آریا بانو
ابتکار: لایحه حضانت فرزندان توسط مادر در کمیسیون لوایح دولت
دوشنبه 18 اسفند 1399 - 15:36:19
آریا بانو - معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اعلام کرد لایحه حضانت فرزندان توسط مادر که در کمیسیون لوایح دولت قرار دارد، شامل مشکلات برخی همسران شهدا و جانبازان فوت شده نیز می شود.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اعلام کرد لایحه حضانت فرزندان توسط مادر که در کمیسیون لوایح دولت قرار دارد، شامل مشکلات برخی همسران شهدا و جانبازان فوت شده نیز می شود.
وی در همایش علمی و حقوقی کنگره تجلیل از زنان ایثارگر، جانباز و شهید گفت: برخی همسران شهدا و جانبازان فوت شده و در حضانت فرزندانشان درگیر چالش‌های حقوقی هستند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: موانع حقوقی حضانت مادران بررسی شده و بر اساس لایحه ای از سوی دولت به مجلس تقدیم خواهد شد.
ابتکار در ادامه صحبت‌های خود ایثار را یک ارزش نهادینه شده در جامعه ایران دانست و گفت نگاه علمی و حقوقی به ایثار مهم است و باید دقیق‌تر بدان پرداخته شود، بخصوص در حوزه ایثار زنان باید پیشگام باشیم و نگاه جنسیتی میان زن و مرد در مورد ایثار را باید کم رنگ کنیم.
معاون رییس جمهور گفت: شناخت زنان ایثارگر در انقلاب و جنگ 8 ساله را برای نسل جوان و نسل آینده مهم دانست و بر اهمیت گفتگوی ملی خانواده و گفتگوی بین نسلی برای این معرفی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه پژوهش‌های صورت‌گرفته نیز حاکی از کم توجهی به زنان شهید، جانباز و ایثار گر دارد، افزود: بسیاری از مردم و جوانان اصلا نمی‌دانند که زنان شهید، جانباز و آزاده هم داریم این در حالی است که زنان در خط مقدم، جنگ شهرها و بمباران‌ها حضور داشتند و آسیب‌های زیادی دیدند. بخشی از زنان شهید، از شهدای ترور هستند. داستان‌های غم‌انگیز و الهام‌بخش زیادی درباره این قشر از زنان وجود دارد و نشان می‌دهد که چگونه زنان جان خود را در راه اعتلای کشور هدیه کردند. امروزه نیز تلاش زنان کادر درمان در مقابله با ویروس کرونا ستودنی و الهام بخش است.
ابتکار توجه به بُعد حقوقی و علمی به مشکلات زنان ایثارگر را حائز اهمیت دانست و گفت: این امر به شناسایی مشکلات آنان و تسهیل شرایط آنان کمک شایانی خواهد کرد.
وی درباره اقدامات معاونت زنان ریاست جمهوری در خصوص زنان ایثارگر گفت: بحث حضانت فرزند، یکی از دغدغه‌های همسران شهیدان ترور بود که موفق شدیم دو لایحه در این زمینه تصویب کنیم. بررسی مقررات حق پرستاری برای همسران ایثارگران و کمک به تحقق ایجاد آسایشگاه ویژه زنان جانباز از جمله اقداماتی است که در این راستا صورت گرفته است.
ابتکار تاکید کرد: تفاوتی میان زنان و مردان ایثارگر وجود ندارد و همانگونه که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری تاکید داشته و دارند، زنان ایثارگر همواره پیشگام بوده‌اند. برای معرفی زنان ایثارگر به جامعه کوتاهی‌های زیادی داشته‌ایم و باید با زبان ویژه جوانان و نوجوانان این قشر را به آنها معرفی کنیم. هرگونه تبعیض درباره زنان ایثارگر باید برطرف شود.
اولاد قبا مشاور امورزنان و خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این همایش بر مظلومیت زنان شهید، جانباز، آزاده تاکید کرد و گفت: متاسفانه نتوانستیم تجربه زیسته زنان و سبک زندگی آنان را به جوانان و نوجوانان معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: زنان ایثارگر با تاسی از حضرت زهرا (س) که میراث‌دار گوهر ناب ایثار هستند، در پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و ... حضور داشتند اما متاسفانه نقش آنان نادیده گرفته شده است.
وی برپایی کنگره «لشکر فرشتگان تاریخ‌ساز» را گامی در این راستا عنوان کرد و گفت: باید موانع فردی و اجتماعی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به ویژه در زمینه زنان برطرف شود.
اسکندر یارنسب، مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امروز ایثارگران در این همایش به روند تشکیل ستاد کنگره «لشکر فرشتگان تاریخ‌ساز» پرداخت و گفت: ایده این کنگره در سالروز چهل سالگی دفاع مقدس و در کنگره «شکوه ایثار» شکل گرفت. در این 6 ماه سازمان نشر و ارزش های زنان در دفاع مقدس و همچنین معاونت اموز زنان و خانواده ریاست جمهوری در این زمینه همراهی‌مان کردند.آفریدگار هستی جلوه‌ای از وجود خود را در وجود زنان به ودیعه نهاد تا بخشندگی خود را به نمایش بگذارد. زنان در عالم خلقت تجسم ایثار در همه عرصه‌ هستند و برگ‌های زرینی در طول تاریخ ثبت کرده‌اند.
یارنسب از زنان بزرگ تاریخ چون حوا، آسیه، مریم، حضرت زهرا (س)، حضرت زینب (س) و .... به عنوان زنانی یاد کرد که به ایثارگری معنا بخشیدند و گفت: در طول تاریخ کشورمان نیز گاه زنانی در قامت سردار به مقابله با استعمار پرداختند و زنان از همان آغاز نهضت امام خمینی (ره) در سال 4٢ پا به پای مردان در پیروزی انقلاب سهیم بودند. در دفاع مقدس نیز با رشادت، جان نثاری کردند و شهید، اسیر و جانباز شدند.
وی ادامه داد: امروزه نیز در عرصه دفاع از سلامت فداکاری‌های بی دریغ را از آنان شاهد هستیم. رد پای ایثارگری زنان از انقلاب تاکنون حتی گاهی پررنگ تر از مردان در تاریخ ما درج شده است. همه این پیشینه‌ها باعث شکل‌گیری «کنگره لشکر فرشتگان تاریخ‌ساز» شد که از ٨ بهمن‌ماه تا امروز در تمامی استانها شاهد برپایی یادواره های این کنگره بودیم.
یارنسب اظهار کرد: ٢4 عنوان کتاب برای این کنگره تألیف و آماده شده است که برخی از آنها فردا رونمایی می‌شوند. همچنین با موضوع زنان شهید المان‌های شهری تعریف شده است که با همکاری شهرداری‌ها اجرا می‌شوند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که برپایی این کنگره زمینه ای برای احقاق حقوق زنان به ویژه زنان ایثارگر باشد.

http://www.banounews.ir/Fa/News/539548/ابتکار--لایحه-حضانت-فرزندان-توسط-مادر-در-کمیسیون-لوایح-دولت
بستن   چاپ