویی رونالدینیو در زمان حضور در آث میلان

رونالدو یا مسی؟ آردا گول، پاسخ جالب مسوت اوزیل به سوال یک خبرنگار

همسر اریک تن‌هاخ باید طلاق بگیرد!

وقتی کریستیانو رونالدو اجازه می‌دهد هوادارش بدون دخالت نیروهای امنیتی با او سلفی بگیرد!

پشتیبانی قوی 60 باشگاه از بهترین تیم آسیا!

ورود پرسپولیس به لیگ زنان

قرعه‌کشی جام حذفی انجام شد

محسن قصابیان تاخیر قسمت آخر «داریوش» را گردن گرفت

دعوتید به تماشای فیلم زیبای «آخرین عاشقانه»

چهره ها/ هادی چوپان از مردم ایران عذرخواهی کرد

شادی مختاری: قبلا مخالف کمک های ایران در سوریه بودم!

دیدار با همه بازیگران «زودپز» در سینمای لوتوس مال

موزیک ویدئوی «دود» با صدای مهدی جهانی

نماهنگ «فلسطین، خانه من» با صدای حسن توکلی