آریا بانو

آخرين مطالب

پل‌های ریلی دیگر نمی‌لرزند گوناگون

پل‌های ریلی دیگر نمی‌لرزند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس /نخبگان کشور محصولی فناورانه تولید کرده‌اند که در حرکت قطار روی پل‌ باعث کاهش بار بر روی زیرساخت‌ها و گرفتن ارتعاشات می‌شود.
اگر به ریل راه آهن دقت کنید، قطعات چوبی یا بتنی می‌بینید که تراورس نام دارد. تراورس‌ها زیر ریل‌های راه‌آهن قرار می‌گیرند و بار ناشی از وزن قطار را به زمین منتقل می‌کنند. این قطعات قبلا چوبی بود و الان بیشتر بتنی کار می‌شود. نوع چوبی تراورس‌ها پوسیده و مستهلک می‌شود و نوع بتنی آن سنگین است. حال یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت، برای اولین‌بار در کشور موفق به ساخت نوع پلیمری (کامپوزیتی) این قطعات شده است.

این نوع تراورس گزینه مناسبی برای ریل‌های راه‌آهن روی پل‌ها است زیرا وزن کمتر تراورس‌های پلیمری نسبت به تراورس‌های چوبی یا بتنی، باعث کاهش بار بر روی زیرساخت‌ها می‌شود. همچنین این تراورس‌ها می‌توانند به کاهش صدا و گرفتن ارتعاشات ناشی از عبور قطارها کمک کنند.
این محصول امسال تولید شده و در پروسه انجام ثبت اختراع و دانش‌بنیان شدن است.
محمدرضا عسکری مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارتباط با دلیل ساخت این محصول گفت: ما طبق بررسی‌هایی متوجه شدیم که تعداد زیادی (بالای چند میلیون) تراورس چوبی مستهلک و از رده خارج داریم که تبدیل به زغال می‌شوند و درواقع کاربردی ندارند پس تصمیم به ساخت این محصول گرفتیم.
این محصول تمام تست‌ها را که در دانشگاه علم و صنعت انجام شده، پاس کرده و به قیمت ارزان‌تر از نوع چوبی می‌تواند جایگزین آن شود.
این فعال فناور در ارتباط با کاربرد این محصول بر روی پل‌ها گفت: فرض کنید یک پل تراورس چوبی داشته، اگر تراورس بتنی بزنند، پل سنگین شده و آسیب می‌بیند. به‌جای تراورس‌های چوبی که از بین رفته نوع پلیمری می‌توان گذاشت. چند تأثیر مثبت دارد. نوع پلیمری دیگر پوسیدگی ندارد و از طرفی باعث کاهش اثر ضربات قطار به ریل است زیرا این ضربات باعث مستهلک شدن سازه پل یا تونل می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1352468/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت صحنه جالب «جدایی نادر از سیمین»

محبتتو مدیریت کن

عمرا به تو نخ بده

از قطع برق در کنسرت رضا بهرام تا یک اجرا مخصوص عاشقان

اجرای ترانه نوستالژیک کاوه آفاق در کنسرت تماشایی شد

بازرس جعلی نهادهای امنیتی و دولتی بازداشت شد

حمله افراد مسلح به ‌‌مرزبانان در نقطه صفر مرزی

لحظه بلعیده شدن یک قایق توسط نهنگ گوژپشت!

حال‌وهوای حرم مطهر امام رضا(ع) در روز میلاد امام زمان(عج)

سیب زمینی و سوسیس سوخاری؛ طعمی ترد و بی نظیر

چگونه کلیه هایی سالم داشته باشیم؟

آموزش دوخت روسری طبق ست لباستون

خصوصیاتی جالب از سیاره زهره

بررسی ساختار یکی از غزل‌های سعدی

خواندن چند بیت شعر عاشقانه

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

سبک پوستکوگلو اخراجش می‌کند، نه توطئه‌ها

خاتون در یک قدمی تکرار قهرمانی فوتبال زنان

غیبت سه ستاره النصر برابر پرسپولیس قطعی شد

پیروزی فوتسال بانوان برابر ترکمنستان

کاظمی: کارت قرمز مستقیم نبود

قلب حسام تقدیم به فوتبال ایران

ماجرای عجیب نخستین خرید خارجی پاری سن ژرمن

سیمئونه: رقابت سالم بازیکنان از همه چیز مهم‌تر است

گواردیولا: همه حریفان پیشرفت کردند، ما پسرفت

استوری مدافع استقلال؛ همیشه تیم

سطل آب خودش رفت اون بالا ؟!

سریال محمدعلی کلی یک گام جلو رفت؛ انتخاب بازیگران

بچه من کو؟!

«آرمادیلو» به ونزوئلا می‌رود

اولین خبر خوش تلفنی

این عادت غذا خوردن می‌تواند نشانه زوال عقل باشد

شاهکار موسیقی فیلم با قطعه «قطعه فتح بهشت»

ایست مرگبار در بزرگراه؛ مسافران پیاده شدند، اما زنده نماندند!

دادستانی برای سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران پرونده تشکیل شد

‌کارخانه تولید نوشیدنی دیده بودین؟

فواید فتنه‌های آخرالزمان!

دریاچه ابر در ارتفاعات «قله زو»

نان شربتی مجارستانی؛ میان وعده ای لذیذ

کبد چرب چه علائم ظاهری دارد؟

گلدان کنفی؛ ترکیبی از طبیعت و هنر

فضای مجازی تهدیدی بر هوش اجتماعی کودکان

باید قوی باشیم!

درخشش بازیکن سابق میلان در رفسنجان

شوت آرمان، فریاد ربیعی را بلند کرد

استوری مشترک بازیکنان پرسپولیس قبل از بازی با النصر

موسیالا تا 2030 در بایرن می‌ماند

تساوی در نیمه نخست دو دیدار همزمان جام حذفی

فلیک اجازه جدایی مدافع بارسا را نداد

انگیزه بزرگ کین برای رکوردها، وین رونی