آریا بانو

آخرين مطالب

چرا میکروب‌ها به رشد و نمو در فضای زیر ناخن‌ها علاقه دارند؟ پزشکي

چرا میکروب‌ها به رشد و نمو در فضای زیر ناخن‌ها علاقه دارند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - جام جم / ناخن‌های بلند معمولا مورد علاقه خانم‌هاست و اغلب تلاش می‌کنند ظاهر زیبایی به آن‌ها داده و از استحکام خوبی برخوردار باشند، اما همین ناخن‌ها می‌توانند بسیار خطرناک باشند. البته این عادت در برخی مردان هم جسته وگریخته دیده می‌شود. بسیاری از افرادی که ناخن‌های خود را بلند می‌کنند، می‌گویند با دقت در شست‌وشوی صحیح آن‌ها از تجمع آلودگی و میکروب زیرشان جلوگیری می‌کنند، اما محققان هشدار داده‌اند همین عادت می‌تواند سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد.
شست‌وشوی مرتب دست‌ها یکی از راه‌های جلوگیری از گسترش میکروب‌هاست. در بسیاری از مکان‌ها مانند مراکز تهیه غذا و رستوران‌ها، تمیز نگه داشتن دست‌ها از اصولی است که باید با جدیت رعایت شود. حتی پزشکان اغلب نمی‌توانند دستان‌شان را استریلیزه کنند و معمولا هنگام معاینه بیماران از دستکش استفاده می‌کنند. حدود 100سال پیش پزشکان دریافتند باکتری‌ها همواره بعد از چند بار شست‌وشو هنوز وجود دارند و مدتی بعد متوجه شدند علت آن، مقاوم بودن بعضی باکتری‌ها در مقابل شست‌وشوی متعدد است؛ بنابراین پوشاندن دست‌ها می‌تواند دست‌ها را برای مدت طولانی‌تری تمیز نگه دارد.
انگشتانی با صد‌ها هزار باکتری
فقط انگشتان دست نیست که معمولا مملو از باکتری است بلکه زیر ناخن‌ها هم محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها محسوب می‌شود. این‌ها پوشش‌های نازک کراتینی است که از ماده‌ای مشابه عاج کرگدن یا شاخ ایمپالا ساخته شده‌اند. محققان با بررسی وضعیت زیر ناخن گروهی از افراد داوطلب دریافتند فضای زیر ناخن‌ها، منطقه مهمی برای رشد باکتری‌هاست. دیگر قسمت‌های دست داوطلبان، مرکز صد‌ها تا هزاران نوع باکتری است، اما وقتی حرف از زیر ناخن‌ها به‌میان می‌آید محققان مدعی شده‌اند در هر ناحیه‌ای از نوک انگشتان دست صد‌ها هزار باکتری وجود دارد. روی نوک انگشتان دست دقیقا همان میکروب‌ها و باکتری‌هایی وجود دارند که در دیگر نقاط دست مشاهده می‌شود.
مسئله ناخن‌های بلند
هر چه ناخن‌های دست بلندتر باشد، سطح بیشتری برای رشد میکروب‌ها و میکروارگانیسم‌ها برای چسبیدن به این نقطه ایجاد می‌شود. به‌طور کلی، ناخن طبیعی بلند، ناخن مصنوعی بلند، ناخن لاک‌زده یا ناخن‌های آکریلیک اهمیت چندانی ندارند. آنچه حائز اهمیت است، افزایش اتصال میکروارگانیسم‌ها به سطح ناخن‌های بلند است که نابودی آن‌ها را با شست‌وشوی دست دشوارتر می‌کند.
محققان در بررسی‌های خود موفق به کشف نوعی باکتری مقاوم به آنتی‌بیوتیک موسوم به MRSA شدند که باعث بروز عفونت‌های جدی در بیماران بستری شده در بیمارستان می‌شود. برخی باکتری‌های موجود در زیر ناخن مانند «استافیلوکوکوس» موجب بروز عفونت می‌شوند.
شما می‌توانید این باکتری‌های تجمع‌یافته زیر ناخن را با خاراندن، جویدن ناخن، بینی گرفتن و مکیدن انگشت به بدن انتقال دهید.
بدترین چیزی که ممکن است به‌دنبال وجود باکتری‌ها و قارچ‌های زیر ناخن رخ دهد، عفونت ناخن است که درست است وضعیتی بغرنج و حیاتی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند باعث بدشکل شدن ناخن‌های شما شود و حتی رنگ آن‌ها را نیز تغییر دهد.
ناخن مصنوعی، میکروب بیشتر
محققان می‌گویند تعداد بالای باکتری‌های زیر ناخن به‌دلیل فضای بین پوست و ناخن است که به لطف محافظت فیزیکی ناخن و رطوبتی که در آن ناحیه موجود است، محیط خوبی را برای رشد و تکثیر میکروب‌ها فراهم می‌کند. این ناحیه از دست ممکن است برای عوامل ضدمیکروبی در طول مراحل معمولی شست‌وشوی دست‌ها نسبتا غیرقابل‌دسترس باشد.
همین امر باعث می‌شود میکروب‌ها به‌طورکامل از بین نروند. فضای زیر ناخن‌ها معمولا غیرقابل نفوذ است که به معنای گسترش بیماری‌هاست. درواقع، این نقطه کوچک، محلی است که فضای تحقیقاتی بسیار خوبی را برای بررسی ماهیت حیات میکروبی روی ناخن‌های پرستاران ایجاد می‌کند.
نه تنها ناخن‌های طبیعی، بلکه ناخن‌های مصنوعی یا ناخن‌های لاک‌زده هم این ویژگی را دارند. محققان به بررسی میزان میکروب‌های جمع شده زیر ناخن‌های طبیعی و ناخن‌های مصنوعی در عده‌ای از پرستاران پرداختند و این‌که آیا شست‌وشوی دست‌ها می‌تواند این میکروب‌ها را از بین ببرد یا خیر.
آن‌ها در مطالعات خود دریافتند میزان میکروب‌های موجود در زیر ناخن پرستارانی که از ناخن مصنوعی استفاده می‌کردند به‌مراتب بیشتر از میزان میکروب موجود در زیر ناخن‌های طبیعی در پرستاران بود و این حجم از میکروب، قبل و بعد از شست‌وشوی دست‌ها همچنان بالا بود. البته این به آن معنا نیست که این گروه از پرستاران باکتری بیشتری را به بیماران منتقل می‌کنند بلکه این تحقیق صرفا میزان بالاتر میکروب‌ها در زیر ناخن‌های مصنوعی را به اثبات می‌رساند.
این فرضیه وجود دارد که هر چه حجم و تعداد باکتری‌ها بیشتر باشد، خطر انتقال عوامل بیماری‌زا نیز افزایش می‌یابد. محققان بر این باورند که استفاده از ناخن مصنوعی، شست‌وشوی دست‌ها را ضعیف‌تر کرده و باعث می‌شود میزان میکروب بالاتری زیر ناخن‌ها باقی بماند و این مشکل را دوچندان می‌کند. علاوه بر این‌که در گروه‌هایی مانند پرستاران که در مواجهه با بیماران معمولا از دستکش استفاده می‌کنند، حتی ممکن است باعث پارگی دستکش شود.
مرگ و میر ناشی از ناخن‌های آلوده
هر سال دو تا سه میلیون نفر در دنیا بر اثر ابتلا به اسهال جان خود را از دست می‌دهند. محققان معتقدند شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون تا حد زیادی می‌تواند این آمار را کاهش دهد و به جرأت می‌توان گفت که با این کار حداقل می‌توان جان یک میلیون نفر را از مرگ نجات داد. توجه به ناحیه زیر ناخن‌ها اهمیت دوچندانی هنگام شست‌وشوی دست‌ها دارد و افراد باید نسبت به حضور باکتری‌ها زیر ناخن حساس باشند و همیشه ناخن‌ها را کوتاه و تمیز نگه دارند. پزشکان حتی هشدار داده‌اند وجود میکروب‌ها زیر ناخن دست پرستاران و حتی مادران می‌تواند خطر مرگ‌ومیر نوزادان را به‌دلیل عفونت‌های منتقل شده به آن‌ها افزایش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/757875/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نونیز در حد لیورپول نیست، زودتر بفروشیدش!

پیمان یوسفی و علی دبیر باز هم خبرساز شدند

گل های جذاب لحظه ثانیه های آخری تیم ملی انگلیس در طول تاریخ

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

لایف استایل یک روز غیر کاری هانیه غلامی از صبح تا شب / خنده های پدر و مادر تایید یا تکدیب ؟

دکوراسیون میز تلویزیون دیواری خانه سارا صوفیانی در روز تولد همسرش / چیدمان زیبا و منحصر به فرد

متن احساسی و عاشقانه میترا ابراهیمی همسر پیمان قاسم خانی برای تولد 27 سالگی خواهرش

رونمایی از نوه زیبا و بانمک مهدی هاشمی بازیگر افسانه سلطان و شبان/ ماشالا عین پدر بزرگش هنرمنده

کنکور 1403 آغاز شد | جزئیات مهم آزمون سراسری امسال از زبان وزیر علوم

آهنگ جدید و دلی سهیل مهرزادگان به نام «باهام بد تا کرد»

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن

بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

یک غذای فوری با نان تست

پیش بینی آلزایمر 12 سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

افزایش ماندگاری رنگ مو با 12 ترفند کاربردی

شرط ژاوی مشخص شد

سرمربی ازبکستان: ایران یکی از بهترینهای جهان

بحران در کاتالان

واکنش طنز نشریه بارسایی به ماندن ژاوی

مهدوی به عنوان مربی در تیم شهداب ماند

رقابت ساره جوانمردی با ستارگان مطرح پاراتیراندازی جهان

نبی: پرسپولیس در دهه 70 خصوصی بود

شادترین روز اورتون در یک دهه!

امروز، روزِ یوهان کرویف است

گران‌ترین بازیکن تاریخ انگلیس خانه نشین شد

من دوست ندارم در راه کار خیر بمیرم

پاسخ به کنجکاوی‌ها پیرامون «مست عشق»

حمله زردنویسان به زندگی خصوصی هنرمندان

جشن تولد غریبانه بازیگر محبوب طنز آثار صداوسیما

خبرهایی از چهره ها؛ از مدیری تا ده نمکی

نمایش 2 فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی

خواستگاری کاظم نوربخش بازیگر معروف «نون خ» از تیفانی دختر ترامپ که وایرال شد!

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

نماهنگ «نحن المقاومون» با صدای ابوذر روحی منتشر شد