آریا بانو

آخرين مطالب

گوناگون/ چند کشف‌ مهم باستان‌شناسی سال 2021 گوناگون

گوناگون/ چند کشف‌ مهم باستان‌شناسی سال 2021
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا/ در سال 2021 به رغم تمامی مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا، کارشناسان به اکتشاف‌های متعددی دست یافتند که در ادامه با برخی از قابل‌توجه‌ترین این موارد آشنا می‌شوید.
تپه‌نگاره عظیم در هند

آریا بانو


یکی از این موارد تپه‌نگاره عظیمی در «بیابان تار» واقع در هند است که گمان می‌رود با توجه به این‌که منطقه‌ای معادل 20.8 هکتار را در برگرفته است بزرگ‌ترین تپه‌نگاره جهان باشد. این تپه‌نگاره شامل چندین خط پرپیچ و خم می‌شود.
گمان می‌رود قدمت این تپه‌نگاره تاریخی به حوالی 150 سال پیش بازگردد اما هدف از خلق آن هنوز مشخص نیست. تماشای این اثر از روی زمین مشکل است، در نتیجه این تپه‌نگاره نخستین‌بار توسط محققانی که این منطقه را با استفاده از گوگل ارث مورد بررسی قرار می‌دهند کشف شده است.
شهر گم‌شده مصر

آریا بانو


باستان‌شناسان همچنین امسال به بقایای یک شهر گم‌شده در مصر دست‌یافتند. این شهر که در اقصر قرار دارد توسط فرعون «آمنهوتب سوم» که بین 1391 تا 1351 پیش از میلاد زندگی می‌کرد، ساخته شده است. در این شهر باستانی خانه‌های متعدد، ساختمان‌های اداری و یک نانوایی بزرگ، و یک منطقه برای تولید آجر قبر وجود دارد. شواهد تاریخی نشان می‌دهند «آمنهوتب سوم» سه قصر در این شهر داشته است. کاوش‌های باستان‌شناسی در این شهر همچنان ادامه دارد.
بر اساس اعلام تیم کاوش در این محوطه باستانی، این شهر مهم‌ترین سکونتگاه اداری و صنعتی در منطقه بوده که در کرانه غربی اقصر واقع شده است. «بتسی برایان» استاد مصرشناسی در دانشگاه جان هاپکینز و یکی از اعضای تیم کاوش در بیانیه‌ای اعلام کرده کشف این شهر گم‌شده، مهم‌ترین اکتشاف باستان‌شناسی از زمان پیداشدن قبر «توت عنخ آمون» محسوب می‌شود و به ما کمک می‌کند اطلاعات‌ بیشتری درباره زندگی در مصر باستان در دوران اوج ثروت این امپراتوری کسب کنیم. در این محوطه ابزار مورد استفاده در فعالیت‌های صنعتی چون نخ‌ریسی و بافندگی و همچنین خاکسترهایی حاوی فلز و شیشه نیز یافت شده است. در بخش‌های دیگر شهر نیز گور دو گاو در یک اتاق کشف شده و در مکانی دیگر بقایای انسانی پیدا شده که دست‌هایش به سمت بیرون کاملا باز شده و دور زانوهایش نیز طناب پیچیده شده است. یک گورستان بزرگ در قسمت شمالی شهر و گروهی از قبرها با سنگ‌های تراشیده‌شده از جمله یافته‌هایی هستند که باستان‌شناسان تاکنون در این محوطه به دست آورده‌اند و کاوش در این محوطه باستانی همچنان ادامه دارد.
قدیمی‌ترین نقشه اروپا

آریا بانو


دیگر مورد این فهرست سنگی است که بر روی آن مجموعه‌ای از حکاکی‌ها نقش بسته است. این تخته سنگ که حدود 4000 سال قدمت دارد و در فرانسه کشف شده است درحقیقت قدیمی‌ترین نقشه اروپا محسوب می‌شود. بر روی این سنگ مجموعه‌ای از خطوط وجود دارد که تصویرگر «رودخانه اوده» و مناطق اطراف آن در غرب فرانسه است.
این تکه سنگ در سال 1900 کشف شده بود اما بررسی و تحقیقات جدید بر روی این تخته سنگ‌ و شبیه‌سازی سه‌بعدی توانست حکاکی‌های روی سنگ را نمایان کند. شاید این تکه سنگ توسط یک شاهزاده یا شاه برای نمایش‌دادن منطقه تحت حکومت‌شان مورد بررسی قرار ‌می‌گرفته است.
کشف گورستان باستانی حیوانات خانگی در مصر

آریا بانو


گورستان 2000 ساله حیوانات خانگی که در بندر «برنیس» کشف شد شاید قدیمی‌ترین گورستان جهان در نوع خود باشد. در هیچ‌یک از حیواناتی که در این گورستان دفن شده‌اند اثری از مرگ به دست انسان دیده نمی‌شود، در عوض بقایای به‌جای‌مانده نشان می‌دهند این‌ها حیوانات پیر و بیماری بوده‌اند که توسط فردی نگهداری می‌شده‌اند. تقریبا تمامی این حیوانات با دقت دفن شده‌اند. حیوانات در حالتی شبیه به خوابیدن در قبر قرار داده شده‌اند و در برخی موارد پتویی به دور آن‌ها پیچیده شده و یا ظرفی بر روی آن‌ها قرار داده شده است.
در یکی از موارد، یک میمون در کنار سه بچه گربه، یک سبد حصیری، لباس، تکه‌های ظرف و دو صدف بسیار زیبا دفن شده بود.
بنابراین کارشناسان معتقدند حیوانات در «برنیس» برای هدیه شدن به خدایان قربانی نمی‌شدند و به عنوان حیوانات خانگی نگهداری می‌شدند.
باستان‌شناسان این گورستان متعلق به قرن اول و دوم میلادی را به طور اتفاقی کشف کرده‌اند. سال‌ها است که باستان‌شناسان مشغول کاوش در حوالی «برنیس» هستند چراکه این منطقه خانه بقایای تاریخی است.
از 585 مورد بقایای کشف‌شده، 536 مورد گربه، 32 مورد سگ، 15 مورد میمون، یک مورد روباه و یک مورد شاهین بوده است. هیچ‌کدام از حیوانات مومیایی نشده بودند اما برخی از آن‌ها در تابوت‌های موقتی قرار داده شده بودند. برای مثال مجموعه‌ای از برگ نخل دور یک سگ بزرگ پیچیده شده بود و یک نفر با دقت دو تکه کوزه را دور جسد سگ قرار داده بود.
قدیمی‌ترین یادبود جنگ

آریا بانو


باستان‌شناسان معتقدند تپه‌ای که در «تل بنات» واقع در شمال سوریه قرار دارد احتمالا قدیمی‌ترین بنای یادبود جنگ در جهان است. این تپه 4300 سال قدمت دارد و بقایای دست کم 30 مبارز را در خود جای داده است. این مکان که با نام بنای سفید شناخته می‌شود پیش‌تر به عنوان گور عظیم سربازان دشمن در نظر گرفته شده بود، اما تحقیقاتی که نتایج آن در ژونال « Antiquity» به چاپ رسیده است نشان می‌دهد این بنا درحقیقت یادبودی برای کشته‌شدگان ارتش در یک نبرد است. پروفسور «آن پورتر» (Anne Poerter) از دانشگاه تورنتو و نویسنده اصلی این پژوهش می‌گوید: «مردم دوران باستان، درست مثل ما، به کشته‌شدگان جنگی احترام می‌گذاشتند. ما نمی‌دانیم که آن‌ها در آن نبرد پیروز شده بودند یا نه. اما می‌دانیم که شاید مدت‌ها پس از این رویداد، اجساد این افراد را از جایی دیگر آورده‌اند و سپس آنان را در این تپه باستانی که از چندین مایل آن طرف‌تر نیز قابل رویت بود، دفن کرده‌اند.»
کشف مومیایی‌های مصری با زبان‌هایی از جنس طلا

آریا بانو


باستان‌شناسان امسال در یکی از محوطه‌های باستانی مصر یک مومیایی 2000 ساله‌ کشف کرده‌اند که زبانی از جنس طلا در دهانش قرار داشت. بر اساس بیانیه‌ای که توسط وزارت آثار باستانی مصر منتشر شد، احتمالا این زبان طلایی با هدف این‌که مومیایی در زندگی پس از مرگ هم بتواند صحبت کند در دهانش قرار داده شده است و اگر این مومیایی قرار بوده با «اوزیریس» ایزد جهان پس از مرگ مصریان باستان مواجه شود باید می‌توانست با او صحبت کند. هنوز مشخص نیست آیا این مومیایی در زمان حیات دچار لکنت زبان بوده است یا خیر و همچنین مشخص نیست چرا برای ساخت این زبان از طلا استفاده شده است. باستان‌شناسان این مومیایی را در یکی از 16 قبری که در نزدیکی معبدهای «اوزیریس» و «ایزیس» قرار داشتند کشف کرده‌اند. چندی پیش همچنین باستان‌شناسان بقایای یک مرد، زن و کودک متعلق به مصر باستان را که در دهان‌شان زبان‌هایی از جنس طلا قرار داشت در دو مقبره نزدیک هم کشف کردند.
کشف معبد گم‌شده خورشید در مصر

آریا بانو


امسال همچنین خبر کشف بقایای آن‌چه گمان می‌رود یکی از معبدهای گم‌شده خورشید مصر باستان باشد، اعلام شد. این معبد که گمان می‌رود به اواسط قرن بیست و پنجم پیش از میلاد تعلق داشته باشد درحالی کشف شد که زیر معبدی دیگر واقع در «ابوغراب» در 12 کیلومتری جنوب قاهره دفن شده بود. در سال 1898، باستان‌شناسانی که در این مکان مشغول فعالیت بودند، معبد خورشید «نیوسررع»‌، ششمین فرعون از دودمان پنجم مصر باستان را که در مصر بین سال‌های 2400 تا 2370 پیش از میلاد حکومت می‌کرد پیدا کردند. اکتشافات جدید اما نشان می‌دهد معبد خورشید «نیوسررع»‌ بر روی بقایای یک معبد خورشید دیگر ساخته شده بود.
به گفته سرپرست پروژه باستان‌شناسی اخیر،‌ باستان‌شناسان در قرن نوزدهم فقط بخش کوچکی از ساختمان زیر معبد را کشف و گمان کردند این فقط بخشی از ساختمان‌های قدیمی‌تر متعلق به همان معبد «نیوسررع»‌ است. اما اکتشافات جدید نشان می‌دهد ساختمانی کاملا متفاوت از معبد «نیوسررع» پیش از آن در همان محل ساخته شده است.
در جریان این پروژه اکتشافی اخیر، مُهرهایی که نام فرمانروایان پیش از «نیوسررع» روی آن‌ها حک شده به همراه بقایای ستون‌های سنگی کشف شده است.
معبد خورشید اولیه، وسعت زیادی داشته اما «نیوسررع» به منظور ساخت معبد خورشید جدیدی این بنای اولیه را از بین برده است.
به گفته باستان‌شناسان، با این‌که این معبدها برای «رع» خدای خورشید ساخته می‌شدند اما فرمانرواها از طریق این معبدها برای مشروعیت بخشیدن به قدرت‌شان و معرفی خودشان به عنوان تنها پسر خدای آفتاب در زمین استفاده می‌کردند.
کشف ارابه رومی در پمپئی

آریا بانو


باستان‌شناسانی که در شهر تاریخی «پمپئی» مشغول کاوش بودند با یک ارابه 2000 ساله که هنوز نقش و نگارهای ایجادشده بر آن قابل مشاهده است مواجه شدند. کارشناسان معتقدند، این نخستین ارابه تشریفاتی است که در زمان اکتشاف تا این حد سالم باقی مانده است. «پمپئی» در سال 79 میلادی زیر خاکستر ناشی از فوران کوه «وزوو» مدفون شد. از زمانی که بقایای این شهر در قرن هجدهم میلادی کشف شد این منطقه محل وقوع اکتشافات حیرت‌آوری بوده است. سال گذشته نیز باستان‌شناسان پیشخان یک اغذیه‌فروشی خیابانی را در همین شهر کشف کردند.
شواهد نشان می‌دهد پیش‌تر سارقان آثار تاریخی با ایجاد یک تونل سعی کرده بودند این ارابه تاریخی را غارت کنند. کارشناسان معتقدند این ارابه در جشن‌ها و رژه‌ها و شاید برای حمل عروس‌ها به خانه جدیدشان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/716644/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

آغاز اردو از هجدهم

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد

سیکس پک چند؟ / هزینه‌های نجومی برای خوش‌اندامی یک‌شبه!

بنری که خواننده مطرح پاپ را به شدت شاکی کرد

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

چیزهایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند

گفتگوی آخرین خبر با بانوی ورزش ایران

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

سمی که بسیاری از خانم ها هر روز مصرف می‌کنند!

ترانه زیبای «خنده داره نه» با صدای علی یاسینی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

پاستا کانِلونى یا لازانیا!

نقش شبکه‌های اجتماعی در ترغیب نوجوانان به مصرف دخانیات

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد