آریا بانو

آخرين مطالب

وجود اضطراب در کودکان که والدین متوجه آن نمی‌شوند خانواده

وجود اضطراب در کودکان که والدین متوجه آن نمی‌شوند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / نشانه‌های اضطراب در کودکان مانند بزرگسالان نیست.
هیچ دستورالعملی برای شناسایی حالت‌های مختلف، ناخوشی‌ها و مسائل کودکان وجود ندارد. یک والد خوب باید از مهارت‌های خود برای تشخیص مشکل استفاده کند، زیرا یک مسئله ممکن است چندین ریشه داشته باشد. اضطراب در کودکان یکی از این مشکلات است.
آن‌ها نمی‌توانند مانند یک بزرگسال احساسات خود را بیان کنند، بنابراین جوری رفتار می‌کنند که نشان می‌دهد رنج می‌کشند. شناسایی آن بستگی به مهارت شما در تشخیص این نشانه‌ها دارد.
در ادامه به 10 نشانه رایج اضطراب در کودکان می‌پردازیم.
1. بیش‌فعالی
وقتی کودکی دچار اختلال کم‌توجهی بیش فعالی می‌شود، پدر و مادر بر این باور هستند که زیادی هله هوله خورده است. با این حال اگر مسئله بیش‌فعالی ادامه پیدا کند، ممکن است والدین متوجه مشکلاتی مانند اختلال نقص توجه بیش‌فعالی شوند.
به گفته موسسه ملی سلامت روان، عواملی مثل ژنتیک، سموم محیطی، آسیب‌های مغزی، و وزن پایین هنگام تولد می‌تواند منجر به این اختلال عصب‌شناختی شود.
با این حال علت آن می‌تواند چیز‌های دیگری از جمله اضطراب هم باشد. اضطراب می‌تواند از بیش‌فعالی تقلید کند. کودکی که بسیار مضطرب است ممکن است به خاطر احساس ترس و بیمی که دارند قادر به حفظ آرامش خود نباشد.
2. کج‌خلقی
متاسفانه کج‌خلقی برای کودکان نوپا عادی تلقی می‌شود، اما حتی نوجوان‌ها هم می‌توانند در صورت سردرگمی کج‌خلق و آشفته شوند. یکی دیگر از نشانه‌های اضطراب طغیان عواطف است. این انفجار‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که شخص نتواند عواطف یا احساسات خود را کنترل کند و اضطراب قطعا حال روحی شما را خراب می‌کند.
وقتی فرزندتان احساس بدی دارد و نمی‌داند چطور آن را بیان کند، رفتارشان گویای خیلی چیز‌ها است. کج خلقی‌های مداوم در کودکانی که معمولا این طور نیستند می‌تواند یک هشدار باشد.
3. علائمی همچون شکم درد یا دیگر درد‌های جسمانی
یکی از نشانه‌های رایج اضطراب در کودکان علائم تبدیلی یا روان‌تنی است. اختلال علائم عصب‌شناختی عملکردی به این معنا است که بدن بیم و ترس روحی را به علائم جسمانی تبدیل می‌کند. اگر فرزندتان از سردرد یا شکم‌درد می‌نالد، ممکن است علتش اضطراب باشد. به خصوص اگر این درد چندین روز یا هفته ادامه داشته باشد حتما باید بیشتر بررسی شود.
4. تحریک‌پذیری
خشم یکی از ساده‌ترین راه‌های ابراز عواطف است و به نظر می‌رسد برای کسی که سخت تحت فشار است درمان هر دردی باشد. اگر کسی با یک اشتباه تحریکتان کند خشم به سادگی خودش را نشان می‌دهد.
کودکتان ممکن است نشانه‌های خشم و پرخاشگری را نشان دهد که جزئی از شخصیتش نبوده‌اند. این نشانه‌ها می‌توانند نگران‌کننده باشند، زیرا ممکن است در مدرسه یا خانه برایشان دردسرساز شوند. خشم و تحریک‌پذیری از نشانه‌های رایج اضطراب هستند که در کودکان بروز می‌کنند.
5. بی‌قراری
آیا فرزندتان مدام در حال قدم زدن است، نگران به نظر می‌رسد، هنگام بازی به سختی تمرکز می‌کند، یا از غذا خوردن امتناع می‌کند؟ بی‌قراری از نشانه‌های آشفتگی درونی است. معمولاً بیان احساسات به صورت کلامی برای کودکان سخت است، از این رو آشفتگی و اضطراب خود را به صورت علائم رفتاری نشان می‌دهد.
6. خودداری از خوابیدن
اضطراب همیشه در طول شب بدتر می‌شود و اگر فرزندتان از خوابیدن خودداری می‌کند، می‌تواند نشانه ترس و اضطراب باشد. ممکن است از تاریکی، سکوت، و انزوای کامل در طول شب بهراسد. اگر کودکتان ناگهان از خوابیدن امتناع می‌کند یا مدام درخواست آب می‌کند و چندبار دستشویی می‌رود تا بالاخره آرام بگیرد، ممکن است به خاطر اضطراب باشد.
7. گریه کردن
برخی کودکان احساساتی‌تر از سایرین هستند. در نتیجه اگر کودکی بیش از حالت عادی گریه و زاری می‌کند می‌تواند نشانه اضطراب باشد. وقتی بار عاطفی روی دوش آن‌ها از حد توانشان بیشتر می‌شود ممکن است اینگونه فوران کنند تا آرام شوند. گریه کردن راه طبیعی بدن برای رهایی از پریشانی است.
8. خودداری از رفتن به مدرسه یا دیگر فعالیت‌ها
آیا کودک خوش‌مشرب و شیرین زبان شما که گل سرسبد محافل بود حالا گوشه‌گیر شده است؟ احتمالا انتظارش را داشته‌اید که با افزایش سن بیشتر تنهایی را دوست داشته باشد، به ویژه در طول سال‌های نوجوانی. اضطراب انواع مختلفی دارد، و یکی از آن‌ها نوع اجتماعی است.
اضطراب اجتماعی می‌تواند زندگی را برای کسی که باید به مدرسه برود یا در دیگر فعالیت‌ها شرکت کند، بسیار سخت سازد. ممکن است از چیز‌هایی همچون مسخره شدن، به اندازه کافی خوب نبودن، یا ضایع شدن جلوی دیگران بترسند. اضطراب می‌تواند باعث شود فرد به هر چیزی فکر کند در حالی که درست نیستند.
اگر این وضعیت درمان نشود می‌تواند منجر به آگورافوبیا یا ترس از مکان‌های شلوغ شود.
9. نگرانی از آینده
ترس از آینده با افزایش سن کودک و فکر کردن به مسیر آینده طبیعی است. با این حال، وقتی نمی‌توانند این نگرانی‌ها را کنترل کنند و زندگیشان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد می‌تواند یکی از نشانه‌های اضطراب در کودکان باشد. معمولا به والدین توصیه می‌شود اجازه ندهند فرزندانشان اخبار یا دیگر برنامه‌های حاوی خشونت را نگاه کنند. حتی سریال‌های جنایی نیز می‌تواند برای آن‌ها زیاده‌روی باشد. همچنین بر بازی‌های ویدئویی و وب سایت‌هایی که به آن‌ها سر می‌زنند نظارت داشته باشید.
10. ترس‌های غیرمنطقی
کودکان معمولا ترس‌های غیرمنطقی مانند هیولا‌های زیر تخت دارند. با اینکه تجربه برخی از این ترس‌ها طبیعی است، اما ممکن است به سادگی تمام زندگیشان را در بر بگیرند. دنیا عاشق مسائل ماوراءالطبیعه است، اما غرق شدن کودکان در این موضوعات می‌تواند برای آن‌ها زیاده‌روی و از علائم اضطراب باشد.
حتما ترس‌های غیرمنطقی کودکانتان را جدی بگیرید و در سطحی که کودک بتواند بفهمد برایش توضیح دهید. این ترس‌ها می‌توانند منجر به اضطراب بسیار شوند و معمولا با نظارت بر ورودی‌های ذهنشان قابل پیش‌گیری هستند. با این حال برخی کودکان به صورت ژنتیکی در معرض اضطراب قرار دارند، پس باید بیشتر مراقب مسائلی باشید که در خانواده طرح می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/703441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

امری در ویلا ماندنی شد

دو تمدید فوری که رئال مادرید می‌خواهد

زشته جلوی دوربین؛ بحث جالب یزدانی و میرزازاد برای شروع مجدد بازی

نصیرزاده: مشکل یحیی به کمک خودش حل می‌شود

مقصد غیرمنتظره رادامل فالکائو

گزینه بایرن با استون‌ویلا تمدید کرد

مورد عجیب بازیکن فولاد؛ 7 فصل و فقط 16 دقیقه بازی

سرخیو راموس اینگونه توپ را از روی خط دروازه تیمش بیرون کشید!

ماجرای «ساجده، مهلا» در صداگذاری‌های جواد خواجوی

گناه فرشته؛ چرخه‌ای بی‌پایان از انتقام و تباهی

آنونس رسمی «مست عشق» در آستانه اکران

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران/ پزشک زن یا پزشک مرد؟

نفخ زیاد می کنید؟ به هیچ وجه لب به این غذاها نزنید

کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر

اجرای قطعه «پائیز در برگها گم بود» ساخته استاد فریبرز لاچینی

دستگیری اولین سارقی که با پابند الکترونیکی قصد سرقت داشت!

آخرین وضعیت بازگشایی راه‌های سیل‌زده

حرم امام رضا (ع) در گذر زمان

طبیعت دشت لاله‌های واژگون

سخن بزرگان/ دلیل آشوب ها و نابسامانی های روزگار ما

ویدئویی جالب از درگیری بین اردک و گربه

طرز تهیه ذرت آب پز با سس کره‌ای

این ترکیب مزش بهشتیه

ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است

شخصیت شناسی افرادی که خانه بهم ریخته ‎ای دارند

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

ترکیبی که بهترین تیم آسیا را از مرگ نجات می‌دهد

ستاره 21 ساله یوونتوس در رادار الاتحاد

تکرار یک رکورد تاریخی در سری A با قهرمانی اینتر

امید آلومینیوم به ارسال تأییدیه یوئل برای مجوز حرفه‌ای

«پرویزخان» به خانه‌ها می‌آید

کلوپ: همه چیز از باخت به یونایتد شروع شد

رضاییان: به رحمتی پیش قرارداد داده بودیم

رانگنیک به نیمکت بایرن مونیخ نزدیک شد

قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال

برهانی در آستانه ریاست دوباره آکادمی استقلال

دیالوگی که آغاز بازیگری مریم کاویانی بود

اتفاقات عجیبی که در مهمانی لاکچری افتاد!

ابراز عشق سلمان رو شیشه مینی بوس!

«خاطره ها» را با صدای مرتضی پاشایی گوش دهید

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

برخورد دو تریلی با هم!

جوانمردی امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه در جنگ ها

کوکو تن ماهی؛ سریع، راحت و خوشمزه

قبل از ورزش غذا بخوریم یا بعد از ورزش؟

توصیه به خانم‌ها؛ با خنده به استقبال مرد‌ها بروید

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر