آریا بانو
پخت «کدو حلوایی شکم پر» پاییزی با ترفند های جالب
چهارشنبه 28 مهر 1400 - 05:22:22
آریا بانو - کوروش مگ/ پاییز و زمستان که از راه می‌رسد، پای کدو حلوایی هم به بازار باز می‌شود. خوشبختانه کدو حلوایی علاوه بر خواص بسیار مفید، طعم خاصی هم دارد و می‌توان با آن انواع غذاها، پیش غذا و دسر تهیه کرد. یکی از غذا‌های خوشمزه‌ای که ماده اصلی آن را کدو حلوایی تشکیل می‌دهد، دلمه کدو حلوایی یا کدو تنبل شکم پر است. این غذا را هم در قابلمه و هم با استفاده از فر می‌توانید تهیه کنید. همچنین دلمه کدو حلوایی را می‌توانید به‌عنوان وعده غذایی شب یلدا نیز درست کنید. در ادامه طرز تهیه دلمه کدو حلوایی یا کدو تنبل شکم پر در فر یا قابلمه را در ادامه بخوانید.
مواد لازم
کدو حلوایی: 1 عدد
پیاز: 2 عدد متوسط
سیر: 2 حبه متوسط
برنج: 1/2 لیوان دسته‌دار
لپه: 1/3 لیوان دسته‌دار
زرشک: 1/3 لیوان دسته‌دار
گوشت چرخ کرده یا فیله مرغ: 300 گرم
سبزی معطر: 500 گرم ساطوری شده
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
دارچین و زنجبیل:1/3 قاشق چایخوری
آبلیمو یا سرکه: 2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
کره: به میزان لازم
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه کدو حلوایی باید مواد آن را آماده کنید. پیش از هر چیز لپه را از قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. برنج را در مقداری آب نمک خیس کنید.
لپه را در یک ظرف مناسب با مقداری آب بپزید.
برنج را در مقداری آب بجوشانید. لپه و برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
قسمت بالای کدو حلوایی یا کدو تنبل را برش دهید و تخم کدو را خارج کنید.
داخل کدو تنبل را دارچین، زنجبیل، آبلیمو و کره بمالید و مزه‌دار کنید. روی کدو حلوایی را کره بمالید. کدو را در فویل آلومینیومی بپیچید و به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
یک پیاز را رنده یا نگینی ریز خرد کنید. سیر را له کنید. سیر و پیاز را سرخ کنید، در حدی که رنگ آن‌ها طلایی یا کاراملی شود.
گوشت یا فیله مرغ (هر کدام که با ذائقه شما هماهنگ‌تر است) را تفت کنید. به آن نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کنید. می‌توانید در این مرحله از طرز تهیه دلمه کدو حلوایی، کمی جوز هندی هم اضافه کنید.
لپه و برنج پخته شده را به گوشت یا مرغ اضافه کنید.
سبزی معطر (ترخون، پیازچه، جعفری، نعنا، گشنیز) را به همراه زرشک و زعفران دم کشیده به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. مواد را به مدت 5 دقیقه بپزید.
کدو را با موادی که تهیه کردید، پر کنید و فشار دهید تا مواد کاملا در کدو جای بگیرند. قسمت بالای کدو را به عنوان در (ب) کدو، روی آن قرار دهید.
فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. داخل سینی فر، کمی آب بریزد. می‌توانید یک کاسه را پر از آب کنید و در سینی بگذارید. با این کار کدو حلوایی‌تان بخار پز می‌شود.
کدو حلوایی را در فویل بپیچید و در سینی قرار دهید. 30 تا 45 دقیقه بعد، دلمه شما آماده سرو است.
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی بدون فر
در طرز تهیه دلمه کدو با قابلمه، یک قابلمه را تا 1/3 اندازه آن را، آب کنید و در آن آبکش بگذارید. کدو را روی آبکش مخصوص بخارپز بگذارید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمه کدو بخارپز شود.
فوت و فن‌های طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
* اگر می‌خواهید طعم نهایی دلمه تنبل شکم پر، شیرین باشد، وقتی از دارچین و زنجبیل برای مزه‌دار کردن کدو استفاده می‌کنید، یک قاشق عسل یا شکر هم به ترکیبات اضافه کنید.
*اگر می‌خواهید دلمه کدو طعم ملس یا ترش داشته باشد، رب انار اضافه کنید، یا به مواد داخل کدو حلوایی، برگه زردآلو بیفزایید.
*اگر دلمه کدو تنبل رژیمی می‌خواهید، از طرز تهیه دلمه کدو حلوایی، برنج را حذف کنید.
*می‌توانید به جای گوشت یا مرغ، از عصاره آن‌ها استفاده کنید و گوشت را از دستور پخت دلمه کدو تنبل حذف کنید.

http://www.banounews.ir/Fa/News/681963/پخت-«کدو-حلوایی-شکم-پر»-پاییزی-با-ترفند-های-جالب
بستن   چاپ