آریا بانو
روز جهانی کوکی ها
يکشنبه 14 آذر 1400 - 05:10:21
آریا بانو - آخرین خبر / امروز3 دسامبر برابر با سیزدهم آذر را روز جهانی کوکی ها این شیرینی پرطرفدار نامیده اند،کسی که برای اولین بار این روز را به نام این خوشمزه ی بی انتها نامگذاری کرده است حتما فردی با خرد و خوش ذوق بوده که در پی تغذیه روح هیجان زده ی خود اتفاقی شگرف را پدید آورده است، چرا که احساس خوش طعم و به یادماندنی خرد کردن ذرات و دانه های ترد و یا لطیف کوکی ها، هر روح بزرگ و هنرمندی را به تلاطم وا می دارد و شاید گاهی دنیا، به لطف حضور کوکی ها با رنگ ها و اشکال عجیب و بدیع شان، لبخندی شیرین بر لب دارد.
شاید این روز فرصتی بی بدیل برای همراهی با دوست دوران خاطره انگیز کودکی خود یعنی “کوکی ها” باشد. در این روز های سرد و بارانی، کوکی های بازیگوش و خوشمزه خود را به هنگام صبحانه، عصرانه و میان وعده، در کنار شومینه ی آتشی گرم و پر هیزم خیالی نوش جان کنید.

آریا بانو

تاریخچه کوکی و معروف ترین کوکی های دنیا
کوکی از کجا آمده؟
یکی از شیرینی های خیلی معروف دنیا که میلیون ها نفر به آن علاقه مند هستند کوکی است.
کوکی چگونه به وجود آمد و در فرهنگ های مختلف به چه صورت است؟
تاریخچه کوکی
تصور می شود که اولین کلوچه ها کیک های آزمایشی نانوایی ها هستند که برای آزمایش دمای فر استفاده می شدند.
قدمت آنها به قرن هفتم بر می گردد و جالب است بدانید اولین کوکی ها در ایران درست شدند.
ایران اولین کشوری بود که توانست نیشکر را رشد دهد و برداشت کند. در آن زمان بر اثر جنگ های بین ایران و کشور های دیگر نیشکر و کلوچه به مدیترانه و کشور های اروپایی نیز رسید و تا آخر قرن چهاردهم میلادی کلوچه در همه ی شهر های اروپا رایج شده بود.
اولین کتاب های آشپزی به دوره ی رنسانس بر می گردد که در آن ها به وفور دستور العمل کوکی دیده شده است.
یکی از انواع کوکی های محبوب در انگلیس، یک کلوچه مربعی شکل بود که با زرده تخم مرغ و ادویه جات درست می شد و روی کاغذ روغنی پخته می شد.
پس از انقلاب صنعتی پیشرفت در فناوری منجر به این شد که انواع مختلفی از کلوچه ها به صورت تجاری در دسترس باشند. البته پایه همه ی آن ها یکسان بود (آرد گندم، شکر و چربی هایی مانند کره و روغن)

آریا بانو

برخی از محبوب ترین کوکی های جهان
ANIMAL CRACKERS در اصل از انگلستان به آمریکا آمده.
ANZAC کوکی ملی استرالیا. این کوکی ها به دلیل ماندگاری زیاد به عنوان جایگزینی برای نان استفاده می شدند.
BISCOTTI اصطلاح عمومی در ایتالیا برای کوکی ها است این کلمه به معنای دوبار پخته شده است. ابتدا خمیر را به صورت یک تکه می پزند تا رنگ آن طلایی شود سپس آن را به تکه های کوچک کوکی تقسیم می کنند سپس دوباره می پزند.
کشور های دیگر نیز مدل های مختلفی از BISCOTTI ها را دارند.
کوکی شکلات چیپسی
در واقع شکلات چیپسی به صورت اتفاقی توسط روت گریوز ویکفیلد در سال 1937 در ماساچوست اختراع شد. او رستوارن TOLL HOUSE را اداره می کرد و اغلب برای مهمانان خود کوکی می پخت. یک روز در حال پخت کوکی متوجه شد که مایه شکلات او تمام شده است به همین دلیل او شکلات های تکه ای را خرد کرد و به جای مایه شکلات به خمیر کوکی اضافه کرد و این اولین کوکی با شکلات چیپسی بود.
کوکی انجیر نیوتن
منشا انجیر نیوتن هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. یک ادعا این است که کوکی های مربایی توسط یک فرد فیلادلفیایی به نام جیمز هنری میچل اختراع شده است.
در سال 1891 او دستگاهی را اختراع کرد تا بتوان درون کوکی ها را با مربا پر کرد و نام آن کوکی ها از شهر نیوتن ماساچوست گرفته شد.
اما ادعای دیگر این است که انجیر نیوتن اولین بار در سال 1899 توسط چارلز مارتین روزر در سن پترزیرگ فلوریدا اختراع شد.
چارلز یک شرکت تولید کلوچه و آبنبات داشت و می گوید که حق کوکی های انجیر خود را به قیمت 1 میلیون دلار فروخته است البته شواهد کمی برای اثبات این موضوع وجود دارد.

آریا بانو

دوستان و عاشقان همیشگی کوکی ها
به مناسبت این روز فرخنده شما را با طرز تهیه ی کوکی محبوب و خوشمزه ی کره ای آشنا می کنیم.
کوکی کره ای ( فرانسوی )
این نوع از کوکی ها بر خلاف طعم فوق العاده ی خود دستور پختی ساده دارند.
موارد لازم برای تهیه این کوکی ها عبارت است از:
مواد مورد نیاز
مقدار
کره
100 گرم
شکر
1/2 پیمانه
تخم مرغ
1عدد
وانیل
نوک قاشق چای خوری
نمک
1/8 قاشق چایخوری
آرد
1/5 پیمانه+2 قاشق سوپ خوری
بکینگ پودر
1 قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
در ابتدا کره، وانیل و شکر را با استفاده از همزن برقی می زنیم و بعد از گذشت ٣ دقیقه تخم مرغ را نیز به آن اضافه می کنیم.
2 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه می دهیم، سپس آرد را اضافه کرده و به آرامی با قاشق هم می زنیم. اگر در حین ورز دادن متوجه چسبناکی خمیر شدید باز هم به آن کمی آرد بیفزایید.( از ورز دادن بیش از حد پرهیز کنید چرا که ممکن است باعث جداسازی کره و سفت شدن ترکیب شود).
در این مرحله خمیر کوکی کره ای را داخل نایلون و به مدت 1 ساعت درون یخچال قرار داده، و سپس آن را بر روی سطحی آرد پاشی شده با قالب هایی جذاب شکل می دهیم.
روی سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و کوکی های شکل گرفته ی کره ای را بر روی آن قرار می دهیم. سینی را در داخل فر گرم شده، در دمای١٨٠ درجه سانتی گراد به مدت ٢٠ دقیقه قرار داده تا بپزد. در این حین دائما حواستان به کوکی ها باشد تا به محض اینکه زیر آن کمی طلایی شد، فر را خاموش کنید.
می توانیم برای تزئین کوکی ها از اسمارتیز، مربا، و یا آیسینگ های رنگی جذاب، مخصوص تزیین شیرینجات استفاده کنیم.
چند نکته ی طلایی:
آرد و نمک و بیکینگ پودر را سه مرتبه الک کنید.
زمانی از مواد اولیه استفاده کنید که تمامی آنها به دمای محیط رسیده باشند.
شکر را آسیاب کنید و یا از پودر شکر استفاده کنید.
در جمع آوری این مطلب از منابع کیک آنلاین و شکلی استفاده شده است.

http://www.banounews.ir/Fa/News/710779/روز-جهانی-کوکی-ها
بستن   چاپ