آریا بانو

آخرين مطالب

دانشگاه کارآفرین بدون توجه به علوم پایه محقق نمی‌شود گوناگون

دانشگاه کارآفرین بدون توجه به علوم پایه محقق نمی‌شود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /رئیس دانشگاه تهران دانشگاه با تاکید بر اهمیت علوم پایه در ایجاد دانشگاه‌های کارآفرین، گفت: کارآفرینی واقعی وقتی اتفاق می‌افتد که نوآوری و اختراع بتواند آن را مورد حمایت قرار دهد و از طریق دانشمندان علوم پایه است که اختراعات و نوآوری شکل می‌گیرد و پس از آن است که صاحب کسب‌وکار می‌تواند به تجاری‌سازی ایده بپردازد.
 دکتر سید محمد مقیمی در آئین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رؤسای دانشگاه‌های صنعتی شریف و شهید بهشتی، رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی، رئیس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران و جمعی از مسئولان و خیرین دانشگاه تهران و نهادهای علمی و فرهنگی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، با قدردانی از رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی بخاطر حمایت مادی و معنوی از برگزاری پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، اظهار کرد: حمایت خیرین نیک‌اندیش از این جشنواره نشان می‌دهد که رویکرد جدیدی از سوی خیرین در نهاد علم در حال ترویج و فرهنگ‌سازی است که آن حمایت از خود علم است.
وی با قدردانی از تمامی خیرین دانشگاه تهران تاکید کرد: همه خیرین منشأ اثرات ماندگار و برکات زیادی برای دانشگاه تهران و سایر نهادهای علمی کشور بوده‌اند، ولی کمتر دیده شده که در بخشی غیر از کمک به ارتقای زیرساخت‌های فیزیکی و تجهیزاتی و بویژه در حوزه‌های مربوط به جنبه‌های نرم دانشگاهی از جمله تشویق و ترغیب دانشمندان و اندیشمندان و پژوهشگران به شکل نظام‌مند حرکت کرده باشند.
دکتر مقیمی افزود: کمک به دانشگاه‌ها برای تأمین و ارتقای زیرساخت‌های فیزیکی و تجهیزاتی حتماً لازم است، ولی سرمایه گذاری در زمینه زیرساخت‌های منابع انسانی دارای اهمیت بسیار بیشتری از سایر حوزه‌های دانشگاه است. دانشگاه‌ها هم لازم است در تعریف فعالیت‌های مشترک با خیرین برای حمایت از پژوهشگران و اندیشمندان، دارای برنامه و پیش‌قدم باشند. همچنین امیدواریم این فرایند با شرایطی که ما در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کنیم، بتواند اعتماد خیرین را در کمک به علم و دانشگاه تقویت کند.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت علوم پایه در پیشرفت کشور، گفت: وقتی صحبت از دانشگاه نسل 3 و 4 می‌شود، عموماً نگاه‌ها معطوف به مفهوم دانشگاه کارآفرین است و تصور بر این است که دانشگاه کارآفرین یعنی که ما بتوانیم علوم دانشگاهی را کاربردی کنیم و شاهد راه‌اندازی کسب‌وکارهای کارآفرینانه به عنوان خروجی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها باشیم. با این حال باید توجه داشت که در فرایند کارآفرینی یک زنجیره را شاهد هستیم که هر کدام از آن عناصر وجود نداشته باشند، در حقیقت فرایند کارآفرینی تکمیل نمی‌شود.
دکتر مقیمی با اشاره به اینکه کارآفرینی فرایندی است که دارای سه مرحله نوآوری، اختراع و کارآفرینی است، افزود: یک فرایند کارآفرینی موقعی به سامان می‌رسد که ایده‌های جدید مبتنی بر مبناها و پایه‌های جدید شکل گیرد، سپس اختراع و نوآوری تبدیل به یک خدمت یا محصول ملموس شود و در نهایت با ریسک و مخاطره‌ای که یک کارآفرین با فراهم آوردن منابع مالی مخاطره‌پذیر نسبت به راه‌اندازی کسب‌وکاری اقدام می‌کند، تجاری‌سازی محصول انجام شود. اگر یکی از این حلقه‌ها مفقود شود یا خللی در آن بوجود بیاید، فرایند کارآفرینانه به معنی واقعی شکل نمی‌گیرد.
دکتر مقیمی با تاکید بر اهمیت علوم پایه در ایجاد دانشگاه‌های کارآفرین، خاطرنشان کرد: کارآفرینی واقعی وقتی اتفاق می‌افتد که نوآوری و اختراع بتواند آن را مورد حمایت قرار دهد. بدون علوم پایه، دو مرحله دیگر فرایند کارآفرینی قطعاً شکل نمی‌گیرد و از طریق دانشمندان علوم پایه است که اختراعات و نوآوری شکل می‌گیرد و پس از آن است که صاحب کسب‌وکار می‌تواند به تجاری‌سازی ایده بپردازد.
به نقل از وزارت علوم، وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در خصوص توجه به نخبگان و فراهم کردن زمینه‌هایی که مانع خروج نخبگان از کشور می‌شود، گفت: متأسفانه بیشترین مهاجرت نخبگان در حوزه علوم پایه است و یکی از حوزه‌های مهاجرپذیر هم در حوزه علوم پایه است. برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و تشویق جوانان نخبه قطعاً یکی از زمینه‌های ایجاد علاقه برای کار علمی در کشور است. برگزیدگان این جشنواره، یک مخزن ارزشمند برای کشور محسوب می‌شوند که باید از آن مراقبت کنیم و مراقبت ما این خواهد بود که بتوانیم با کارآفرینی و تجاری‌سازی ایده‌ها، این زنجیره را تکمیل کنیم و انگیزه‌ای را در دانشمندان جوان فراهم کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/711087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

بنر زیبای هواداران الهلال برای بازی امشب

ماجرای تمرد بازیکنان خوشه طلایی از خسرو حیدری

حیدری: دوست داشتم در استقلال خداحافظی کنم

ستاره بایرن: برای بازی برابر رئال لحظه‌شماری می‌کنم

شاگردان نکونام میزبان یک استقلالی متفاوت

گل اول العین به الهلال توسط اریک

ترکیب آرسنال-چلسی؛ پوچتینو علیه صدرنشین

خیال کورتوا راحت است؛ لونین به خوبی جایم را پر کرده

عقب‌نشینی یوفا؛ لیست‌‌های اروپایی 26 نفره شد

پایان پیولی؛ زلاتان سرمربی میلان را انتخاب کرد

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

اجرای فوق حرفه ای و 4 نفره با یک «گیتار»

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

طوفان شن در لیبی

خیاط زبردست طبیعت

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

یک آپارتمان مخفی در برج ایفل!

این اسنک رو میتونی هم صبحانه استفاده کنی هم به عنوان شام

از این ترفندهای خلاقیتی که حسابی به کارت میاد!

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

اگر اینکارها رو انجام میدی بدون که آبرسان برای پوستت ضرر داره

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

«مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها

برف‌روبی توسط اولتراها!

یازده مرد منتخب کرسپو برای فتح فینال غرب آسیا

ستاره یونایتد: عذرخواهی چرا، جواب کاونتری را دادم!‏

جانشین عالیشاه در اراک هم بازوبند می‌خواهد

گلایه خسرو حیدری از علی دایی

حسین وفایی، به مکان مقدس ما توهین کردی!

سیوهای بی نظیر دروازه بانان لالیگا با پا!

تمجید شواین اشتایگر از گواردیولا

خط و نشان مدافع ذوب آهن برای تراکتوری‌ها

توصیه به لیورپول؛ مورینیو دوای درد شماست!‏

«زیرخاکی» و «مردان آهنین» پربیننده‌ترین‌های آخر فروردین

«مست عشق» نیامده حدود 2 میلیارد فروخت

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

5 پیشنهاد موسیقی از ناصر زینعلی برای حال خوب

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

ماجرای تفنگدار آمریکایی؛ از تلاش برای منفجر کردن مسجد تا مسلمان شدن!

سخن بزرگان/ بی توجهی به فقرا جرم بزرگی است