آریا بانو
آشنایی کامل با خواص گیاه آقطی
جمعه 30 مهر 1400 - 06:30:47
آریا بانو - آیا می‎دانستید یکی از کاربردهای گیاه آقطی، استفاده در ترکیبات ژل شستشوی صورت است؟ در صنعت لوازم آرایش از آن برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‏‎شود. در صنایع غذایی هم، شکوفه و میوه درختچه آقطی برای تولید سرکه، شربت، مربا، ژله و نوشابه استفاده می‏‎شود. در ادامه به خواص گیاه آقطی به طور کامل می‌پردازیم و طریقه مصرف آن را شرح می‌دهیم.
خواص گیاه آقطی
1. زیبایی پوست صورت
همانطور که گفتیم یکی از کاربردهای مهم گیاه آقطی استفاده در تولید لوازم آرایش است. از این گیاه برای تولید لوازم آرایش مخصوص پوست‌های حساس استفاده می‎شود. عصاره ساقه درخت آقطی برای ژل شستشوی صورت کاربرد دارد. همچنین برای تولید ماسک ‎های شادابی پوست از این ماده استفاده می‏‎شود. کسانی که به کک و مک صورت مبتلا هستند، می‎توانند عصاره درخت آقطی را به صورت خود بزنند.
یکی دیگر از خواص گیاه آقطی برای پوست، رفع چین و چروک است. به طوری که صمغ درخت آقطی باعث جوانسازی پوست می‌شود.
2. درمان زخم و ورم
یکی دیگر از خواص گیاه آقطی درمان زخم و ورم است. برای این منظور باید دمنوش آن میل شود. با این روش زخم و ورم سریع‌تر درمان می‎گردد. همچنین عصاره ریشه گیاه آقطی برای درمان شکستگی استخوان موثر است. با مالیدن عصاره ریشه گیاه روی قسمت آسیب دیده، مدت درمان کوتاه‌تر می‎شود.
3. افزایش شیر مادران با عصاره آقطی
مصرف عصاره گیاه آقطی یکی از روش‌های سنتی و طبیعی برای افزایش شیر مادران است.
4. درمان سفیدی مو و افزایش رشد مو با میوه آقطی
میوه آقطی که به انگور یاقوتی شبیه است، برای درمان سفیدی مو موثر است. البته برای اینکه اثر آن را در کوتاه مدت ببینید، توصیه می‎شود، شیره درخت آن را بر روی موهای خود بمالید. این کار نه تنها به رفع سفیدی موها کمک می‎کند، بلکه باعث تقویت و افزایش رشد موها هم می‎شود.

آریا بانو


5. درمان سنگ کلیه
از دیگر خواص گیاه آقطی باید به درمان سنگ کلیه اشاره کرد. برای درمان این بیماری باید میوه آن را میل کنید. البته جوشانده برگ این درخت هم می‎تواند به درمان سنگ کلیه کمک کند. علاوه بر این، گیاه آقطی در درمان بیماری نقرس و سایر بیماری ‎های مربوط به دستگاه تنفسی از جمله گریپ و سرماخوردگی موثر است.
از دیگر خواص گیاه آقطی می‎توان به بهبودی بیماری سل و دفع خلط چسبناک از گلو اشاره کرد. این گیاه شگفت انگیز برای رفع درد ناشی از بیماری بواسیر هم موثر است. اگر به خارش مبتلا شدید، مقداری از صمغ درخت آقطی را روی قسمت مورد نظر بمالید. بعد از چند دقیقه خارش آن قطع می‎شود.
6. درمان یبوست با مصرف میوه درخت آقطی
میوه درخت آقطی خاصیت ادرار آور، ملین و مسهل دارد. افرادی که دچار انقباض ضعیف روده هستند، می‎توانند میوه این درخت را مصرف کنند. این میوه هم در پیشگیری و هم درمان یبوست موثر است.
تهیه دمنوش گیاه آقطی
برای تهیه دمنوش گیاه آقطی می‎توانید 60 گرم پوست ساقه، برگ و یا میوه این درختچه را در یک لیتر آب بریزید. سپس شعله را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آهستگی بجوشد. زمانی که آب ظرف نصف شد، مواد داخل آب را از صافی رد کنید. پس از خنک شدن، میل نمایید. اگر برای درمان بیماری یبوست دمنوش این گیاه را مصرف می‎کنید، بهتر است در زمان صبح و قبل از ناشتا یک لیوان دمنوش آن را میل کنید.
مختصری درباره گیاه آقطی
آقطی (Elderberry) یک درختچه کوچک است که در حاشیه جنگل ‎ها و در نواحی مرطوب کشور رشد می‎کند. البته در برخی از نواحی کشور ارتفاع درختچه آقطی به 10 متر هم می‎رسد. این گیاه در نواحی شمال کشور، همدان و آذربایجان رشد می‎کند. زمانی که برگ ‎های آن را به دو نیمه می‎کنید، بوی بدی از آن به مشام می‏‎رسد. میوه این درختچه شباهت زیادی به انگور یاقوتی دارد و به رنگ سیاه است.
آقطی سیاه از نظر طب قدیم ایران طبع سرد و خشک دارد. این درختچه در طب سنتی ایران از اهمیت زیادی برخوردار است. شکوفه ‎های گیاه آقطی، برگ و پوست داخلی درخت، برای درمان برخی از بیماری ‎ها از جمله صرع، نقرس، سنگ کلیه، بواسیر، شکستگی استخوان و درمان وضعیت مزاج سالمندان استفاده می‏‎شود.
در برخی از مناطق کشور به گیاه آقطی، نام ‎های دیگری از جمله «انگور کولی» و «خمان کبیر» هم داده می‎شود.
نکات پایانی
گیاه آقطی به صورت دمنوش، شربت، شیره و سرکه استفاده می‎شود. البته توجه داشته باشید که در مصرف این گیاه نباید زیاده روی شود. زیرا زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد حالت تهوع و ورم روده می‎شود. طبع این گیاه سرد است و به همین دلیل کسانی که سرد مزاج هستند، باید آن را با عسل مصرف کنند. تجربه شما از مصرف این گیاه چیست؟ با ارسال پیام با ما و سایر خوانندگان انگیزه درباره خواص گیاه آقطی گفتگو کنید. پیشنهاد می‌کنیم درباره خواص گیاه پنجه شیطان ، این گیاه دارویی بی نظیر هم مطالعه کنید.

http://www.banounews.ir/Fa/News/683757/آشنایی-کامل-با-خواص-گیاه-آقطی
بستن   چاپ