آریا بانو

آخرين مطالب

ارتباطی شگفت انگیز بین سیستم ایمنی بدن انسان و رشد مو گوناگون

ارتباطی شگفت انگیز بین سیستم ایمنی بدن انسان و رشد مو
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سیناپرس / تحقیقات جدید در زمینه افزایش مو، ارتباط شگفت انگیزی بین سیستم ایمنی بدن انسان و رشد مو پیدا کرده است. دانشمندان موسسه مطالعات بیولوژیکی سالک می گویند که در حین بررسی بیماری های خودایمنی شواهدی را در این زمینه کشف کرده اند.
آلوپسی یک اختلال خود ایمنی است که در آن بدن به فولیکول های موی خود حمله کرده و باعث ریزش آنها می شود. به طور کلی، این حالت به صورت توده‌ ای اتفاق می ‌افتد و بیماران را با تکه‌ های بزرگی از موهای از دست رفته مواجه می ‌کند.
اکنون، محققان یک هدف مولکولی غیرمنتظره را در یک درمان رایج برای این بیماری کشف کرده‌اند. مطالعه آنها نشان داد که سلول های T تنظیم کننده با سلول های پوست برای تولید و رشد موهای جدید تعامل دارند.
یئ ژنگ، استادیار مرکز ایمونوبیولوژی و پاتوژنز میکروبی مرکز علمی Salk"s NOMIS، در این رابطه می‌ گوید: برای مدت های طولانی سلول‌ های T تنظیمی برای کاهش واکنش ‌های ایمنی بیش از حد در بیماری ‌های خودایمنی مورد مطالعه قرار گرفته‌ اند. به گزارش سیناپرس،اکنون ما سیگنال هورمونی بالادستی و فاکتور رشد پایین ‌دستی را شناسایی کرده‌ ایم که در واقع رشد و بازسازی مو را کاملاً جدا از سرکوب پاسخ ایمنی تنظیم می کند.
در این مطالعات، پژوهشگران ابتدا به بررسی نقش این سلول‌ های ایمنی خاص و هورمون‌ های گلوکوکورتیکوئیدی در ایجاد شرایط خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس، بیماری کرون و آسم پرداختند. هورمون های گلوکوکورتیکوئیدی، هورمون های استروئیدی هستند که از کلسترول مشتق شده و توسط غده فوق کلیوی بدن تولید می شوند.
محققان دریافتند که گلوکوکورتیکوئیدها و سلول های T تنظیمی نقش مهمی در این شرایط ایفا کنند. این موضوع باعث شد که تیم مطالعاتی فوق به بررسی مناطقی از بدن مانند پوست بپردازد که سلول ‌های T سطوح بالایی از گیرنده‌های گلوکوکورتیکوئیدی را بیان می‌کنند.
هنگامی که نویسندگان مطالعه شرایط ریزش مو را در موش‌های آزمایشگاهی نرمال و موش‌ هایی ایجاد کردند که گیرنده‌ های گلوکوکورتیکوئیدی در سلول‌های T خود نداشتند، یک ارتباط افزایش دهنده رشد و حجم مو را کشف کردند.
ژی لیو، از پژوهشگران ارشد تیم مطالعاتی فوق، در این رابطه می گوید: پس از دو هفته، تفاوت قابل توجهی بین موش ها مشاهده کردیم. موهای موش های معمولی دوباره رشد کردند، اما موش های بدون گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی به سختی توانستند موهای خود را بازیابی کنند. این کشف بسیار چشمگیر بوده و مسیر درست را برای حرکت رو به جلو به ما نشان داد.
محققان می افزایند: یافته های جدید آن ها نشان می دهد که سطحی از ارتباط بین سلول های T تنظیم کننده سیستم ایمنی و سلول های بنیادی فولیکول مو فرد وجود دارد که باعث رشد مو می شود. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که سلول‌ های T تنظیم‌ کننده و هورمون ‌های گلوکوکورتیکوئیدی نه تنها سرکوب‌ کننده‌های سیستم ایمنی هستند، بلکه توانایی تحریک و بازسازی را نیز دارند.
 این تیم مطالعاتی به طور خاص دریافت که گلوکوکورتیکوئیدها به سلول های T دستور می دهند تا سلول های بنیادی فولیکول مو را فعال کنند. این فرآیند باعث رشد موهای شما می شود. این ارتباط متکی به سیستمی است که گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی در سلول های T شروع به تولید پروتئینی به نام TGF-beta3 می کنند. این پروتئین سلول های بنیادی را برای تمایز به رشته های جدید مو تحریک می کند.
جالب توجه است، تیم مطالعاتی فوق کشف کرد که این فرآیند کاملاً جدا از وظیفه طبیعی سلول ‌های T برای حفظ سلامت سیستم ایمنی است. علاوه بر این، سلول های T تنظیمی به طور معمول TGF-beta3 تولید نمی کنند. این مطالعه نشان می ‌دهد که سلول ‌ها تنها زمانی این کار را انجام می‌دهند که آسیب به بافت عضلانی و قلب را حس کنند اما این شرایط شبیه به این است که برداشتن مو در مطالعه آسیب بافت پوست را شبیه ‌سازی کرد.
باید در نظر داشت که در موارد حاد آلوپسی، سلول ‌های ایمنی به بافت پوست حمله کرده و باعث ریزش مو می ‌شوند. درمان معمول استفاده از گلوکوکورتیکوئیدها برای مهار واکنش ایمنی در پوست است، بنابراین آنها به فولیکول های مو حمله نمی کنند.به گزارش سیناپرس، استفاده از گلوکوکورتیکوئیدها دارای مزیت مضاعف در تحریک سلول های T تنظیمی در پوست برای تولید TGF-beta3 است که باعث تحریک و فعال شدن سلول های بنیادی فولیکول مو می شود.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Nature Immunology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/757852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود