آریا بانو
سلول های مغز چگونه با یکدیگر صحبت می کنند؟
چهارشنبه 28 مهر 1400 - 20:26:17
آریا بانو - سیناپرس / پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام کشف کرده اند که تغییر پیام های مولکولی در سلولهای عصبی مغز انسان ممکن است به درمان بیماری هایی همچون اضطراب و زوال عقل کمک کند. کلید این موضوع در شناسایی نحوه ارتباط این سلول ها با یکدیگر است.
گزارش جدید منتشر شده در آخرین شماره مجله تخصصی روانپزشکی مولکولی (Molecular Psychiatry) نشان دهنده اهمیت شناسایی روش های ارتباطی سلول های عصبی مغز با یکدیگر و نقش آن در درمان بسیاری از بیماری های این حوزه است.
دکتر هلن میراندا نایت استاد دانشکده علوم زندگی در دانشگاه ناتینگهام به همراه محققانی از دانشکده های پزشکی و علوم زیستی طی تحقیقات خود با استفاده از پیشرفته ترین ابزارهای تصویربرداری و بهره گیری از میکروسکوپ بسیار دقیق SLIM با همکاری مرکز تحقیقات نانو در ناتینگهام به بررسی روش های تعامل سلول های مغز با یکدیگر پرداختند.
به باور محققان، سلولهای عصبی در مغز انسان در مکانهایی به نام سیناپس با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، جایی که مولکول ها برای ارسال پیام به سلول بعدی آزاد می شوند. در واقع وقتی انسان مطلبی را آموخته یا به خاطر می آورد، این سیگنال ها تقویت می شوند. از سوی دیگر هنگامی که ارتباط بین سیناپس ها مختل شود، مشکلات شناختی به وجود آمده و این امر نحوه تفکر و انجام کارهای روزمره فرد را تغییر می دهد. 
یافته های این تیم تحقیقاتی نشان داد عملکرد سلول های عصبی و سیناپس ها به پروتئین هایی بستگی دارد که با استفاده از اطلاعات کد شده RNA ساخته می شوند. تصور می شود که این RNA ها دقیقاً در مکان و زمان مورد نیاز برای سیگنال های سیناپسی واقع شده اند. دانشمندان همچنین دریافتند که یک گروه از مولکول های متیل می تواند به یکی از پایه های RNA اضافه شده و نوع پیام بین سلول های مغزی را مشخص کند.
پژوهشگران در بررسی های خود کشف کردند که به کمک علامت گذاری RNA می توان ارسال پیام در سیناپس ها را معکوس کرده و در نتیجه برخی از بیماری های عصبی را درمان کرد. یافته ها نشان می دهد که در صورت اختلال در سیناپس های مغزی، سلول های عصبی با ایجاد توده های پروتئینی سمی، مختل می شوند.
گفتنی است طی این تحقیقات، محققان از میکروسکوپ پیشرفته ای برای بررسی تغییرات RNA های مشخص شده در زمان و مکان خاص فعالیت در سیناپس ها و یک تکنیک توالی برای مشخص کردن RNA های مشخص در بافت هیپوکامپ مغز استفاده کردند ، منطقه ای که برای شکل گیری حافظه بسیار مهم است.
 دکتر نایت در این رابطه گفت: طی این مطالعه جدید ما قادر به درک جدیدی از مکانیسم های ژنومی هستیم که نحوه ارتباط سلول های عصبی در سیناپس ها را تنظیم می کند. به زبان ساده تر ما دقیقا کشف کردیم که سلول های مغزی چگونه با یکدیگر صحبت می کنند. این یافته ها می تواند منجر به کشف روش های درمانی موثری برای مشکلات روانی برگشت پذیر مانند اضطراب و اختلالات اعتیاد و بیماریهای عصبی در مراحل اولیه مانند زوال عقل شود.

http://www.banounews.ir/Fa/News/682946/سلول-های-مغز-چگونه-با-یکدیگر-صحبت-می-کنند؟
بستن   چاپ