آریا بانو
طبع شلغم چیست و خواص مصلحات آن کدامند؟
پنجشنبه 1 مهر 1400 - 15:09:18
آریا بانو - در طول قرون وسطا، شلغم به عنوان یک مورد محبوب که اغلب توسط طبقه اقتصادی پایین‌تر خورده می‌شد، در اروپا رواج داشت. شلغم بیشتر در مناطق معتدل در سراسر جهان رشد می‌کند و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. طبع شلغم و ویژگی‌های آن، این خوراک خوشمزه را به یک داروی عالی در طب سنتی تبدیل کرده است.
در این مقاله ابتدا طبع شلغم و انواع مصلحات آن از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس خواص دارویی این خوراک خوشمزه را برایتان خواهیم گفت.
طبع شلغم گرم است یا سرد؟
مزاج شلغم از نظر طب سنتی گرم و مرطوب است و انواع مصلحات آن فلفل، زیره و خردل معرفی شده است.
مزاج انواع مصلحات
گرم و مرطوب فلفل، زیره و خردل
خواص دارویی شلغم
1. بهبود گردش خون
اگر شما از کم خونی رنج می‌برید، میزان قابل توجهی آهن موجود در شلغم است که باعث می‌شود، این کمبود آهن را از بین ببرد. آهن، در انتقال اکسیژن، ترمیم بافت‌های سلولی و عملکرد صحیح بدن، نقش دارد. بنابراین، آهن بیشتر به معنای گردش خون بهتر به هر قسمت از بدن و افزایش عملکرد اندام‌های داخلی است.

آریا بانو


2. بهبود سلامت قلب
شلغم دارای مواد مغذی مورد نیاز بدن، به خصوص مقادیر فراوان از پتاسیم و فیبر است که بدن برای عملکرد بهتر به آن‌ها احتیاج دارد. پتاسیم به عنوان یک وازودیلاتور عمل می‌کند. به این معنی که با کاهش فشار خون، فشار ایجاد شده در رگ‌های خونی و عروق را کاهش می‌دهد. در نتیجه از بروز آترواسکلروز (نام بیماری که موجب تنگی رگ‌ها شده و خطر سکته را افزایش می‌دهد.) و همچنین حملات قلبی و سکته‌ها جلوگیری می‌کند. از طرفی فیبر موجود در آن کلسترول بد که عامل بیماری‌های قلبی است را در بدن از بین می‌برد.
3. کمک به هضم آسان‌تر غذا
فیبر موجود در رژیم غذایی در فرآیند هضم بسیار مهم است. این موضوع می‌تواند به معالجه علائم یبوست، اسهال، گرفتگی و نفخ و همچنین مشکلات معده که گاه ممکن است ایجاد شود، کمک کند. بنابراین فیبر موجود در شلغم می‌تواند به بزرگتر شدن مدفوع و حرکت آسان‌تر آن از طریق روده و در عین حال جذب موثرتر مواد مغذی کمک کند. در نتیجه ما با خوردن آن، بیشترین نتیجه را از غذاهای مصرفی خود می‌گیریم.
4. تقویت سیستم ایمنی
مقادیر زیاد ویتامین C و اسید اسکوربیک موجود در شلغم، آن را به یک ماده تقویت کننده مهم برای سیستم ایمنی بدن تبدیل کرده است. ویتامین C علاوه بر اینکه به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و باعث کاهش بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شود، می‌تواند باعث تولید گلبول‌های سفید و آنتی بادی‌های بیشتر و در نتیجه تقویت چشمگیر سیستم ایمنی بدن شود.
5. مبارزه با التهابات بدن
وجود اسیدهای چرب مفید امگا 3 و مقادیر قابل توجهی از ویتامین K شرایط التهابی در بدن را بهبود می‌بخشد. در واقع این چربی‌ها علاوه بر کاهش التهاب در بدن، با ایجاد تعادل در سطح کلسترول، سلامت کلی بدن را افزایش می‌دهند. برای کاهش التهاب علاوه بر خود شلغم از جوشانده برگ آن نیز می‌توانید استفاده کنید که باعث تسکین دردهای التهابی مربوط به نقرس، ورم مفاصل و دردهای مزمن می‌شود.

آریا بانو


6. افزایش استحکام استخوان‌ها
کلسیم موجود در شلغم، به نوبه خود، می‌تواند به رشد و ترمیم ماده استخوانی در بدن ما کمک کند. این ماده در تقویت و تراکم مواد معدنی استخوان نقش دارد؛ به خصوص زمانی که پیرتر می‌شویم و بیماری‌هایی مثل آرتروز و پوکی استخوان به سراغمان می‌آید. بنابراین اگر می‌خواهید با یک روش آسان و ارزان، مقداری قدرت و دوام به استخوان‌های خود اضافه کنید، می‌توانید شلغم را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
7. شلغم دارای پتانسیل ضد سرطانی بودن
بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2003 در ژورنال بین المللی سرطان منتشر شده است، مصرف شلغم سفید چینی می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. برگه اطلاعات مربوط به مؤسسه ملی سرطان نشان می‌دهد که برخی سبزیجات مانند شلغم به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ، ریه و سینه کمک می‌کند. همچنین TNO یک موسسه تحقیقات غذایی در هلند است که پس از آزمایش‌های متعدد به این نتیجه رسیده است که خانواده کلم‌ها از جمله کلم ساده، شلغم و کلم بروکلی به دلیل داشتن موادی به نام گلوکوزینولات به مقدار فراوان باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان می‌شوند.
8. تقویت متابولیسم بدن
وجود خانواده ویتامین‌های B موجود در این گیاه ریشه‌ای، فرایندهای هورمونی و آنزیمی را بهتر کنترل می‌کند و در نتیجه به عملکرد صحیح سیستم‌های داخلی بدن و تعادل سطح هورمون‌ها منجر می‌شود. در این رابطه شلغم زرد عملکرد بسیار بالایی را ایجاد کرده و علاوه بر آن قوای جنسی را نیز تقویت می‌کند.
9. کمک به کنترل قند خون برای افراد دیابتی
مطالعات انجام شده نشان داده‌اند که شلغم می‌تواند قند خون را کنترل کند. همچنین ترکیبات موجود در شلغم به اصلاح سایر اختلالات متابولیکی مرتبط با دیابت، مانند کلسترول خون بالا و میزان تری گلیسیرید نیز کمک می‌کند. این ویژگی به دلیل افزایش ترشح قند خون، کاهش تولید گلوکز توسط کبد و کاهش جذب کربوهیدرات و در نتیجه کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت اتفاق می‌افتد.

آریا بانو

چه افرادی نباید شلغم مصرف کنند؟
برخی از ترکیبات موجود در شلغم می‌توانند بر غده تیروئید و تولید این هورمون تأثیر بگذارند. اگر در معرض ابتلا به اختلال تیروئید هستید یا در حال حاضر از آن رنج می‌برید، بهتر است که قبل از افزودن شلغم به رژیم غذایی خود با پزشک صحبت کنید.
سخن آخر
شلغم در فصل سرما به فراوانی یافت می‌شود و بهترین نوع آن از اوایل زمستان تا اوایل بهار در بازار موجود است. روش‌های مختلفی برای پخت و مصرف شلغم وجود دارد که نوع آبپز و بخارپز آن بهترین حالت است.
در پایین همین صفحه برای ما بنویسید، شما از شلغم به چه صورتی استفاده می‌کنید؟ منتظر نظرات و پیشنهادات عالی شما عزیزان هستیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم حتما در انگیزه با فواید و عوارض شلغم در بارداری نیز آشنا شوید.

http://www.banounews.ir/Fa/News/667718/طبع-شلغم-چیست-و-خواص-مصلحات-آن-کدامند؟
بستن   چاپ