آریا بانو

آخرين مطالب

دستور تهیه ویژه برای یک «کوفته» لذیذ ترکیه‌ای اجتماعي

دستور تهیه ویژه برای یک «کوفته» لذیذ ترکیه‌ای
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کوروش مگ/ کوفته دال عدس یکی از سنتی‌ترین و اصیل‌ترین غذا‌های ترکیه است که به دلیل نداشتن گوشت، در بسیاری از کشور‌های دنیا غذای مورد علاقه گیاهخواران نیز محسوب می‌شود. این غذای خوشمزه با استفاده از دال عدس و بلغور تهیه می‌شود و آن‌قدر لذیذ است که اگر یک بار طعم آن را بچشید، حتماً جایگاه ویژه‌ای در سفره غذایی شما پیدا می‌کند. در ترکیه به این غذا مرجمک کوفتسی گفته می‌شود (ترک‌ها به عدس مرجُمک یا مرجی می‌گویند) و درست کردن آن بسیار ساده و سریع است. در این مقاله می‌توانید طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور ترکیه‌ای را در ادامه بخوانید.
مواد لازم
دال عدس یا عدس قرمز: 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب: 4 تا 5 لیوان فرانسوی دسته‌دار
بلغور: 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز متوسط رنده شده: 3 عدد
روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری
سس پوره فلفل: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
جعفری تازه و خرد شده: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
لیمو ترش تازه: 1 عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
فلفل قرمز: به مقدار لازم
زیره، نعناع خشک و ریحان خشک شده: به مقدار لازم
طرز تهیه
در ابتدا برای طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور باید 2 فنجان دال عدس را به خوبی بشویید و در یک قابلمه کوچک بریزید. سپس 4 تا 5 لیوان فرانسوی دسته‌دار آب به آن اضافه کنید. آب باید حدود 3 انگشت بالاتر از سطح دال عدس قرار بگیرد. اجازه دهید آب به جوش بیاید و عدس‌ها پخته شوند. زمانی که آب عدس روی حرارت بخار شد و عدس‌ها کمی نرم شدند، آن را از روی حرارت بردارید. در این مرحله از درست کردن کوفته دال عدس و بلغور باید بلغور‌ها را به عدس اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید برای 20 دقیقه بلغور با دمای قابلمه دم بکشد.
در حالی که به ترکیب دال عدس و بلغور استراحت می‌دهید، در این زمان برای درست کردن کوفته بلغور ترکیه یا مرجمک کوفتسی ترکیه‌ای باید 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل یک ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیاز‌های رنده شده یا ریز خرد شده را به روغن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا پیاز نرم شود. سپس 1 قاشق غذاخوری پوره فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. برای 5 دقیقه به طور مرتب مواد را هم بزنید. سپس نمک، فلفل سیاه و قرمز، زیره، نعناع و ریحان خشک را به آن اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید و برای 15 دقیقه اجازه دهید خوب خنک شوند. معمولاً اصل این غذا کمی طعم تندی دارد و فلفل قرمز آن زیاد است. از همین روز می‌توانید به میزان ذائقه خودتان این کوفته ترکیه‌ای را کمی بیشتر از حالت معمول تند کنید تا لذیذتر شود.
در این مرحله از طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور باید همه مواد شامل بلغور و عدس و پیاز و ادویه‌ها را در یک کاسه بزرگ با هم ترکیب کنید. مواد را با دست به خوبی ورز دهید و برای 10 دقیقه به این کار ادامه دهید تا خمیری تقریباً منسجم ایجاد شود. در انتها پیازچه‌هایی که را ریز خرد کرده‌اید را به همراه جعفری تازه خرد شده به مواد کوفته اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر ورز دهید.
مواد کوفته را به صورت کوفته‌هایی با سایز و اندازه دلخواه در آورید و سپس داخل ظرف مخصوص سرو غذا قرار دهید. یکی از نکات مهم در مورد طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور این است که نیاز به پخت مجدد ندارد و بعد از پخته شدن مواد و ترکیب به شکل کوفته در آورده می‌شود و سرو می‌شود.
برای تزئین این غذای گیاهی خوشمزه که محبوب گیاهخواران هم هست می‌توانید آن را همراه با کاهو، گوجه فرنگی، تربچه، پیازچه و نعناع تزئین کنید و با ریختن کمی آب لیمو ترش تازه روی این کوفته‌های خوشمزه طعم لذیذ آن را چند برابر کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/711244/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

اوسمار برای شاگردانش جلسه فنی گذاشت

اخراج امید ابراهیمی در دیدار الشمال و السد

وزیر ورزش و جوانان: به زودی پاداش ورزشکاران پرداخت می‌شود

صحبت های وزیر ورزش در مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

چالش متفاوت برای گلر پرسپولیس؛ حذفی و پنالتی!

هاشمی: در حال تدوین آیین نامه حق پخش تلویزیونی هستیم

زیباترین صحنه ورزشی در سال 1402 مشخص شد

بهترین گل ورزش ایران در سال 1402 مشخص شد

برترین تیم ملی ایران در سال 1402 به انتخاب مردم

شبیه سازی دیدار رئال مادرید - بارسلونا با لگو

چهره ها/ عکس متفاوت بهنوش طباطبایی در حرم رضوی

اعتصاب غذا به روش "مهران غفوریان"

مار نیشش زد به جای اینکه خودش بمیره مار مرد!

چیزی که تورو نکشه قوی‌ترت میکنه!

اجرای زیبای علیرضا افتخاری با شعری از سعدی

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه

گوناگون/ رمزگشایی از حیات وحش؛ چطور گرگ، روباه و شغال را از یکدیگر تشخیص دهیم؟

حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت در حرم مطهر رضوی

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برار گله گاومیش‌های عصبانی

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

روش تهیه مربای توت فرنگی

بهترین روش تشخیص کبد چرب

پونه کوهی، 30 برابر قوی تر از لیمو و سیر

راهکارهایی برای مراقبت از سلامت روان

تأثیر عمل لازک بر تنبلی چشم

روابط صمیمی بلند مدت چه فوایدی دارد و چگونه ایجاد می شود؟

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

واکنش میلاد تقوی به عدم حضور سه بازیکن در اردوی تیم ملی والیبال

مهدی میرجلیلی: ما بدون حواله خودرو هم قهرمان میشیم

نساجی: ساکت باشید، ساکت حرف می‌زند

چلسی دیگر تحمل پوچتینو را ندارد؛ تحقیرمان کردی!‏

در لیگ برتر داوران صدرنشین جدول امتیازات هستند!

حریف ایران در نیمه نهایی مشخص شد

آرائوخو دلگیر است؛ به خاطر یک اشتباه نفروشیدم!‏

ازبکستان امید سه کشور را ناامید نکرد!

نصرتی با تراکتور ادامه می‌دهد

ازبکستان 2 - 1 ویتنام؛ چهارمین سهمیه جام جهانی

سانسور ابراز عشق شوهر به همسرش در تلویزیون!

دوست آن است که گیرد دست دوست!

ساناز سماواتی و حضور در نقشی کوتاه اما متفاوت در «نون خ»

دست خودم نیست برف میبینم دیوانه میشم!

"حمید لولایی" به دنبال گنج

دوست داری فنی باشی اما هیچی سردرنمیاری

آهنگ جدید/ تک آهنگ «جاذبه» از ماکان بند منتشر شد

گردنه «تته» کردستان پس از 5 ماه بازگشایی شد

دادستان کل کشور: طرح نور با همین جدیت و قاطعیت استمرار خواهد داشت