آریا بانو

آخرين مطالب

یک جمعیت شناس:

در مقابل هر 100 دختر، 191 پسر در سن ازدواج داریم خانواده

در مقابل هر 100 دختر، 191 پسر در سن ازدواج داریم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - دکتر محمود مشفق همزمان با روز جهانی دختر اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری کشور، تعداد زنان 15 تا 34 ساله حدود 14 میلیون نفر بوده است که این آمار شامل زنان مجرد و متاهل می‌شود. اگر بازه سنی 15 تا 35 سال را به عنوان بازه سنی «دوره دختری» در نظر بگیریم، پنج میلیون نفر از این زنان جوان، دختر و ازدواج نکرده بودند. در واقع بر اساس آخرین سرشماری کشور، حدود 36 درصد از جمعیت زنان جوان 15 تا 34 سال کشور را دخترانی تشکیل می دهند که هنوز ازدواج نکرده اند. 
«ایلام» دارای بیشترین و «یزد» دارای کمترین درصد دختران مجرد 15 تا 35 ساله
این هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، بر اساس نتایج آخرین سرشماری کشور درباره استان‌هایی که دارای بیشترین دختران مجرد هستند، ادامه داد: استان‌ ایلام با 46.5 درصد، کهگیلویه و بویر احمد با 44.2 درصد، کرمانشاه با 42.6 درصد، سمنان با 41.4 درصد، لرستان با 40.7 درصد، تهران با 39.9 درصد و گیلان با 39.7 درصد دارای بیشترین درصد دختران مجرد 15 تا 35 ساله هستند. 
مشفق درباره استان‌هایی که دارای کمترین درصد دختران مجرد هستند نیز توضیح داد: خراسان شمالی و آذربایجان شرقی با حدود 31 درصد، قم و قزوین با حدود 30 درصد، خراسان رضوی با حدود 28 درصد و یزد با حدود 27 درصد دارای کمترین درصد دختران مجرد 15 تا 35 ساله هستند. 
«بوشهر» دارای بیشترین و «یزد» دارای کمترین درصد تجرد قطعی زنان 45 ساله و بیشتر
این جمعیت شناس با بیان اینکه اگر تجرد قطعی برای زنان را معطوف به زنانی بدانیم که بیش از 45 سال سن دارند و هنوز ازدواج نکرده و یا شانس ازدواج کمتری نسبت به سایر گروه‌های سنی دارند، تصریح کرد: درصد تجرد قطعی بین زنان ازدواج نکرده 45 ساله و بیشتر حدود 2.3 درصد است یا به عبارت دیگر 97.7 درصد زنان تا سن 45 سالگی ازدواج کرده‌اند و تنها 2.3 درصد از این جمعیت تا سن 45 سالگی هنوز ازدواج نکرده‌اند واحتمالا در سن تجرد قطعی قرار دارند. 
به گفته این هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، استان بوشهر با 5.4 درصد، خوزستان با 3.8 درصد، فارس با 3.6 درصد، کرمانشاه با 3.4 درصد، تهران با 3.3 درصد و گیلان با 2.8 درصد دارای بالاترین درصد تجرد قطعی زنان 45 ساله و بیشتر هستند. 
وی همچنین این را هم گفت که استان زنجان با 1.6 درصد، قم و خراسان رضوی با 1.5 درصد، خراسان جنوبی با 1.4 درصد، خراسان شمالی با 1 درصد و یزد با 0.8 درصد، دارای کمترین درصد تجرد قطعی زنان 45 ساله و بیشتر هستند. 
مشفق با بیان اینکه مطابق با آخرین سرشماری کشور، تعداد پسران 15 تا 34 ساله حدود هشت میلیون نفر و تعداد دختران 15 تا 34 ساله حدود پنج میلیون نفر است، خاطر نشان کرد: نسبت جنسی در گروه سنی 15 تا 34 سال حدود 160 است و این به آن معنا است که در این بازه سنی در مقابل هر 100 دختر ازدواج نکرده، 160 پسر ازدواج نکرده وجود دارد. 
تعداد پسران مجرد در سن ازدواج بیش از دختران مجرد در سن ازدواج است
این جمعیت شناس با اشاره به قائل شدن پنج سال فاصله سنی (به طور میانگین) میان دختران و پسران برای ازدواج، تصریح کرد: اگر جمعیت پسران 20 تا 39 ساله و جمعیت دختران 15 تا 34 ساله ازدواج نکرده را در نظر بگیریم، جمعیت پسران 20 تا 39 ساله مجرد حدود پنج میلیون و 700 هزار نفر و جمعیت دختران 15 تا 34 ساله مجرد حدود سه میلیون نفر است. درواقع نسبت جنسی در اینجا حدود 191 است که یعنی در مقابل هر 100 دختر در سن ازدواج 191 پسر در سن ازدواج داریم و می‌توان گفت نسبت پسران ازدواج نکرده در این سنین دو برابر دختران است. این امر نشان دهنده عدم توازن جنسیتی در سن ازدواج است، چراکه تعداد پسران مجرد بیش از تعداد دختران مجرد است که این امر از نظر اجتماعی می‌تواند مشکلاتی در بازار ازدواج ایجاد کند. 
این هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در بخش دیگر سخنان خود درباره میزان تحصیلات دختران کشور نیز افزود: بر اساس داده‌های سرشماری "دو درصد"، 96.5 درصد از دختران 15 تا 35 ساله باسواد و 3.5 درصد از این دختران بی‌سواد هستند. در همین بازه سنی 11 درصد دختران دارای مدرک ابتدایی، 12 درصد راهنمایی، 11.6 درصد دیپلم، 28.5 درصد پیش دانشگاهی، 6.3 درصد کاردانی، 20 درصد کارشناسی، 4.4 درصد مدرک کارشناسی ارشد و 0.3 درصد دارای مدرک دکتری هستند.
این جمعیت شناس در پایان سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل محدودیتهای کرونایی در کشور؛ یکی از مهمترین مسائلی که دختران کشور با آن مواجه هستند، آسیب روانی و عاطفی و حتی جسمانی ناشی از عدم حضور در اجتماع و تنهایی است. متاسفانه طولانی شدن قرنطینه‌های خانگی، ارتباط ضعیف با گروه‌های دوستانه در محیط های آموزشی، نبود تفریحات و سرگرمی‌های مفید در دوران کرونا، بسیاری از دختران و به ویژه دختران جوان تر را معرض آسیب‌های روانی و عاطفی قرار داده است. در این راستا واجب است مسئولان و به ویژه مسئولان آموزشی و تربیتی در مدارس و دانشگاه‌ها از طرق مختلف به بازسازی روانی، عاطفی و افزایش تاب آوری آنها کمک کنند. این امر توجه جدی مسئولان و متولیان امر را پس از گشایش مدارس و دانشگاه‌ها می طلبد. از سوی دیگر خانواده‌ها نیز در این زمینه وظیفه‌ای سنگین بر عهده دارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/678678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل

افسردگی در محیط کار و راههای رهایی از آن

تفاوت استرس و اضطراب و راههای درمان آنها

خسته شدن از زندگی به چه معناست و چه تاثیری دارد؟

مزایا و معایب ادامه تحصیل در سن بالا

چاکرا و خواص آن + معرفی هفت چاکرا

بی ارادگی چیست؟ راههای مقابله با بی ارادگی

کتاب درمانی چیست و چگونه انجام می شود؟

منشور برقراری ارتباط چیست + روش ساخت منشور برقراری ارتباط

رفتار حرفه ای چیست؟ چگونه رفتار حرفه ای داشته باشیم

ایده آل گرایی چیست و خطرات آن چیست؟

بلوغ فکری چیست و چه نشانه هایی دارد؟

اختلال سلفیتیس چیست و چگونه درمان می شود؟

سندرم قلب شکسته چیست؟ علل و علائم و درمان آن

دروغگویی پاتولوژیک چیست؟ علائم و درمان آن

ترس از سگ یا سگ هراسی چیست و چگونه درمان می شود؟

صدابیزاری یا میسوفونیا چیست و چگونه درمان می شود؟

سندرم آسپرگر چیست و چگونه درمان می شود؟

بی ثباتی عاطفی چیست و علائم و درمان آن کدام است؟

نردبان انتزاع چیست و کاربرهای آن برای سخن گفتن جذاب کدامند؟

اعتیاد به تلویزیون چه مضراتی دارد و چگونه می توان برآن غلبه کرد؟

اعتیاد به قمار چیست؟ نشانه ها، علل و درمان آن

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز

وسواس کمک به دیگران چیست و چگونه به آن غلبه کنیم؟

اختلال تجزیه ای چیست ؟ انواع آن و درمان آن

اختلال اضطراب یا استرس پس از سانحه یا ptsd

روانکاوی چیست و تکنیک های روانکاوی کدامند؟

چگونه بر خجالت و کمرویی هنگام مکالمه تلفنی غلبه کنیم؟

تبعیضِ جنسیتی چیست و انواع آن کدامند؟

پت تراپی چیست و چه مزایایی دارد؟

مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست و چه فوایدی دارد؟

روانشناسی مهاجرت چیست؟ دلایل مهاجرت و مشکلات فرد مهاجر

در چه سنی بیشتر احساس بدبختی میکنیم

منطقه امن ذهنی چیست و چگونه می توان از آن خارج شد؟

خودانگاره چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

خنده های بی اختیار و غیر ارادی

خیانت به خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

چرا بعضی از افراد همیشه سر قرار دیر می رسند

با گریه نخوابید

گم شدن در مسیر زندگی چگونه است و چه باید کرد؟

علل خودزنی در موقع عصبانیت چیست؟

چگونه کار پیدا کنیم؟

دلایل گریه کردن در هنگام عصبانیت چیست و چگونه می توان آن را کنترل کرد؟

افسردگی ماسکه چیست؟ علائم و راه درمان آن

چرا بی دلیل احساس غم می کنیم؟

آکروفوبیا یا ترس از ارتفاع : علت ، علایم و درمان

افسردگی ماژور چیست و راه درمان آن کدام است؟

علت تمایل جوانان به زندگی جدا از خانواده

کلپتومانیا یا جنون دزدی چیست؟ علل و درمان آن

افسردگی سایکوتیک چیست؟ علائم و درمان آن