آریا بانو

آخرين مطالب

بیماری‌های کبدی، علت‌ها و علائم پزشکي

بیماری‌های کبدی، علت‌ها و علائم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / کبد شما یکی‌از سخت‌کوش‌ترین اندام‌های بدن است که به شما کمک می‌کند غذایتان را هضم، آن‌را به انرژی تبدیل و آن انرژی را برای مصارف بعدی‌تان ذخیره کنید.
یک متخصص داخلی گفت: کبد نقش مهمی در سم‌زدایی و فیلتر کردن مواد زائد از بدن دارد، وقتی این عضو به دلیل یکی‌از بیماری‌های کبد خوب کار نمی‌کند می‌تواند منجر به عوارض جدی در سلامتی شود، به همین دلیل باید علائم مشکلات کبدی را بدانید تا بتوانید با تشخیص و درمان به موقع، این اندام حیاتی‌تان را نجات دهید.
 علی هادیان‌پور، اظهار کرد: کبد شما یکی‌از سخت‌کوش‌ترین اندام‌های بدن است که به شما کمک می‌کند غذایتان را هضم، آن‌را به انرژی تبدیل و آن انرژی را برای مصارف بعدی‌تان ذخیره کنید.
وی عنوان کرد: بیماری کبد، عبارتی کلی برای تمام عوارضی است که بر کبد اثر می‌گذارند و به تنهایی یک بیماری نیست.
هادیان‌پور با اشاره به این‌که علائم بیماری کبد بسته به علت اصلی می‌توانند گوناگون باشند، تصریح کرد: یک سری از علائم، تقریباً مشترک بوده و در تعدادی از عوارض کبدی دیده می‌شوند، مانند زردی پوست و چشم، تیرگی ادرار، مدفوع رنگ‌پریده یا خونی و یا سیاه، تورم قوزک پا، پا یا شکم، تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، خستگی مداوم و مزمن، احساس خارش در پوست و به راحتی کبود شدن بدن و ...
این متخصص داخلی با اشاره به این‌که هپاتیت ویروسی به التهاب کبد گفته می‌شود که یک ویروس علت آن است، ادامه داد: هپاتیت مُسری است، اما همیشه هم علامت ندارد، یعنی بدون اینکه متوجه شوید می‌توانید آن را انتقال بدهید یا بگیرید.
وی با اشاره به این‌که هپاتیت از طریق تماس با غذای آلوده، آب آلوده یا ترشحات بدن مانند خون و مایع منی منتقل می‌شود، تصریح کرد: تمام عفونت‌های هپاتیت بر کبد اثر می‌گذارند و باعث تورم آن شده و اجازه نمی‌دهند عملکرد مناسب خود را داشته باشد.
هادیان‌پور با اشاره به این‌که این عفونت‌ها ممکن است حاد یا مزمن باشند، بیان کرد: ویروس هپاتیت ممکن است سال‌ها بدون ایجاد علامتی در بدن زندگی کند، در ابتدا ممکن است فرد متوجه علائمی مشابه آنفلوانزا شود، اما به مرور زمان ممکن است علائمی مانند خستگی، کاهش انرژی یا ضعف عمومی، درد عضلات و مفاصل، شکم درد، تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، تیرگی ادرار و رنگ پریدگی مدفوع، یرقان بروز کند.
این متخصص داخلی با اشاره به این‌که یک کبد سالم معمولاً حاوی مقدار کمی چربی است، عنوان کرد: بیماری کبد چرب زمانی روی می‌دهد که چربی زیادی در کبد تجمع کند، کبدی که زیاد چربی دارد، ملتهب و متورم می‌شود که این التهاب می‌تواند باعث سیروز کبد شده و آسیب دائمی به آن بزند.
وی با اشاره به این‌که دو نوع بیماری کبد چرب داریم، تصریح کرد: کبد چرب الکلی که نتیجه مصرف بلندمدت الکل است، و کبد چرب غیرالکلی که علت خاصی ندارد، اما تغذیه در برخی موارد نقش دارد.
هادیان‌پور با اشاره به علائم بیماری‌های ژنتیکی کبد، تصریح کرد: ژنتیک در ابتلا به برخی از بیماری‌های کبد نیز نقش دارد، عوارض معمول ژنتیکی کبد که می‌توانند برای کبد مشکل ایجاد کنند شامل مواردی مانند هموکروماتوسیس ژنتیکی که باعث می‌شود بدن، آهن زیادی در کبد انباشته کند، بیماری ویلسون که باعث می‌شود کبد به جای اینکه مس را دفع کند آن را ذخیره کند، کمبود آلفا -1 است.
این متخصص داخلی بیان کرد: علائم بیماری‌های ژنتیکی کبد معمولاً مواردی مانند خستگی و افت انرژی، مفصل درد، شکم درد، کاهش اشتها، تورم شکم و پا‌ها و یرقان است.
وی تأکید کرد: سیروز یا زخم کبد زمانی اتفاق می‌اُفتد که کبد شما با التهاب یا تورم آسیب دیده است، بیماری‌های کبد خصوصاً کبد چرب الکلی و هپاتیت می‌توانند در نهایت منجر به سیروز شوند، اما نه به سرعت.
هادیان‌پور در رابطه با علائم بیماری‌های خود ایمنی کبد، عنوان کرد: بیماری خود ایمنی بیماری است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کند، ازجمله بیماری‌هایی که باعث می‌شوند سیستم ایمنی به کبد حمله‌ور شده و سبب التهاب و زخم می‌شوند، می‌توان به کلانژیت صفراوی اولیه، کلانژیت اسکلروز اولیه و هپاتیت خود ایمنی اشاره کرد.
این متخصص داخلی در رابطه با علائم سرطان کبد، افزود: سرطان کبد به هر سرطانی گفته می‌شود که از کبد شروع شده باشد که معمولاً به آرامی گسترش یافته و ممکن است در مراحل اولیه متوجه علائمی نشوید، اما به محض بروز علائمی مانند کاهش اشتها، کاهش وزن بی‌دلیل، خارش پوست، یرقان، تورم شکم و پاها، تهوع، استفراغ و به راحتی کبود شدن بدن به پزشک خود مراجعه کنید.
وی بیان کرد: نارسایی کبد می‌تواند حاد یا مزمن باشد و معمولاً بعد از سیروز روی می‌دهد و عموماً در مراحل آخر بیماری کبد اتفاق می‌اُفتد، یعنی بعد از اینکه کبد بسیار آسیب دید و نمی‌تواند به عملکرد خود ادامه بدهد.
هادیان‌پور با اشاره به این‌که مصرف زیاد استامینوفن می‌تواند باعث بروز نارسایی حاد کبد شود که در طی یک دوره چند روزه یا چند هفته‌ای اتفاق می‌افتد، نه ماه‌ها یا سال‌ها، تأکید کرد: نارسایی حاد کبد به اندازه نارسایی مزمن کبد شایع نیست، اما بسیار جدی و خطرناک است.
این متخصص داخلی بیان کرد: بیماری‌های کبدی که بدون درمان رها شوند می‌توانند اثرات ماندگاری بر سلامتی شما داشته باشند، بنابراین اگر فکر می‌کنید بیماری کبد دارید، بهتر است در اسرع وقت با پزشک معالج خود صحبت کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/757298/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خوشمزه ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

افزایش قد نرمال برای دختران در سنین بلوغ

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!

دومین صدر جدول هم به استقلال رسید

ماجرای کت درآوردن حقیقی مربی شمس آذر برای داور بازی!

فخریان: جواب اعتماد کادرفنی را دادم

گفت و گوی خبرنگاران با سیدحسین حسینی در پایان بازی استقلال و شمس آذر

واکنش روزبه چشمی به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات باشگاه

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

ترانه «شریک جرم» با صدای روزبه نعمت اللهی