آریا بانو
طبع گیلاس سرد است یا گرم؟ خواص و مصلحات آن چیست؟
جمعه 14 مرداد 1401 - 03:19:23
آریا بانو - گیلاس به دو دسته ترش و شیرین تقسیم می‌شود. اما به طور کلی طبع گیلاس و ترکیبات عالی که در آن وجود دارد، این میوه را به یک داروی خوشمزه برای انواع بیماری‌ها در طب سنتی تبدیل کرده است.
در این مقاله ابتدا طبع گیلاس از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس به بررسی ویژگی‌های سلامتی این میوه آبدار و خوشمزه می‌پردازیم.
طبع گیلاس از نظر طب سنتی
مزاج گیلاس از نظر طب سنتی سرد و مرطوب است و انواع مصلحات آن عناب، کندر، عسل، زنیان، زیره و روغن زیتون معرفی شده است.
مزاج انواع مصلحات
سرد و مرطوب عناب، کندر، عسل، زنیان، زیره، روغن زیتون
خواص درمانی و بی نظیر گیلاس
1. گیلاس، سرشار از مواد مغذی
گیلاس نه تنها یک میوه بسیار خوشمزه است، بلکه سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی با اثرات سلامتی قدرتمند است. این میوه خوشمزه، با اینکه دارای رنگ‌ها و طعم‌های متفاوتی است اما همه انواع آن خاصیت تغذیه‌ای تقریبا مشابهی دارند.
این میوه لذیذ سرشار از فیبر، پتاسیم، مس، منگنز، ویتامین C و کربوهیدرات است که همگی در عملکرد صحیح اعضای مختلف بدن نقش مهمی دارند.
2. کاهش دردهای عضلانی، به خصوص در ورزشکاران
تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی موجود در گیلاس به تسکین درد عضلات ناشی از ورزش کردن و همچنین بهبود آسیب‌ها و التهابات ایجاد شده کمک می‌کند. در این مورد گیلاس‌های ترش و آبدار مؤثرتر از انواع شیرین آن‌ها هستند. اگرچه به طور کلی هر دو به بهبود وضعیت ورزشکاران پس از بازی‌ها و مسابقات کمک می‌کنند.
جالب است بدانید که آب آلبالو و گوشت میوه گیلاس برای تسریع در بهبود عضلات، کاهش درد ناشی از ورزش و جلوگیری از کاهش قدرت در ورزشکاران حرفه‌ای مانند دوچرخه سواران و دوندگان ماراتن بسیار توصیه شده است.

آریا بانو


3. یک ضد التهاب قوی
این میوه حاوی مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان است که از استرس اکسیداتیو (عارضه‌ای که به بافت‌های داخلی بدن آسیب می‌رساند) پیشگیری می‌کند. بنابراین شرایطی را ایجاد می‌کند که بدن در برابر بیماری‌های مزمن و التهابات ناشی از آن‌ها مثل بیماری آرتروز و پیری زودرس محافظت شود.
به‌علاوه پلی‌فنول‌هایی که در گیلاس وجود دارند از بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، بیماری‌های روانی و برخی از سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.
4. داشتن یک خواب راحت و دلچسب
خوردن گیلاس به دلیل ترکیبات گیاهی و طبع سردی که دارد، باعث بهبود کیفیت خواب شما می‌شود. علاوه بر این، گیلاس حاوی ملاتونین یعنی ماده‌ای است که به تنظیم چرخه خواب و بیدار شدن شما کمک می‌کند.
یک مطالعه که روی 20 نفرانجام شد، نشان داد افرادی که به مدت 7 روز آب گیلاس ترش نوشیدند، در مقایسه با افرادی که از این آبمیوه خوشمزه نخوردند، افزایش قابل توجهی در میزان ملاتونین، مدت زمان خواب و بهبود کیفیت خواب داشته‌اند.
5. افزایش سلامت قلب با مصرف گیلاس
افزایش مصرف میوه‌های پر از مواد مغذی مانند گیلاس، روشی عالی برای محافظت از قلب شماست. بسیاری از مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که رژیم‌های غذایی سرشار از انواع میوه با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی همراه هستند. گیلاس نیز یکی از میوه‌های بسیار مفید است. زیرا سرشار از مواد مغذی و ترکیباتی مانند آنتی‌اکسیدان‌های پتاسیم و پلی‌فنول است که باعث تقویت سلامت قلب می‌شوند.
فقط 1 فنجان (154 گرم) گیلاس شیرین، 10٪ پتاسیم مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند. پتاسیم ماده معدنی است که برای حفظ سلامت قلب شما ضروری است. این ماده معدنی ضربان قلب را تنظیم کرده و با از بین بردن سدیم اضافی در بدن، یکی از راه های پایین آوردن فشار خون است.

آریا بانو


6. یک میان وعده عالی برای افراد دارای رژیم لاغری
این میوه خوش‌رنگ و آبدار دارای مقادیر فراوانی فیبر و قند طبیعی است که مقدار کمی از آن می‌تواند برای چند ساعت شما را سیر نگه دارد. همچنین علاوه بر فصل برداشت خودش در سایر فصل‌ها بصورت خشک شده، پودر و کنسرو نیز وجود دارد. بنابراین افرادی که دارای رژیم غذایی لاغری هستند می‌توانند از گیلاس و مشتقات آن به عنوان یک میان‌وعده عالی استفاده کنند.
7. بهبود علائم آرتریت و نقرس
به دلیل اثرات ضدالتهابی قوی موجود در گیلاس، با مصرف آن، علائم آرتریت و نقرس کاهش پیدا می‌کند. نوعی از آرتریت، ناشی از ایجاد اسید اوریک است که می‌تواند منجر به تورم شدید، التهاب و درد در مفاصل شما شود. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که گیلاس با سرکوب پروتئین‌های التهابی به مهار استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب کمک می‌کند. در نتیجه این نوع آرتریت با مصرف منظم این میوه بهبود پیدا می‌کند.
علاوه بر این، هنگامی که مصرف این میوه خوش‌طعم با داروی نقرس یعنی آلوپورینول ترکیب شود، حملات نقرس 75٪ کمتر از زمانی است که این دارو همراه با گیلاس مصرف نمی‌شود.
8. ضد افسردگی طبیعی
آب گیلاس حاوی مواد فیتوشیمیایی است که به عنوان مهار کننده‌های طبیعی ترکیباتی به نام MAO و تیروزیناز عمل می‌کند. MAO یا مونوآمین اکسیداز، آنزیمی است که اکسیداسیون را در مغز تسریع می‌کند و برخی از انتقال‌دهنده‌های عصبی مربوط به خلق و خو را مانند سروتونین تجزیه می‌کند.
تیروزیناز نیز یک آنزیم حاوی مس است که همین کار را با ملانین انجام می‌دهد و قدرت تمرکز و تشخیص و تسلط بر ذهن را از بین می‌برد.
اما آب گیلاس ترش از تجزیه سروتونین و ملانین جلوگیری کرده و در نتیجه با افسردگی و اضطراب مقابله می‌کند.

آریا بانو


سخن آخر
به طور کلی خوردن انواع میوه‌ها به دلیل سرشار بودن از انواع ویتامین‌ها و آبدار بودن، قدرت و شادابی روحی و جسمی را افزایش می‌دهند. همه افراد باید متناسب با فصلی که در آن قرار دارند، روزانه از میوه‌های تازه آن فصل به عنوان یک میان وعده سالم استفاده کنند.
از گیلاس علاوه بر مصرف به عنوان میوه در انواع شیرینی‌جات، دسرها و مربا نیز استفاده می‌شود. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما از گیلاس چه استفاده‌هایی می‌کنید؟ منتظر نظرات و پیشتهادات عالی شما هستیم!
شما همراهان عزیز می‌توانید در انگیزه با طبع میوه‌های دیگر، مانند طبع تمشک و خواص و مصلحات آن نیز آشنا شوید.

http://www.banounews.ir/Fa/News/766543/طبع-گیلاس-سرد-است-یا-گرم؟-خواص-و-مصلحات-آن-چیست؟
بستن   چاپ