آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آجیل خانگی به 3 روش گوناگون

طرز تهیه آجیل خانگی به 3 روش
  بزرگنمايي:

آریا بانو - این روز‌ها وقتی برای خرید آجیل عید نوروز به فروشگاه مراجعه می‌کنید، با انواع آجیل خام، بوداده، شور و شیرین مواجه می‌شوید که اغلب آن‌ها ظاهری براق و خوشرنگ دارند و افراد را ترغیب به خرید می‌کنند. اما برخی از این آجیل‌ و خشکبار ها برخلاف ظاهر خوش آب و رنگ، طعم نامطلوبی دارند که خریدار علی‌رغم صرف هزینه‌ای گزاف مجبور به دور ریختن آن‌ها می‌شود. در این مقاله قصد داریم روش بودادن انواع آجیل در ماهیتابه، فر، و مایکروفر را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید…
آنچه در این مطلب خواهید خواند... عدم نمایش
طرز تهیه آجیل خانگی
1. طرز تهیه آجیل خانگی (روش اول)
2. طرز تهیه آجیل خانگی (روش دوم)
3. طرز تهیه آجیل خانگی (روش سوم)
روش بو دادن مغز بادام (بدون پوست)
روش بو دادن مغز پسته
نکات مهم و اصولی در تهیه آجیل خانگی
ترکیب چند نمونه آجیل خانگی خوشمزه و عالی

آریا بانو


آجیل ازجمله تنقلاتی است که اگر به مدت طولانی در شرایط نامناسب محیط، چون گرما و رطوبت بالا قرار گیرد به نوعی قارچ، آلوده می‌شود. این قارچ با نفوذ به داخل مغزها، آن‌ها را آلوده کرده و با تولید سمی به نام آفلاتوکسین عوارض طولانی مدتی را در مصرف کننده ایجاد می‌کند.
در این میان عده‌ای از فروشندگان سودجو، مغز‌های فاسد و آفت زده را بو می‌دهند و به صورت مخلوط با سایر مغز‌ها به فروش می‌رسانند؛ بنابراین بهتر است برای تهیه آجیل عید، مغز‌هایی با پوست ( پسته ، بادام منقا، فندق، انواع تخمه و …) را به صورت خام تهیه کرده و در خانه بو دهید تا از کیفیت آن مطمئن باشید. 
بودادن آجیل، ساختار، ترکیب شیمیایی و رنگ آجیل را تغییر می‌دهد و موجب کاهش رطوبت و تُردشدن آنها می‌شود. میزان چربی، پروتئین و کربوهیدرات موجود در آجیل خام و بوداده بسیار شبیه است. با اینکه چربی و کالری آجیل بوداده به‌ازای هر گرم کمی بیشتر است، ولی این تفاوت بسیار اندک است. آجیل خام در مقایسه با آجیل بوداده، خواص بیشتری دارد. مواد معدنی، چربی، ویتامین و دیگر مواد مفید در آجیل خام حفظ می‌شود و همچنین نمک یا شکر خواص آن را از بین نمی‌برد. آجیل بوداده، بسته به میزان بودادگی، خواص خود را از دست می‌دهد. 

آریا بانو

آریا بانو


طرز تهیه آجیل خانگی
مواد لازم
آجیل (پسته، بادام، تخمه، فندق و …) از هر کدام 500 گرم
آب 1 لیوان به ازای هر 500 گرم آجیل
نمک 1/2 قاشق سوپخوری به ازای هر 500 گرم آجیل
آبلیمو یا آبغوره 2-3 قاشق سوپخوری به ازای هر 500 گرم آجیل
ادویه دلخواه به میزان لازم

1. طرز تهیه آجیل خانگی (روش اول)
ابتدا، دانه‌های با پوست را شسته و در ماهیتابه بریزید. نمک را در آب حل کرده، آبلیمو یا آبغوره را به آن افزوده و به دانه‌های موجود در ماهیتابه اضافه کنید. ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم قرار داده و گاهی هم بزنید تا آب آن بخار شود. پس از اینکه آب آن کاملا تبخیر شد، دانه‌ها را در یک ماهیتابه دیگر ریخته و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا کاملا خشک و برشته شوند. علت عوض کردن ماهیتابه این است که نمک رسوب کرده و با حرارت بیشتر می‌سوزد، بنابراین برای اینکه آجیل خوشرنگ تری داشته باشید بهتر است ظرف را عوض کنید.
بو دادن مغز آجیل با استفاده از فر 
برای تهیه آجیل خانگی در فر، ماهیتابه را به مدت 1 ساعت در طبقه وسط فر با حرارت ملایم قرار دهی مشروط بر اینکه گهگاه آنها را زیر و رو می کنیم تا به طور یکنواخت برشته شوند. نکته: باید توجه داشت زمانی که بادام مرطوب است نمک می زنیم تا کمی شور شود. در مغز پسته یک قاشق مربا خوری نمک و یک استکان آب می ریزیم تا نمک جذب شود بعد آن را برشته می نماییم.
تهیه آجیل خانگی در مایکرفر
بو دادن آجیل خانگی با استفاده از مایکروفر
آجیل را در ظرفی تخت ریخته و مخلوطی از آب، آبلیمو، نمک و زعفران را به آن اضافه کنید. برای تهیه آجیل خانگی در مایکرفر، ماهیتابه را بدون سرپوش در دستگاه قرار داده، آن را روی قدرت 900 وات، به مدت 4 دقیقه تنظیم کنید و در طول این مدت یک بار دانه‌ها را هم بزنید. پس از این مدت، دستگاه را خاموش کرده و اجازه دهید دانه‌ها کاملا سرد شوند، اگر مغز آن‌ها کاملا خشک نشده بود به مدت 2-1 دقیقه دیگر با همان قدرت 900 وات در دستگاه قرار دهید تا کاملا خشک و برشته شوند. به مدت 5 تا 7 دقیقه صبر کرده و در این فاصله یک بار آن را زیر و رو کنید. می‌توان به مواد بالا بنا به سلیقه خود کمی گلپر، فلفل سیاه، شکر و یا اقلام آجیل شیرین را اضافه کرد. بهتر است نخود را جداگانه تفت دهید زیرا اگر با بقیه مواد ریخته شود امکان دارد بسوزد. نکته: دستگاه تفت آجیل خانگی نیز در بازار وجود دارد؛ اما شما واقعا بدون آن هم به روشی که ذکر شد می توانید بهترین آجیل خانگی را تهیه کنید.

آریا بانو

آریا بانو


2. طرز تهیه آجیل خانگی (روش دوم)
آجیل را شسته و در حالی که خیس است به آن نمک بزنید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود. در ماهیتابه یک بسته نمک ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس آجیل را روی نمک‌ها بریزید. وقتی نمک داغ شد، آجیل را سریع هم بزنید. پس از اینکه آجیل بوداده شد، آجیل و نمک موجود در ماهیتابه را در یک صافی فلزی ریخته و تکان دهید تا نمک از صافی خارج شود. با این روش، آجیل خیلی سریع آماده شده و سیاه نمی‌شود و به صورت یکدست بوداده می‌شود.
3. طرز تهیه آجیل خانگی (روش سوم)
آجیل را چند ساعت در محلول آب، نمک و آبلیمو خیس کنید. سپس آن را آبکش کرده و پس از اینکه آب آن کاملا خارج شد، ادویه دلخواه خود (زعفران، زردچوبه، فلفل، سماق، آویشن، پودر گلپر، پودر لبو برای خوشرنگ‌تر شدن) را به آن اضافه کنید. آجیل را در ماهیتابه روی حرارت ملایم تفت دهید و مرتب هم بزنید تا نسوزد. یا طبق دستور ارائه شده در روش اول در فر یا مایکروفر قرار دهید تا خشک و برشته شود.

آریا بانو

آریا بانو


روش بو دادن مغز بادام (بدون پوست)
بادام را در آب جوش می ریزیم تا پوست آن به آسانی جدا شود. بعد از جدا کردن پوست برای هر 500 گرم بادام 1 قاشق مربا خوری نمک می پاشیم. آن را کاملاً مخلوط کرده،بادام را روی پارچه تمیزی پهن می نماییم تا خشک شود. بعد آن را در تابه ریخته،روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتباً هم می زنیم. وقتی بادام کمی طلایی شد.تابه را از روی آتش برمی داریم. چون این بادام خشک است،در مدتی کوتاه به آسانی برشته می شود.
روش بو دادن مغز پسته
مغز پسته هم به طریق بادام برشته یا به اصطلاح بو داده می شود.

آریا بانو

آریا بانو


نکات مهم و اصولی در تهیه آجیل خانگی
مغز‌ها و دانه‌ها را به صورت جداگانه بو دهید، زیرا بعضی از مغز‌ها برای بو داده شدن به حرارت کمتری نیاز دارند و بعضی حرارت بیشتری لازم دارند. درجه حرارت و زمان مورد نیاز برای خشک کردن و بو دادن آجیل بستگی به حجم و خشکی آن دارد. در حین بو دادن آجیل مرتب آن را به هم بزنید تا نسوزد. در صورتی که تمایل دارید، نمک به صورت سفید روی سطح آجیل بچسبد، کمی نشاسته (به اندازه نمک) در آب حل کنید. برای بودادن فندق بهتر است از فر استفاده کنید تا کاملا باز شود. برای این منظور: فر را روی حرارت 135 درجه سانتیگراد گرم کنید. فندق‌ها را در سینی فر چیده و به مدت 30-20 دقیقه در فر قرار دهید. پس از گذشت این زمان، فندق‌ها را از فر خارج کرده و در یک پارچه تمیز قرار دهید. پارچه را ببندید و اجازه دهید فندق‌ها به مدت 5 دقیقه خنک شوند. فندق‌ها را به آرامی ماساژ دهید تا پوست آن‌ها جدا شود. با این روش هم پوست فندق به راحتی جدا می‌شود و هم فندق ترد و برشته می‌شود.

آریا بانو

آریا بانو


ترکیب چند نمونه آجیل خانگی خوشمزه و عالی

آریا بانو

آریا بانو

آجیل با کرن بری و اسمارتیز

آریا بانو

آریا بانو

آجیل خانگی مقوی و شادی بخش

آریا بانو

آریا بانو

آجیل مقوی برای ورزشکاران

آریا بانو

آریا بانو

آجیل میوه خشک و مغزیجات

آریا بانو

آریا بانو

مخلوط آجیل و میوه خشک
کلام آخر
امیدواریم این آجیل خوشمزه را تهیه و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید. شما از چه نکات و روش‌هایی را برای تهیه آجیل خانگی رعایت می‌کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان مجله ستاره به اشتراک بگذارید.
5/5 - (1 امتیاز)

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/767261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهاجرت با ویزای جعلی

رقص دیدنی حامد آهنگی و یوسف صیادی با آهنگ معروف مایکل جکسون که پربازدید شد

رونمایی ستاره سادات قطبی از پسر همسرش شهرام شکیبا / این همه شباهت پدر پسری مگه داریم باورتان نمی شود

نگاهی به پوشش متفاوت مبینا نصیری در جشن تولد 34 سالگی اش / ست لباسش جلب توجه کرد

اولین صحبت های سینا مهراد درباره سکانس صیغه با شکلات در «آقازاده» که جنجالی شد!

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

خیابانی: در مورد ساخت ورزشگاه، به مردم راست بگویید

هشدار تن‌هاخ به ستاره یونایتد

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

خنده‌دارترین و عجیب ترین زیرنویس صداوسیما در سریال هفت سر اژدها شبکه سه

قابی دیدنی و متفاوت که بهنوش طباطبایی بازیگر پُرحاشیه از خود در حرم امام رضا(ع) منتشر کرد

الان خودرو بخریم یا نه؟/ پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو در سال 1403

از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!

خوانندگی اختصاصی محسن یگانه برای طرفدار کوچکش

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ظرز تهیه مرغ و سماق فلسطینی

مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

راه‌و‌رسم مقابله با قُلدرها

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

دلنوشته احساسی مژده خنجری مجری تلویزیون برای تولد 6 ماهگی مهدیار پسرش / مبارکا باشه

پست عاشقانه‌ نوید محمدزاده برای تولد 27 سالگی فرشته حسینی / این زن و شوهر هر روز متفاوت تر از دیروز