آریا بانو

آخرين مطالب

«فارست گامپ» هندی به بازار آمد! فرهنگی هنری

«فارست گامپ» هندی به بازار آمد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / عامرخان هر چند با نسخه جدید «فارست گامپ» دیده شد اما با تغییرات بزرگی که در فیلمنامه داده موجب شده تا برخی از تحریم فیلم حرف بزنند.
یک دهه طول کشید تا عامر خان (امیرخان) پس از دریافت حقوق فیلم «فارست گامپ» برای اقتباس مجدد از آن بتواند با تغییراتی بزرگ در فیلمنامه، داستان سیاسی فیلم را به هند معاصر بکشاند.
این بازیگر مشهورهندی که عاشق این فیلم بود سرانجام موفق شد تا بازسازی فیلم را انجام دهد و نزدیک به 30 سال پس از فیلم اصلی، نسخه هندی آن را راهی پرده‌های نقره‌ای کند.
با این فیلم این ستاره بالیوود پس از 4 سال وقفه بار دیگر به سینما بازگشته است و فیلم از پنج‌شنبه اکرانش را شروع کرده است، اما این فیلم با نقدهای مختلفی روبه رو شده و در داخل هند نیز تعارضاتی را برانگیخته است.
هندوستان تایمز در این باره نوشته است: با اکران فیلم فراخوان‌هایی برای تحریم نیز به گوش می‌رسد زیرا عامر خان در فیلمش بر مدارا و تساهل بر مذهب‌های مختلف تاکید کرده است.
همه این خبرها موجب شد تا عامر خان بگوید اگر با «لال سینگ چادا» موجب ناراحتی کسی شده ابراز تاسف می‌کند چون هدفش ناراحت کردن کسی نبوده است. وی گفته است: اگر کسی نمی‌خواهد فیلم را ببیند، به احساساتش احترام می‌گذارم، اما من دوست دارم مردم به تماشای فیلم بروند، زیرا این کار عشق ماست و افراد زیادی برای ساخته شدن آن زحمت کشیده‌اند.
گاردین درباره فیلم نوشت: این فیلم گامپ را به مسیرهای جدیدی از تاریخ و فرهنگ می‌فرستد و آتل کولکارنی نویسنده فیلمنامه در آن اول از همه «گولگاپا» را جایگزین جعبه شکلاتی می‌کند که فارست در همه فیلم در دست داشت. چیزهای دیگری هم تغییر کرده اما خیلی از چیزها هم هست از آن پری که با جلوه‌های ویژه ساخته شده بود تا داستان‌سرایی پیکارسک و نیمکت نمادین پارک تا دویدن با پابند یا بدون آن. خلاصه بگوییم این فیلم یک «فارست گامپ هندی» است.
اما شخصیت خان همچنان پسر مادری تنهاست و اسمش «لال» است. در اینجا پدری سخت‌گیر سعی دارد تا عشق زندگی او «روپا» - با بازی کارینا کاپور که گرمای خاصی به شخصیت خود داده است- را از او دور کند. در این فیلم بیش از آنچه انتظار می‌رفت به نظامی‌گری در هند پرداخته شده و از اجداد «لال» که قربانی اختلافات پی‌درپی مرزی شده‌اند تا به امروز را دربرمی‌گیرد.
صحنه‌های خاصی هم در فیلم هست که خوب جواب داده از جمله صحنه دویدن که همچنان خنده‌دار است و عامر خان به خوبی از نظر فیزیکی در نقش فرو رفته است. رفیق قطع عضو شده هم به یک عضو بنیادگرای اصلاح شده بدل شده است. این فیلم گرچه با بازسازی‌های ضعیف بالیوودی از فیلم‌های هالیوودی خیلی فاصله دارد اما به بهترین فیلم‌های عامر خان نمی‌رسد و عملکرد وی اینجا کمی مماشات‌گرایانه دیده می‌شود.
ایندی وایر هم درباره فیلم نوشته: فیلم پس از یک سکانس آغازین که یک پر خلق شده با جلوه‌های ویژه را نشان می‌دهد- درست مثل فیلم رابرت زمکیس در سال 1994- با قهرمان خود «لال» یک مرد سیک دوست داشتنی که جعبه قرمز کوچکی در دست دارد و وارد قطار می‌شود، شروع می‌شود. «لال» شروع به گپ زدن با بغل دستی‌اش می‌کند و مخاطب احتمالاً وسوسه می‌شود تا او جعبه کلاسیک هندی را باز کند و از این شیرینی محبوب تعارف کند؛ اما در جعبه شیرینی نیست بلکه حلقه‌های ترد نان توخالی است که هندی‌ها آن را با مواد دیگر پر می‌کنند و می‌خورند.
آتل کولکارنی با فیملنامه‌اش دنیایی غنی برای «لال» می‌سازد که کاملاً مستقل از دنیای فارست است.

آریا بانو


این فیلم 20 سال طول کشید تا راه خود را به سینما باز کند 10 سال برای به دست آوردن حقوق اصلی فیلم و 10 سال برای نوشته شدن فیلمنامه‌اش که در هر گام داستان را با عناصر فرهنگی، تاریخی و مذهبی هند آغشته است. از عشق «لال» به رقص تا صحنه‌ای که وی بریس‌های پایش را جدا می‌کند و تا دوست عجیب و غریبش در ارتش که فقط درمورد تجارت خانوادگی‌شان که دوخت لباس زیر است-به جای صید میگو- صحبت می‌کند.
عامرخان 57 ساله به خوبی در نقش گامپ ظاهر شده و شخصیت «لال» را کمی ساده‌لوح، کمی عجیب و در نهایت خوش اخلاق بازی می‌کند. او الگوهای زبان بدن و گفتار تام هنکس را با ریش کامل و دستار و دیالوگ‌های پنجابی، به تصویر می‌کشد.
تاکید فیلم بر تساهل مذهبی است و خشونت بین هندوها و مسلمانان و سیک‌ها را از دهه 1970 تا امروز هند دنبال می‌کند؛ به همین دلیل شخصیت اصلی یک «سیک» است (گرچه عامرخان خودش سیک نیست و نام او چندین سال در فهرست 500 مسلمان تأثیرگذار جهان قرار گرفته‌) و خط زمانی فیلم برخی از خونین‌ترین و شرم‌آورترین خاطرات دوران معاصر هند مانند عملیات ستاره آبی در سال 1984 که تهاجم به معبد سیک‌ها را رقم زد و به دنبال آن ترور ایندیرا گاندی و سپس شورش بعدی ضد سیک‌ها و جنگ کارگیل با پاکستان در سال 1999 را تصویر می‌کند.
در کنار خان، مونا سینگ در نقش مادر «لال» و کارینا کاپور در نقش دوست دوران کودکی او «روپا» بازی کرده‌اند. همه آنها به لطف کارگردانی آدویت چاندان به راحتی لحن فیلم را پیدا کرده‌اند.
این فیلم در سراسر هند فیلمبرداری شده و با افتخار همه مظاهر هند؛ از مزارع خردل در پنجاب تا شکوه شهری دهلی نو را به نمایش گذاشته است. دویدن 4 ساله «لال» در سراسر کشور به این ارایه کمک می‌کند و هدفش این است تا تراکم و تنوع کشوری بزرگ مثل هند را تا حد امکان به نمایش بگذارد و این وظیفه‌ای است که راث و زمکیس هرگز مجبور به انجام آن نشدند.
فارست گامپ سال 1994 اکران شد و 6 جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد را برای بازی تام هنکس دریافت کرد.
«لال سینگ چادا» که قرار بود به‌طور رسمی در کریسمس 2020 در هند اکران شود، از 12 آگوست (جمعه 21 مرداد) راهی سینماها شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/769169/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

تازه کردن سبزی پژمرده با چند ترفند ساده خانگی!!

شغل های استرس زا را بشناسید/اینفوگرافی

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

دانشگر بدون کتف‌بند در تمرینات

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

با آدم های منفی اطرافم چگونه رفتار کنم که انرژی شان را جذب نکنم؟

چگونه کودک حرف گوش نکن را تربیت کنیم؟

کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم