چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
ورزشی

حکم فیفا تایید شد؛ حذف لئون از جام باشگاه‌های جهان

حکم فیفا تایید شد؛ حذف لئون از جام باشگاه‌های جهان
آریا بانو - ورزش ۳ /باشگاه لئون مکزیک با تایید حکم فیفا از سوی دادگاه داوری ورزش از مسابقات جام باشگاه‌های جهان کنار گذاشته شد. دادگاه حکمیت ورزش (CAS) رأی نهایی خود را ...
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ورزش 3 /باشگاه لئون مکزیک با تایید حکم فیفا از سوی دادگاه داوری ورزش از مسابقات جام باشگاه‌های جهان کنار گذاشته شد.
دادگاه حکمیت ورزش (CAS) رأی نهایی خود را اعلام کرد و با تأیید تصمیم فیفا، تیم کلوب لئون که خامس رودریگز در آن بازی می‌کند از حضور در جام باشگاه‌های جهان کنار گذاشته شد. حالا تنها یک سهمیه باقی مانده و دو تیم کلاب آمریکا و لس‌آنجلس اف‌سی برای تصاحب آن به مصاف هم خواهند رفت. این تک‌بازی سرنوشت‌ساز، به‌زودی برگزار خواهد شد و تیم پیروز به رقابت‌های تابستان آینده در ایالات متحده صعود خواهد کرد.
این رأی در پی شکایت‌های سه باشگاه کلوب لئون، پاچوکا و آلاخولنسه صادر شد که همگی تصمیم فیفا درباره حذف نماینده مکزیک از جام باشگاه‌های جهان را به چالش کشیده بودند.
در مارس 2025، کمیته استیناف فیفا اعلام کرد که دو باشگاه کلوب لئون و پاچوکا قوانین رقابت‌های جام باشگاه‌های جهان 2025 را نقض کرده‌اند. طبق ماده 10.1 این مقررات، مالکیت چندگانه باشگاه‌ها ممنوع است و به همین دلیل، دبیرکل فیفا تصمیم گرفت که لئون از رقابت‌ها حذف شود. هر دو باشگاه با ارائه شکایاتی، این تصمیم را به CAS ارجاع دادند و خواستار لغو محرومیت و اعلام صلاحیت‌شان برای حضور در رقابت‌ها شدند.
در کنار این شکایات، تیم آلاخولنسه از کاستاریکا نیز درخواست کرد که در صورت تأیید محرومیت باشگاه‌های مکزیکی، آن‌ها به جای یکی از تیم‌های حذف‌شده راهی جام باشگاه‌های جهان شوند.
تمام شکایات در یک پرونده واحد در دادگاه حکمیت ورزش تجمیع شد و جلسه رسیدگی به آن در تاریخ 5 می 2025 در مقر CAS در شهر لوزان سوئیس برگزار شد. ریاست هیأت داوری برعهده پروفسور روبرتو مورنو از پاراگوئه بود و دو داور دیگر نیز پروفسور ماسیمو کوچیا از ایتالیا و دکتر دنیل کراوو سوزا از برزیل بودند.
این هیأت داوری پس از بررسی کامل مدارک، از جمله بررسی مالکیت کلوب لئون (که تلاش داشت مالکیت باشگاه را به شخص ثالث منتقل کند)، به این نتیجه رسید که این اقدامات برای رفع تخلف کافی نبوده و مغایر با قوانین فیفا است.
در نتیجه، هر سه شکایت رد شدند. کلوب لئون همچنان از حضور در جام باشگاه‌های جهان محروم خواهد بود، اما پاچوکا مجاز به حضور در رقابت‌ها باقی می‌ماند. شکایت آلاخولنسه نیز در جلسه‌ای جداگانه که در 23 آوریل در مادرید برگزار شد، بررسی و در نهایت رد شد.

آریا بانو

نبرد نهایی برای تنها سهمیه باقیمانده
اکنون یک سهمیه دیگر باقی مانده و تنها یک بازی سرنوشت‌ساز، بین کلاب آمریکا و لس‌آنجلس اف‌سی تعیین خواهد کرد که کدام تیم راهی رقابت‌های تابستان آینده در آمریکا خواهد شد. دیداری که قطعاً حساس و تماشایی خواهد بود.
بازار


نظرات شما