آریا بانو - برترین ها /
آش ترش یکی از انواع آشهای بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان میباشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران میباشد.
برای تهیه
آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود. سپس
سبزی آش را شسته و خرد میکنیم و چغندرها را نیز
پوست گرفته و خرد میکنیم. حبوبات را همراه با چغندرها در قابلمه ریخته و میپزیم. پس از پخت اولیه،
برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه میدهیم کاملاً مغزپخت شوند.
سپس
سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در
روغن تفت داده و نصف آن را به
آش اضافه میکنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعمدهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله،
آش را با باقیمانده سیرداغ تزئین و سرو میکنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
لوبیا چیتی 1 لیوان
عدس سبز 1 لیوان
سیر 6 عدد
باقلا 1 لیوان
جغندر 2 عدد کوچک
سبزی آش 500 گرم
برنج نیم دانه نصف لیوان
رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری
نمک و
روغن مایع به اندازه کافی
خیساندن حبوبات
ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتیها را هر کدام جداگانه داخل کاسهای میریزیم و تا سطح روی آنها آب میریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت 6
ساعت اجازه میدهیم تا خیس بخورند و در این زمان 2 الی 3 مرتبه آب هر کاسه را تعویض میکنیم تا نفخ آنها نیز از بین برود
آمادهسازی
سبزی آش سبزی آش را پاک میکنیم و میشوییم و داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن میریزیم و ریز شده تحویل میگیریم و یا زمانیکه کاملا سبزیها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آنها را با چاقو خرد میکنیم.
خرد کردن چغندر
چغندرها را میشوییم و
پوست روی آنها را میگیریم و مجددا آنها را میشوییم و حلقه حلقه میکنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد میکنیم (اگر میخواهید داخل
آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)
پخت اولیه حبوبات و چغندر
بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش میکنیم و روی آنها را با آب شسته و شو میدهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آنها را میریزیم و چغندرها را نیز اضافه میکنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم.
اضافه کردن
برنج ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم میکنیم تا کاملا مواد مغز پخت شوند. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندرها پخته شدند،
برنج را تمیز میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و همراه با کمی نمک به مواد پخته شده اضافه میکنیم
افزودن
سبزی و سیر
سپس 15 دقیقه بعد
سبزی آش را اضافه میکنیم (در این مدت درب قابلمه را اصلا نمیگذاریم) و اجازه میدهیم تا
سبزی آش نیز به مدت 30 دقیقه بپزد. سیرها را
پوست میگیریم و میشوییم و آنها را به صورت خلالی خرد میکنیم.
سرخ کردن سیر
سپس داخل تابهای
روغن میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا به مرور زمان داغ شود و بعد سیرهای خرد شده را داخل تابه میریزیم و کمی تفت میدهیم و دیگر اجازه میدهیم تا طلایی شوند و از روی حرارت تابه را بر میداریم و کنار میگذاریم.
حالا طعم
آش را میچشیم، اگر
سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد
آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به
آش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.
پایان پخت و سرو
مواد را خوب مخلوط میکنیم تا
آش مزه دار شود و 15 دقیقه بعد شعله را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا
آش از حرارت بیافتد.
آش ترش را داخل کاسهای میریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین میکنیم. نوش جان