آریا بانو

آخرين مطالب

اجرای VAR لَنگ پول! ورزشي

اجرای VAR لَنگ پول!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / در حالی ضرورت استفاده از کمک داور ویدئویی(VAR) در لیگ برتر هر هفته بیشتر می‌شود که اختلاف بر سر متولی پرداخت هزینه این فناوری یکی از موانع اصلی استفاده از آن در فوتبال ایران است.
7 آوریل 2017 یک روز تاریخی برای فوتبال جهان بود؛ روزی که در ورزشگاه ام‌آی‌ پارک که میزبان مسابقه هفته بیست و ششم لیگ استرالیا بین مبلورن سیتی و آدلاید بود، برای اولین بار در بالاترین سطح باشگاهی از سیستم کمک داور ویدئویی یا همان VAR استفاده شد. استفاده از این سیستم یک سال بعد توسط فیفا برای کاهش اشتباهات تاثیرگذار در جریان بازی و با شعار تاثیر حداکثری- دخالت حداقلی به تصویب رسید و در جام جهانی 2018 روسیه از این فناوری استفاده شد.
با گذشت 6 سال از استفاده رسمی از سیستم کمک داور ویدئویی در فوتبال دنیا و با وجود افزایش اشتباهات داوری که جنجال‌های زیادی را در لیگ برتر به پا کرده است، هنوز خبری از راه‌اندازی این فناوری در ورزشگاه‌ها نیست و بحث و کشمکش بر سر این فناوری تمامی ندارد. موضوعی که بحث داغ دیروز مسئولان فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها با نمایندگان مجلس بود.
پس از حواشی به وجود آمده در دوره مدیریت گذشته فدراسیون بر سر قرارداد با یک شرکت مورد تائید فیفا و ماهیت مالکان آن، در ماه‌های اخیر پس از بازگشت مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، روند مذاکره با یکی از شرکت‌های مورد تائید فیفا برای استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی آغاز شد و توافق با یکی از این شرکت‌ها صورت گرفت تا مانع اول بر سر راه ورود کمک داور ویدئویی برداشته شود.
پس از انتخاب شرکت مورد نظر،ابتدای دی ماه و پس از پایان جام‌جهانی و شروع دوباره بازی‌های لیگ برتر بود که تاج، باشگاه‌ها را مجری راه اندازی سیستم VAR اعلام و عنوان کرد و گفت: هزینه راه‌اندازی کمک داور ویدئویی زیاد نیست و خود باشگاه‌ها باید با این شرکت قرارداد امضا کنند و خودشان راه‌اندازی آن را به عهده بگیرند. باشگاه‌های استقلال، پرسپولیس، سپاهان، مس کرمان، گل گهرسیرجان، ذوب‌آهن اصفهان، نفت آبادان و تراکتور تبریز توانایی راه‌اندازی این فناوری را در فاز اول دارند.
به گفته هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال هزینه خرید تجهیزات این فناوری 300 هزار یورو معادل 15 میلیارد تومان است.
با این حال در ادامه بیشتر باشگاه‌ها با توجه به اینکه مالک استادیوم‌های برگزاری مسابقات‌شان نیستند، از زیر بار پرداخت هزینه نصب کمک داور ویدئویی شانه خالی کردند و پرداخت هزینه‌ها را متوجه دولت کردند که مالکیت اکثر استادیوم‌ها را در اختیار دارد.
صحبت‌های دیروز رضا درویش، در جلسه فراکسیون ورزش گویای همه چیز بود. مدیرعامل پرسپولیس در این جلسه گفت: متولی VAR مشخص نیست، فدراسیون فوتبال است؟ وزارت ورزش است؟ شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی است؟ ابتدا باید متولی مشخص شود و تقبل هزینه را برعهده بگیرد. باشگاه برای بازی در استادیوم اجاره پرداخت می‌کند و تجهیزات هم باید در ورزشگاه نصب شود و جزو آن است. ما اگر تجهیزات را تهیه کنیم، آن را پس از بازی با خودمان ببریم؟
با وجود اینکه ابتدا فدراسیون فوتبال هزینه راه‌اندازی کمک داور ویدئویی را به گردن باشگاه‌ها انداخته بود اما صحبت‌های دیروز تاج و سایر مسئولان فدراسیون نشان داد که با توجه به اینکه دولت مالک ورزشگاه‌هاست، باید هزینه تجهیزاتی که قرار است به ورزشگاه اضافه شود را هم پرداخت کند.
در این بین شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور که زیرمجموعه وزارت ورزش است و استادیوم‌های دولتی را در اختیار دارد نیز برای راه اندازی VAR اگر چه اعلام آمادگی کرده است اما به گفته به مهدی محمدنبی، نائب رئیس اول فدراسیون فوتبال، این شرکت با توجه به بودجه محدودی که دارد، نمی‌تواند برای تجهیز ورزشگاه‌ها به کمک داور ویدئویی هزینه کند.
با توجه به این شرایط مسئولان باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال معتقدند که باید یک ردیف بودجه خاص توسط مجلس جهت راه‌اندازی VAR به وزارت ورزش تخصیص داده شود تا با نظارت فدراسیون این پروژه اجرایی شود. این پیشنهاد که مورد استقبال نمایندگان مجلس هم قرار گرفت، خروجی جلسه دیروز فراکسیون ورزش با فدراسیون فوتبال و مدیران باشگاه‌ها بود.
حال انتظار می‌رود با توجه به ضرورت استفاده از کمک داور ویدئویی در لیگ برتر، مهمترین مانع ورود این سیستم که بحث بودجه است، با مشخص‌ شدن دستگاهی که باید هزینه آن را پرداخت کند، هم برطرف شود و همان طور که دیروز رئیس فدراسیون فوتبال به مجلسی‌ها هم قول داد رقابت‌های فصل آینده لیگ برتر با VAR برگزار شود.
گرچه به گفته خداداد افشاریان رئیس کمیته داوران، کمک داور ویدئویی مدینه فاضله در داروی نیست و جام‌جهانی نشان داد که با وجود استفاده از این فناوری باز هم یک تیم با اشتباه داوری از مسابقات کنار رفت اما دست‌کم با تجهیز استادیوم‌ها به این فناوری می‌توان آرامش را بر فضای داوری و مجموعه فوتبال را بیشتر حاکم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/821982/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی

روش صحیح قطع داروهای افسردگی

رشد فردی چیست؟ تاثیرات رشد فردی

قانون لاگوم چیست و چگونه سوئد را به شادترین مردم تبدیل کرده است؟

نقشه مغزی چیست؟ نحوه تهیه نقشه مغزی

آموزش انجام تمرین های مدیتیشن + نکاتی برای تازه کارها

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل

افسردگی در محیط کار و راههای رهایی از آن

تفاوت استرس و اضطراب و راههای درمان آنها

خسته شدن از زندگی به چه معناست و چه تاثیری دارد؟