بزرگنمايي:
آریا بانو - تصور کنید همینطور که به یک دونات نرم و خوشمزه گاز میزنید، عطر و طعم کرم شکلاتی روی آن در دهان شما پخش شود! عالی به نظر میرسد این طور نیست؟! قطعا نه گفتن به این بمب شکلاتی کار دشواریست. حالا این دونات با آن بافت نرم و ترد را با ذرات شکر و دارچین تصور کنید. خودشه نه؟! یا شاید دوست داشته باشید یک دونات خوشمزه نرم و شیرین بدون شکلات و شکر و با عطر دلپذیر هل را امتحان کنید؟ بسیار خب! اگر میخواهید این تصور شیرین را به واقعیت تبدیل کنید، با ما همراه باشید تا خوشمزهترین دونات خانگی را به همراه 3 سس بی نظیر به شما آموزش دهیم.
در این مطلب آمده است:
طرز تهیه خمیر دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه
طرز تهیه انواع روکش و سس برای تزیین دونات 1. طرز تهیه شربت بار
2. طرز تهیه سس ساده و شکلاتی برای تزیین دونات
3. غلتاندن دونات در شکر و دارچین
4. طرز تهیه سس شکلاتی برای تزیین دونات
طرز تهیه خمیر دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه
مواد لازم |
آب یا شیر ولرم | 1 پیمانه |
شکر | 50 گرم |
مایه خمیر | 10 گرم یا 2 قاشق چایخوری |
روغن یا کره | 1/3 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 پینچ |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
آرد | 500 گرم |
روش تهیه
1. ابتدا آب یا
شیر ولرم (43 درجه) را به همراه یک قاشق غذاخوری از شکر، مایه خمیر و
روغن یا کره ذوب شده داخل کاسه همزن یا ظرف نسبتا گودی مخلوط کنید و مدت 10 دقیقه به آن اجازه دهید تا مایه خمیر عمل آید.
نکته: برای نتیجه بهتر میتوانید میزان
روغن یا کره را به نسبت مساوی 1 به 1 تقسیم کنید. یعنی 40 گرم
روغن مایع و 40 گرم کره را به طور مساوی با هم مخلوط کنید.
2. در ادامه تخم مرغ، مابقی شکر و وانیل را به مایه خمیر عمل آمده اضافه کنید.
3. در ظرف دیگری آرد الک شده، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و به آرامی و در چند مرحله به مخلوط مایه خمیر و تخم مرغ اضافه کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید 25 گرم از آرد کم کنید و آن را با پودر کاکائو جایگزین کنید. در این صورت محصول نهایی شما دونات شکلاتی خواهد بود.
4. در
صورتی که از سری خمیرگیر همزن استفاده میکنید، خمیر دونات را به مدت 10 دقیقه با خمیرگیر ورز دهید. در غیر این صورت خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به صورت اصولی با حرکت رفت و برگشتی، شروع به ورز دادن خمیر با دست کنید. مدت تقریبی برای ورز دادن با دست بین 10 تا 15 دقیقه است.
5. پس از اینکه خمیر را به اندازه کافی ورز دادید، خمیر را به شکل یک چانه بزرگ در آورید و درون ظرف تمیزی که از قبل با
روغن کف و جدارههای آن چرب شده و روی آن را با سلفون کاور کردید، به مدت یک
ساعت درون یخچال استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
نکته: دلیل اینکه خمیر دونات را درون یخچال استراحت میدهیم، این است که فرآیند تخمیر مخمر آهستهتر و به آرامی انجام شود.
6. پس از اینکه استراحت خمیر کامل شد، پف خمیر را مطابق تصویر بگیرید و خمیر را جمع و به سطح کار آرد پاشی شده منتقل کنید.
7. در این مرحله به کمک وردنه، خمیر را به ضخامت 1 سانتی متر باز کنید و به کمک رینگ ساده یا قالب دونات کاتر بزنید.
نکته: در
صورتی که تمایل دارید داخل دوناتهای خود را با کرم یا
شکلات پر کنید، از رینگ ساده کمک بگیرید. همچنین در
صورتی که قالب دونات در دسترس نبود، دوناتها را با رینگ ساده کاتر بزنید و سپس از یک ماسوره یا کاتر گرد کوچکتر برای سوراخ کردن وسط دوناتها استفاده کنید.
8. زمانی که دوناتها را برش زدید، آنها را روی یک سطح آرد پاشی شده و یا کاغذ روغنی چرب شده به مدت 30 تا 60 دقیقه (بسته به دمای محیط آشپزخانه) مجددا استراحت دهید.
نکته: فراموش نکنید که در این فاصله نیز باید روی دوناتها را با یک پارچه سبک بپوشانید تا روی آنها خشک نشود.
9. در نهایت دوناتها را درون
روغن سرخ کردنی غوطه ور کنید و مرتب با قاشق
روغن را به همه جای دونات برسانید تا همزمان و به سرعت هر دو سمت آن پف کند.
10. پس از سرخ کردن، نوبت به گلیز کردن (روکش کردن) میرسد. برای گلیز روی دونات گزینههای متعددی برای انتخاب خواهید داشت. شما میتوانید از
شربت بار، سس شکلاتی، غلتاندن در شکر و دارچین و… بسته به ذائقه و سلیقه خود استفاده کنید. در ادامه روشهای مختلف گلیز کردن دونات را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه انواع روکش و سس برای تزیین دونات
1. طرز تهیه
شربت بار
مواد لازم |
شکر | 500 گرم |
آب جوش | 2/3 پیمانه |
گلوکز یا بادکا | 3 قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | ¼ قاشق چایخوری |
دانه هل | 2 عدد |
روش تهیه
برای درست کردن
شربت بار، شکر و بادکا (گلوکز) را در آب جوش حل کنید، جوهر لیمو یا یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید و مخلوط را به همراه دانههای هل به مدت 5 تا 6 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
دوناتها را در
شربت بار بغلتانید و با مغز گردو، بادام و یا اسپرینکلهای رنگی (ترافل های رنگی) تزیین و سرو کنید.
نکته: در
صورتی که بادکا در دسترس نداشتید میتوانید آن را از دستور حذف کنید. اما، بهتر است بدانید که رمز براق شدن و ماندگاری بالای دونات اضافه کردن همین بادکاست.
2. طرز تهیه سس ساده و شکلاتی برای تزیین دونات
مواد لازم |
شیر | 100 گرم |
پودر شکر | 400 گرم |
نمک | 4 گرم |
روش تهیه
همه مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرار ملایم قرار دهید تا پودر شکر کاملا در
شیر حل شود. سپس، دونات ها را در این سس فرو کنید.
نکته: در صورت تمایل میتوانید از رنگهای خوراکی برای رنگی کردن سس استفاده کنید.
همچنین، شما میتوانید برای تهیه سس شکلاتی 25 گرم از پودر شکر کم کنید و آن را با 25 گرم پودر کاکائو جایگزین کنید.
3. غلتاندن دونات در شکر و دارچین
اگر بافت ترد و شکری همراه با
عطر دلپذیر دارچین را برای دونات میپسندید، یک قاشق چایخوری دارچین را با 200 گرم شکر دانه ریز مخلوط کرده و دونات ها را در آن بغلتانید.
4. طرز تهیه سس شکلاتی برای تزیین دونات
مواد لازم |
شکلات تختهای | 100 گرم |
خامه صبحانه | 200 گرم |
روش تهیه
سس شکلاتی در حقیقت نوعی گاناش رقیق است که با نسبت 1 به 2 تهیه میشود. برای درست کردن این گلیز خوشمزه شکلاتی کافی است خامه صبحانه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به محض اینکه خامه نرم و روان شد
شکلات تختهای خرد شده تلخ یا شیرین را بسته به ذائقه خود به آن اضافه کنید و مرتب شروع به هم زدن کنید تا زمانی که شکلاتها 80 درصد آب شدند. اکنون ظرف را از روی حرارت بردارید و با هم زدن مرتب اجازه دهید تا مابقی شکلاتها با گرمای خامه حل شوند.
نکته: اگر به
شکلات حرارت زیاد و مستقیم بیش از حد برسد، میسوزد.
در صورت تمایل میتوانید این مخلوط را با نسبت 1 به 1 برای فیلینگ داخل دونات هم استفاده کنید.
دوناتها را با اسپرینکلهای رنگی تزیین و به همراه یک فنجان چای
ایرانی خوش
عطر سرو و نوش جان کنید.
حرف آخر
همانطور که مشاهده کردید، درست کردن دونات خانگی کار دشواری نیست. اگر به درست کردن شیرینیهای خانگی علاقمندید، پیشنهاد میکنم طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی خوشمزه با تمام فوت و فنها را نیز در این مطلب دنبال کنید.
لطفا اگر رسپیهای ارائه شده در این مطلب را تهیه کردید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.