آریا بانو
فواره‌های سینوسی یک ستاره جوان
شنبه 2 بهمن 1400 - 21:57:13
آریا بانو - آخرین خبر /دو ترفندِ پیشرفته‌ی "اپتیک سازگار" و "ستاره‌های راهنمای لیزری" دست به دست هم داده‌اند تا این تصویر خیره‌کننده با آن که از همین جا روی زمین، در رصدخانه‌ی جمنای جنوبی، کوه‌های آند شیلی از فواره‌های ستاره‌ای گرفته شده، وضوح و روشنیِ بسیار بالایی داشته باشد.
این فواره‌های دوقلو با نام "ام‌اچ‌او 2147" از ستاره‌ای جوان که در فرآیند پیدایش به سر می‌برد و هنوز رو رشد است بیرون زده.
این ستاره با فاصله‌ی برآورد شده‌ی 10 هزار سال نوری از زمین، در راستای مرکز راه شیری، مرز میان صورت‌های فلکی کمان و مارافسای دیده می‌شود.
خود ستاره که در مرکز تصویر است پشت توده‌ای چگال از غبار سرد پنهان شده.
ولی این تصویر فروسرخ فواره‌های سینوسی ستاره را نمایان کرده، فواره‌هایی که در پهنای این چارجوب که در فاصله‌ی برآوردیِ این سامانه، حدود 5 سال نوری را می‌پوشاند کشیده شده‌اند.
این فواره‌ها که از یک ستاره‌ی جوان و چرخان بیرون زده‌اند و جهتِ سرگردانِ ظاهریِ آنها می‌تواند به دلیل حرکت پیشایان (تقدیمی) باشد. این ستاره‌ی جوان عضو یک سامانه‌ی چند-ستاره‌ای است و گرانشی که همدم‌هایش بر آن وارد می‌کنند باعث شده محور چرخش آن چرخشی پیشایان داشته باشد و مانند یک فرفره‌ی چوبی، به هنگام چرخش بلنگد.

http://www.banounews.ir/Fa/News/724071/فواره‌های-سینوسی-یک-ستاره-جوان
بستن   چاپ