آریا بانو
مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی:
منش زن در خانواده، مروج سبک زندگی ایرانی اسلامی است
یکشنبه 3 بهمن 1400 - 8:07:02 AM
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - تهران - مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی با تاکید بر اینکه رفتار، باورها، اعتقادات و محوریت زن در خانواده نقش برجسته ای در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی دارد، گفت: زن به عنوان محور خانواده، ایجاد کننده فضای گفتمانی، مشورت و هویت سازی است.

مینو اصلانی روز یکشنبه به مناسبت فرارسیدن روز میلاد حضرت فاطمه(س) و هفته بزرگذاشت مقام زن و روز مادر در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به تشریح نقش زن در تشویق و تبلیغ و ساخت زندگی ایرانی اسلامی پرداخت و یادآور شد: زن به عنوان محور خانواده، مدیریت داخلی، تدبیر وضعیت اقتصادی خانواده و تهیه لوازم خانواده اعم از پوشاک و غیره را بر عهده دارد، کاری که با مشورت خانواده انجام می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از ابزارهای تحقق زندگی ایرانی اسلامی استفاده از وسایل و کالاهای ایرانی است، افزود: به دلیل اینکه زنان در چیدمان و تهیه وسایل خانه نقش مهمی دارند در استفاده از کالای ایرانی هم نقش اساسی ایفا می کنند. در حقیقت پشت هرکالایی یک فرهنگ و هویتی قرار دارد از این رو در کالاهای ایرانی هم حضور مهندسان، سازندگان و تقویت جایگاه کالا و هویت ایرانی در نظر گرفته می شود.
مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی اظهار داشت: در نتیجه وقتی مادر، منش خانواده را بر این روال قرار دهد که کالای ایرانی مصرف شود، این خود یکی از راه های ترویج فرهنگ و سبک ایرانی اسلامی است.
زن در خانواده، بسترساز فضای گفتمان و هویت ساز فرزندان
اصلانی رفتار و اعتقادات و باورهای زن در خانواده را دومین نکته مهم در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی عنوان و تصریح کرد: هرچقدر زن در خانواده اعتقادات معنوی، رفتاری و اخلاقی قوی تری داشته باشد به طور طبیعی زندگی آرامش بخش تر است به گونه ای که همه موارد انسانی در آن لحاظ می شود؛ اگر خانواده از نظر بضاعت مالی ضعیف باشن این روحیه مادر باعث می شود که اعضای خانواده چندان آسیب نبینند و اگر غنی باشند تلاش می شود که به دیگران کمک کنند وکمک مومنانه در زندگی نهادینه می شود.
وی تصریح کرد: ایجاد فضای گفتمانی، مشورت و در میان گذاشتن همه مسایلی که لازم است اعضا در آن نقش ایفا کنند بسیار حایز اهمیت است و مادر به عنوان محور، به خوبی می تواند این فضا را ایجاد کند همانند حضرت زهرا (س) که فرزندان را در مهمترین مسایل زندگی، مشورت های سیاسی، اقتصادی و معنوی دخالت می دادند و آنجا که سه روز پشت سر هم افطار را به فقرا می دهند شاهدیم که چه زیبا همه اعضای خانواده با ایشان همراهی می کنند. این همراهی نتیجه یک فرایند گفتمانی در خانواده است.
مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی درباره نقش مادر در ایجاد فضای همراهی اعضای خانواده با هم و کاهش شکاف ها توضیح داد: یکی از علت های مهم افزایش شکاف بین نسلی و گفتمانی در سال های اخیر این است که به تربیت فرزندان فرایندی نگاه نمی کنیم در حالیکه اگر به تربیت فرزندان به عنوان فرایندی توجه شود شاهد این چالش نخواهیم بود. گفت وگو با فرزندان و آنها را به مشورت گرفتند حتی در مورد خرید یک کالای معمولی، احساس مهم بودن را در آنان ایجاد می کند در نتیجه زمانی که خانواده از او کاری بخواهد تبعیت می کند.
اصلانی افزود: آن موقع است که فرزندان احساس هویت می کنند در حالیکه امروزه شاهدیم خیلی از فرزندان از وضعیت مالی خانواده خبر ندارند زیرا خانواده موضوع را برای آنان مطرح نمی کنند تا ناراحت نشوند. در حالی که برای کاهش انشقاق، باید فرزندان را در مسایل خانواده شریک بدانیم و به آنان مسوولیت دهیم.
هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر از شنبه دوم بهمن ماه تا روز جمعه هشتم بهمن ماه ادامه دارد که روزهای آن به ترتیب، شنبه، زن؛ نهضت علمی و فناوری - جهش تمدنی، یک شنبه، زن؛ سیره فاطمی - ایمان آگاهانه زیست مومنانه، دوشنبه، زن؛ فرهنگ و هنر - ‌ سبک زندگی ایرانی اسلامی، سه شنبه، زن؛ فرهنگ سازی ازدواج آسان و پایداری نسل صالح، چهارشنبه، زن؛ مدیریت، نشاط و نقش آفرینی در عدالت اجتماعی، پنجشنبه، زن؛ افتخارآفرینی - حماسه سازی و عزت ملی و روز جمعه، زن؛ خودباوری - نقش آفرینی در تولید و اقتصاد نامگذاری شده است.
برچسب‌ها
روز مادر سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی

http://www.banounews.ir/Fa/News/724124/منش-زن-در-خانواده،-مروج-سبک-زندگی-ایرانی-اسلامی-است
بستن   چاپ