آریا بانو
احتمال بارداری با پیشاب چقدر است؟ (نحوه جلوگیری از آن)
جمعه 14 مرداد 1401 - 16:36:20
آریا بانو - قبل از ارضا شدن مردان در رابطه جنسی، مایع شفافی از سر آلت تناسلی آن‌ها خارج می‌شود که به‌عنوان پیشاب شناخته می‌شود. این مایع نیز مانند مایع منی دارای اسپرم است و می‌تواند منجر به بارداری شود.
آیا احتمال بارداری با پیشاب وجود دارد؟
اطلاعات غلط زیادی در مورد این موضوع وجود دارد، اما پاسخ کوتاه به همه شبهات این است که بله احتمال بارداری با پیشاب وجود دارد، اما به ندرت و با شرایط خاص .
بسیاری از افراد بر این باورند که پیشاب اسپرم ندارد و به هیچ وجه حاملگی ناخواسته ایجاد نمی‌کند؛ اما این باور کاملا اشتباه است. چرا که احتمال اینکه پیشاب اسپرم داشته باشد همیشه هست!
احتمال وجود اسپرم در پیشاب چقدر است؟
در بسیاری از آزمایشات نشان داده شده است که به ندرت در پیشاب اسپرم وجود دارد. بنابراین خیلی نباید نگران حاملگی با پیشاب شوید. منتهی این بدان معنی نیست که احتمال حاملگی با پیشاب صفر است. زیرا پس از پیشاب، مایع منی می‌آید و ممکن است سرعت خروج آن از آلت تناسلی مرد به گونه‌ای باشد که در داخل پیشاب نشت کرده باشد.
در یک مطالعه در سال 2016 از یک منبع معتبر نشان داده شد که در پیشاب 17% از مردان شرکت کننده در آزمایش، اسپرم فعال وجود داشته است.
احتمال وجود اسپرم، زمانی افزایش پیدا می‌کند که فرد کاملا ارضا شده و بلافاصله برای بار دوم شروع به رابط می‌کند؛ در این حالت ممکن است از مایع منی قبلی کمی در آلت تناسلی مانده باشد و با پیشاب بعدی بیرون آید.
همچنین زمانی که پیشاب در دهانه واژن ریخته شود، احتمال بارداری افزایش پیدا می‌کند.

آریا بانو


احتمال بارداری با دست آلوده به پیشاب چقدر است؟
سوال متداولی که در این زمینه وجود دارد این است که آیا ریختن پیشاب اولیه یا به قسمت جلوی واژن زن یا خوردن دست آغشته به پیشاب به مهبل زن می‌تواند باعث بارداری ناخواسته شود یا خیر؟ باید بگوییم در این باره نباید خیلی نگران باشید؛ زیرا احتمال حاملگی با این موارد نزدیک به صفر است؛ اما خب صفر هم نیست!
احتمال حاملگی با پیشاب، زمانی نگران کننده است که پیشاب ثانویه (رابطه مجدد بعد از ارضای اولیه) روی واژن بریزد و یا پیشاب اولیه کاملا داخل واژن را آغشته کند.
روش کاهش خطر حاملگی با پیشاب چیست؟
خوردن دست آغشته به پیشاب به اطراف واژن در صورت عدم نشت مایع به واژن، حاملگی ایجاد نمی‌کند؛ اما برای به صفر رساندن این احتمال اگر خواستید پس از ارضای اولیه، مجددا رابطه را شروع کنید، مطمئن‌ترین راه این است که به دستشویی رفته و با ادرار کاملا محتویات داخل آلت تناسلی را خالی کرده و خود را با آب و ژل شوینده کاملا بشویید. در این صورت احتمال حاملگی با پیشاب ثانویه صفر می‌شود.
به دلیل احتمال وجود اسپرم حتی به مقدار کم در پیشاب، به طور کلی بهتر است با آن مانند مایع منی برخورد کرده و از همان روش‌های جلوگیری مثل کاندوم قبل از خروج پیشاب استفاده کنید. زیرا این مایع را حتی نمی‌توان به مقدار پایین، مثلا چند ثانیه مانند منی کنترل کرد. بنابراین نمی‌توان گفت اگر از روش‌های پیشگیرانه مثل کاندوم استفاده نکنید، به محض خارج شدن پیشاب در زمانی که هنوز مایع منی خارج نشده است، با عقب کشیدن آلت تناسلی امکان بارداری وجود ندارد؛ پس باید در این رابطه از راه‌های مطمئن‌تری استفاده کنید، زیرا خروج پیشاب اصلا قابل کنترل نیست .

آریا بانو


چه زمانی احتمال بارداری با پیشاب بیشتر است؟
احتمال بارداری با پیشاب در هنگام تخمک گذاری زن افزایش می‌یابد؛ معمولا بدن زنان در روز چهاردهم بعد از اولین روز قائدگی یک تخمک آزاد می‌کند که از مسیر لوله‌ای شکل به داخل رحم می‌رود. اگر در این زمان اسپرم وارد رحم زن شود، احتمال جفت گیری و تبدیل تخمک به نطفه و بارداری بسیار زیاد است.
در این زمان حتی اگر تخمکی وجود نداشته باشد، اسپرم‌های وارد شده تا 72 ساعت در انتظار آزاد شدن تخمک و جفت شدن با آن هستند. بنابراین در این دوره حتی اسپرم‌های کم و یا ضعیف‌تر مانند اسپرم‌های موجود در پیشاب نیز می‌توانند ایجاد حاملگی کنند و باید حتما در این دوره از وسایل پیشگیری برای جلوگیری از بارداری ناخواسته استفاده کنید.
روش‌های مطمئن جلوگیری در دوران تخمک گذاری
در این دوره به هیچ وجه جلوگیری طبیعی روش موثری برای جلوگیری از بارداری نیست، زیرا تا پنج روز بعد احتمال بارداری هنوز وجود دارد و منطقی‌تر است که از موارد زیر استفاده کنید:
1. استفاده از کاندوم
استفاده صحیح از کاندوم تا 98% خطر بارداری ناخواسته را کاهش می‌دهد و روشی آسان و ارزان است. در صورت عدم حساسیت، کاندوم بهترین روش پیشگیری است.
2. استفاده از قرص‌های EC (قرص اورژانسی)
قرص‌های ضد بارداری اضطراری هورمونی را می‌توانید پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید و نیازی به نسخه پزشک ندارد؛ اما عوارض قرص اورژانسی زیاد بوده و حتی‌الامکان نباید از آن‌ استفاده کرد. توجه کنید که در طریقه مصرف قرص اورژانسی آمده است که در 72 ساعت اول بعد از رابطه، استفاده از آن‌ها موثرتر است. این قرص‌ها دارای عوارض جانبی مانند سردرد، تهوع ، دل درد، سرگیجه و خستگی هستند و تا ده الی 15 روز بعد از خوردن آن‌ها فرد مجددا پریود می‌شود. (در تمام داروخانه‌ها یافت می‌شوند.)
3. استفاده از دستگاه IUD
این دستگاه داخل واژن قرار می‌گیرد و به همین دلیل برای افراد باکره کاربرد ندارد. همچنین وجود آن در رحم و نحوه قرار دادن آن می‌تواند برای فرد ناراحت کننده باشد. اما پیشگیری بسیار بالا و در حد 99% انجام می‌دهد و می‌تواند بین 10 الی 12 سال دوام داشته باشد. اما نسبت به دو روش دیگر هزینه نسبتا بالایی دارد. بهتر است این روش را تنها با توصیه پزشک انجام دهید.
چه زمانی تست بارداری بدهیم؟
اگر پس از رابطه جنسی و وارد شدن پیشاب به واژن دچار علائم بارداری مانند تهوع، درد سینه و به تاخیر افتادن پریود شدید، می‌توانید تست حاملگی را در خانه انجام دهید. اما نگران نباشید زیرا علائم بارداری و پریودی تا حدودی شبیه هم است و ممکن است شما در نزدیکی پریود شدن باشید. توجه داشته باشید دقیق‌ترین تست حاملگی، زمانی است که پریود شما یک هفته تاخیر داشته باشد.
افرادی که پریود منظم ندارند تا سه هفته بعد از علائم نیز ممکن است پریودشان به تعویق بیافتد و باید آزمایش خون انجام دهند تا خیالشان راحت شود. اما ممکن است احتمال بارداری با بی بی چک منفی نیز وجود داشته باشد!
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر آزمایش بی بی چک شما منفی شد و شما پریود منظمی دارید، اما بعد از حدود ده روز همچنان علائم پا برجا هستند و پریودی ایجاد نشده است بهتر است به متخصص زنان مراجعه کنید. زیرا نتیجه مثبت بی بی چک معمولا همیشه درست است، اما نتیجه منفی آن زیاد مطمئن نیست. حتی ممکن است خیلی زود آزمایش بی بی چک را انجام داده باشید و بعد از آن نطفه تشکیل شود. به همین دلیل مراجعه به پزشک شما را با انجام آزمایش خون و ادرار مطمئن می‌کند.

آریا بانو


سخن آخر
در هنگام رابطه جنسی بهترین راه برای پیشگیری از احتمال بارداری با پیشاب، استفاده صحیح از کاندوم در همان لحظات اولیه نعوظ آلت تناسلی است. پیشنهاد می‌کنیم در همین راستا حتما مطلب احتمال بارداری با کاندوم را نیز در انگیزه بخوانید.

http://www.banounews.ir/Fa/News/766652/احتمال-بارداری-با-پیشاب-چقدر-است؟-(نحوه-جلوگیری-از-آن)
بستن   چاپ