آریا بانو
5 توصیه روانی به 3 میلیون زن ایرانی
چهارشنبه 12 آبان 1400 - 11:51:58
آریا بانو - خراسان /طبق جدیدترین آمار رسمی، بیش از 3 میلیون و 517 هزار زن سرپرست خانوار در کشور داریم که یک سری آسیب‌های روانی در کمین آن‌هاست
 گاهی زندگی تصمیم می‌گیرد شکل عوض کند، تغییر کند و روی دیگری از خودش را به ما نشان دهد. این تغییر ممکن است از دست دادن شریک و همسفر زندگی باشد، تجربه‌ای دردناک که براساس درجه‌بندی میزان پریشانی و استرس از 100، نمره 100 می‌گیرد یعنی بالاترین میزان استرس در میان موضوعات استرس برانگیز دیگر مثل بیماری، بیکاری، ازدست دادن والدین، طلاق و .‌.. . براساس آمارهای رسمی در آخرین آمار اعلامی از 25 میلیون و 685 هزار سرپرست خانوار، حدود 3 میلیون و 517 هزار نفر از آنان معادل 14 درصد کل سرپرستان خانوار، زنان بوده‌اند(منبع خبر: نود اقتصادی). در ادامه توصیه‌هایی به این زنان خواهیم داشت.
آگاهی‌تان از شرایط را افزایش دهید
باتوجه به این‌که در صورت فقدان مرد، مسئولیت و بار مالی، مضاعف بر مسئولیت‌های دیگر بر دوش زن قرار می‌گیرد، شرایط خاص و قابل توجهی ایجاد می‌شود. همچنین زن همزمان باید هر دو نقش مادر و پدر را برای فرزندان خود ایفا کند. نقش‌هایی که هرکدام به تنهایی مسئولیت‌های مجزا و متفاوتی را در بر می‌گیرد. بنابراین نیاز است که با آگاهی بیشتری در این مسیر قدم بردارد.
مرزهای اجتماعی خود را مدیریت کنید
شبکه اجتماعی حمایتگر و روابط دوستانه خود را گسترش دهید البته در همین زمینه، مرزهای اجتماعی خود را مدیریت کنید. در عین حال که نیاز به روابط اجتماعی گسترده دارید اما مراقب سوءاستفاده‌های اخلاقی یا مالی دیگران باشید. متاسفانه گاهی مراقبت نکردن و نداشتن مرزبندی در این موضوع منجر به سوءاستفاده از طرف دیگران می‌شود. گرچه در جامعه، نگاه درستی به زنان سرپرست خانوار نیست اما درنهایت رفتارهای شما در اجتماع است که به دیگران این پیام را می دهد تا چه مرزی به شما نزدیک شوند.
نقش مادری خود را تقویت کنید
اکنون که فرزندان با فقدان پدر مواجه هستند، بهتر است به بهبود روابط خود با فرزندانتان بپردازید. مدام به این فکر نکنید که جای خالی پدر را پر کنید. شما اگر یک مادر کافی باشید، می‌توانید از پریشانی بچه‌ها در نبود پدر جلوگیری کنید. البته اگر پدربزرگ، عمو، دایی و ...هستند که مورد تایید شما باشند و بتوانند در نقش مرد ،کنار فرزندان‌تان باشند، از آن‌ها کمک بگیرید به خصوص اگر فرزند پسر دارید.
درباره مسائل مالی با فرزندان‌ گفت‌وگو کنید
بچه‌ها بهتر است درباره مسائل مالی مضطرب و نگران نشوند چون آن‌ها درک درستی از آینده و مسائل مالی ندارند و اولین ترس برای اکثر بچه‌ها با رفتن پدر، ترس‌های مالی است چون پدر تامین کننده اقتصاد بوده است. به آن‌ها دلگرمی بدهید که پول به اندازه نیاز هست و ما برای خرج کردن اولویت‌بندی می کنیم و روزی رسان خداست و تنها نیستیم. در ضمن با توجه به افزایش مسئولیت‌های شما، هرگز تمام بار را روی دوش خود نگذارید. این فشار به مرور ، قوای جسمی و روانی شما را خواهد کاست و باعث حساس شدن یا شکایت‌های مدام و غرزدن می‌شود. می‌توانید در کارهای خانه یا خرید بیرون با توجه به سن فرزندان این مسئولیت را به آن ها بدهید.
خود مراقبتی را فراموش نکنید
در لابه لای فشارهای روانی، خود مراقبتی کمک می‌کند تا از نیازهای روانی خود غافل نشوید. این به معنای سر حال و بانشاط بودن در انجام مسئولیت‌های شماست. از تفریحات سالم، تغذیه درست، خواب کافی، روابط دوستانه، ورزش و ... برای مراقبت از خودتان کمک بگیرید. همچنین ساعتی در روز و هفته را به مناجات با خالق هستی بپردازید. معنویت به شما کمک می کند احساس تنهایی کمتری بکنید و تاب آوری بیشتری در مقابل مشکلات داشته باشید.
نویسنده : زهره حسینی | مشاور و دانش آموخته دانشگاه علامه طباطبایی

http://www.banounews.ir/Fa/News/690471/5-توصیه-روانی-به-3-میلیون-زن-ایرانی
بستن   چاپ