آریا بانو - آخرین خبر / این ضربالمثل در موقعیتهایی استفاده میشود که فرد نه میخواهد بهطور واضح چیزی را رد کند و نه میتواند بهطور صریح آن را بپذیرد. بهعبارتدیگر، او همزمان که با دست چیزی را پس میزند، با پا همان چیز را به سمت خود میکشد.
روزی روزگاری در یک روستای دورافتاده، مردی به نام “حسین” زندگی میکرد که به شدت درگیر تجارت گندم و جو بود. او در کار خود تجربه زیادی داشت و به طور منظم محصولاتش را به بازار میبرد و از این طریق زندگی خوبی برای خود فراهم کرده بود.
یک روز، شایعهای در روستا پخش شد که به سرعت در میان مردم پیچید. گویا یک دلال بزرگ در نزدیکی روستا آمده بود که قیمت گندم و جو را به میزان زیادی بالا برده بود. خیلیها از این موضوع خوشحال شدند، اما حسین که در تجارت خود به اندازه کافی تجربه داشت، با خود فکر کرد: “این دلال ممکن است قصد گرانفروشی داشته باشد و من نباید تحت تأثیر جو قرار بگیرم.”
حسین تصمیم گرفت که در ابتدا به
خرید گندم و جو از کشاورزان روستا نپردازد و از قیمتهای بالای بازار دوری کند. او به کشاورزان گفت که نمیخواهد محصولاتشان را بخرد چون فکر میکند قیمتها به زودی پایین میآید. اما در دل خود، میدانست که ممکن است قیمتها پایین نیاید و او باید در آینده گندم و جو بیشتری بخرد.
چند هفته بعد، وقتی بازار کاملاً داغ شد و قیمتها همچنان بالا ماند، حسین به آرامی تصمیم گرفت که خریدهای خود را آغاز کند. با این حال، هنوز به روستاییان میگفت که گندم و جو را در این زمان خریداری نمیکند و منتظر پایین آمدن قیمتهاست. در حالی که خود در پشت
پرده شروع به
خرید از کشاورزان دیگر کرد تا در آینده به سود بیشتری دست یابد.
بازار
![]()
اهالی روستا، که از رفتار دوگانه حسین باخبر شده بودند، این ضربالمثل را درباره او به کار بردند: “با دست پس میزند، با پا پیش میکشد.” یعنی در ظاهر نشان میدهد که از
خرید خودداری میکند، اما در واقع با رفتارهای پنهانی خودش را آماده میکند تا از بالا رفتن قیمتها بهرهبرداری کند.
این ضربالمثل در روستا تبدیل به داستانی شد که درباره کسانی گفته میشد که در ظاهر مخالفت میکردند، اما در عمل خود را برای گرفتن نفع بیشتر آماده میکردند. حسین با این رفتار نشان داد که بعضی اوقات مردم تمایل دارند تا خواستههای خود را پنهان کنند و در ظاهر بیمیل باشند، ولی در واقع تمایل دارند که به هدفشان دست یابند.
http://www.NewsSystem.ir/Fa/News/1399295/ضرب-المثل-با-دست-پس-میزنه-با-پا-پیش-میکشه