آریا بانو

آخرين مطالب

مهارت زندگی/ مشکلات مربوط به اختلال شخصیت دو قطبی گوناگون

مهارت زندگی/ مشکلات مربوط به اختلال شخصیت دو قطبی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / اختلال شخصیت دو قطبی یک بیماری روانی است که فرد بیمار دچار نواسانات مختلف در رفتار می‌شود. علائم این بیماری می‌تواند از خفیف تا شدید باشد.
اختلال شخصیت دوقطبی چیست؟
اختلال شخصیت دوقطبی در واقع یک نوع بیماری روانی به شمار می‌آید که روی خُلق افراد تاثیرگذار است. در گذشته اختلال شخصیت دوقطبی را با نام افسردگی - شیدایی می‌شناختند. در این بیماری روانی فرد دچار نوسانات و تغییرات بسیار شدید در سطح انرژی، تمرکز و توانایی انجام دادن کار‌های روزمره خود می‌شود.
علائم اختلال دوقطبی
می‌تواند در طیف نسبت خفیف تا شدید قرار گیرد. قابل ذکر است بگوییم که این نوع اختلال روانی را با دوره‌های افسردگی، شیدایی و خلق غیرطبیعی می‌شناسند. اختلال دوقطبی به صورت دوره‌ای است و فرد در طول زندگی خود مدتی را در حالت افسردگی و مدتی را در حالت مانیا، یا همان شیدایی می‌گذراند. البته در بین این دوره‌ها فرد دوره‌های سالم هم دارد. در واقع این گونه می‌توان گفت که در حالت افسردگی فرد به شدت آرام و افسرده است. اما در حالت شیدایی وضعیت کاملاً برعکس است و فرد از خُلق و خوی بسیار فعالی برخوردار می‌باشد.
مشکلات مربوط به اختلال شخصیت دو قطبی
به طور کلی می‌توانیم بگوییم که دورۀ معمول برای آغاز اختلال شخصیت را سن 25 سالگی در نظر می‌گیرند. فراوانی این اختلال روانی نیز چیزی بین 1 الی 3 درصد است. علت اختلال دو قطبی به طور دقیق مشخص نشده است، اما می‌توان عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی را از مهم‌ترین عوامل زمینه ساز برای این بیماری دانست.
لازم به ذکر است بگوییم که مردان و زنان از نظر میزان ابتلا به اختلال شخصیت دوقطبی در وضعیت یکسانی قرار دارند. هر چند ممکن است که علائم اصلی آن‌ها کمی با یکدیگر فرق داشته باشد.
عمده‌ترین مسائل خانواده‌های دارای بیماران دوقطبی چیست؟
اختلال شخصیت دوقطبی علاوه بر اینکه فرد بیمار را درگیر می‌کند می‌تواند اثرات منفی و جبران ناپذیری بر روی خانواده و اطرافیان بیمار داشته باشد. خودزنی و خودکشی در بین مبتلایان دوقطبی بیشتر است؛ بنابراین فرد مبتلا ممکن است دست به چنین کار‌هایی بزند.
به طور کلی اختلال شخصیت دوقطبی عوارض و پیامد‌هایی دارد که خانواده و تمامی افرادی را که با فرد مبتلا در ارتباط هستند تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این رو اختلال دوقطبی را می‌توان به عنوان یک بیماری ویرانگر در نظر گرفت که اگر درمان نشود می‌تواند پیامد‌هایی همچون ویران شدن خانواده ها، مشاغل و ... را به همراه داشته باشد. زندگی با فردی که مبتلا به این بیماری است می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد.
تندخویی با عزیزان، مشکلات شغلی و ... از جمله مسائلی هستند که خانواده‌های دارای بیماران اختلال شخصیت با آن مواجه هستند. در واقع این گونه می‌توان گفت که خانواده و اطرافیان با فردی روبرو هستند که در دوره‌ای از زندگی خود بسیار پر انرژی، غیر قابل کنترل، دارای اعتماد به نفس بیش از حد و پر حرف است. اما در دوره‌ای دیگر حالت افسرده دارد و احساس پوچی و بی ارزشی می‌کند. این فرد ممکن است برای انجام فعالیت‌ها تمایلی از خود نشان ندهد و بیش از اندازه بخوابد یا حتی دچار بی خوابی باشد که چنین ویژگی‌ها و رفتار‌هایی خانواده را دچار چالش بزرگی می‌کند. در چنین شرایطی خانواده و دوستان می‌توانند با کسب اطلاعات در مورد این بیماری و حمایت از این بیماران به آن‌ها در روند بهبودی و درمانشان کمک کنند.
مبتلایان دوقطبی امکان دارد حالات و رفتار‌هایی از خود بروز دهند که این رفتار‌ها بر سایر افراد تأثیرگذار باشند و به نوعی جنبه‌های مختلف زندگی خانوادگی را دچار اختلال کنند. همانطور که کمی قبل‌تر هم اشاره کردیم در طول هر دوره فرد مبتلا به اختلال شخصیت با علائم مختلفی روبرو است که درک، عشق و صبر از طرف خانواده می‌تواند در بهبودی فرد نقش قابل توجهی داشته باشد.
به طور کلی زندگی با شخص مبتلا به اختلال شخصیت دوقطبی سختی‌های مخصوص به خود را دارد. در محیط خانه‌ای که یک فرد مبتلا به اختلال دوقطبی زندگی می‌کند استرس و تنش بسیار زیادی وجود دارد. درماندگی، عصبانیت، ترس و احساس گناه از جمله مسائلی به شمار می‌آیند که خانواده‌های دارای بیمار دوقطبی با آن‌ها روبرو هستند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/816586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت