آریا بانو
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی: توسعه تعاونی های روستایی در مناطق مورد هدف بنیاد علوی ضروری است
پنجشنبه 3 شهريور 1401 - 09:09:50
وزارت رفاه
آریا بانو - مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل بنیاد علوی در زمینه محرومیت‌زدایی از مناطق روستایی کشور به امضا رسیده که این تفاهم در استان مرکزی نیز در حال برنامه‌ریزی و اجراست.

به گزارش روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، جمشید امیدی در جلسه شرکت تعاونی آبادانی پیشرفت در روستا که در شهرستان کمیجان برگزار شد، با تاکید بر ضرورت توسعه تعاونی های روستایی در مناطق مورد هدف بنیاد علوی، افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه برای محرومیت‌زدایی در روستا‌های هدف، بنیاد علوی در سطح استان، نسبت به راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی با گرایش های مختلف از جمله گرایش اقتصادی اقدام می‌کند.
وی تاکید کرد: هدف اصلی از تشکیل شرکت تعاونی برطرف کردن نیازِ مشترک اعضاست.
وی افزود: در گذشته چند خانواده روستایی در تعاونی های سنتی کنار یکدیگر چرخه ای را تشکیل می‌دادند و به عنوان مثال در تهیه فرآورده های لبنی با یکدیگر همکاری می‌کردند و بر این اساس نیاز افراد خانواده خود و یک روستا را برطرف می کردند و محصولات تولیدی آنها علاوه بر رفع نیاز خود نیاز بازار را نیز تامین می کرد.‌
وی با اشاره به رفع نیازهای اقتصادی، مالی و رفاهی از سوی شرکت های تعاونی و ضرورت حمایت منابع از آنها،اظهار داشت: بر حسب قانون، بخش تعاون تعاونی ها به دو دسته تولیدی و توزیعی تقسیم می شوند‌
وی با بیان اینکه برخی شرکت های تعاونی توزیعی نیاز تولید کننده و یا مصرف کننده را برطرف می کنند و تعاونی های تولیدی هدف در راستای ایجاد اشتغال است.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: برای شکل‌گیری یک شرکت تعاونی باید ابتدا نوع فعالیت آن مشخص شود؛سپس از بین اعضایی که قرار است کنار هم قرار گیرند تا شرکت تعاونی شکل گیرد؛سه نفر به عنوان هیئت موسس انتخاب شود.
امیدی گفت:امور مربوط به شرکت های تعاونی توسط نماینده هیئت موسس به صورت رسمی مورد پیگیری قرار می گیرد ضمن اینکه در حال حاضر کارها از طریق سامانه هوشمندِ بخش تعاون انجام می شود و در برخی شهرستان ها که دسترسی به سامانه فراهم نیست، روند اداری به صورت سنتی و دستی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از تشکیل هیئت موسس و دریافت فرم صورت جلسات، آگهی دعوت برگزاری مجمع منتشر می شود و افرادی که به عنوان سهامدار پذیرفته شده اند، برای اولین مجمع عمومی دعوت می شوند.
وی افزود: در شرکت های تعاونی هیئت مدیره مثل قوه مجریه کار اجرایی انجام می دهد و مجمع هم مثل قوه مقننه قانون گذاری می کند ضمن اینکه بازرس به کار هیئت مدیره نظارت می کند.
وی با اشاره به اینکه طی یک جلسه دارندگان حق امضا در هیئت مدیره شرکت تعاونی مشخص می شود،اظهار داشت: از آنجا که یک شرکت تعاونی ممکن است پس از شکل گیری به تسهیلات نیاز داشته باشد لذا در این راستا می توانند درخواست خود را از طریق اداره کل و دستگاه اجرائی ذیربط پیگیری کنند. همچنین متقاضان می توانندبر اساس مهارت و تخصص خود از طریق این سامانه درخواست مجوز نموده که مجوز بصورت الکترونیکی صادر می شود و بر اساس این مجموز می توانند تسهیلات دریافت کنند.
وی گفت: حداکثر سقف تسهیلات برای خود اشتغالی به میزان 100 میلیون تومان با نرخ سود چهاردرصد است.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اعطای تسهیلات و حمایت از تعاونی های تأمین نیازِ تولید کنندگان را یادآور شد و تصریح کرد:اعضای شرکت های تعاونی می توانند به صورت انفرادی درخواست تسهیلات داشته باشند و از مزایای آن بهره مند شوند.
وی در ارتباط با شرکت های تعاونی توسعه عمران شهرستان عنوان کرد: شرط تشکیل تعاونی توسعه عمران شهرستان عضویت 5درصد جمعیت شهرستان است.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه واگذاری 35 درصد از سهام شرکت های تعاونی به سهامدار غیر عضو برای مشارکت امکان پذیر است،خاطر نشان کرد: حداقل سرمایه برای ثبت و تشکیل شرکت تعاونی توسعه عمران 300 میلیون تومان است که یک سوم بصورت نقدی و دو سوم بصورت تعهدی است و هدف از تشکیل شرکت های تعاونی توسعه عمران شهرستانی به منظور تسریع در رشد و توسعه شهرستانها ،هدایت منابع مردمی به بخشهای تولیدی و انجام طرحهای که به دلیل رانت زا بودن آن،امکان واگذاری به بخش خصوصی وجود ندارد است.
2 شهریور 1401 12:03
روابط عمومی تعاون،کارو رفاه اجتماعی استان مرکزی |
کد خبر : 280,822
نظرات بینندگان

http://www.banounews.ir/Fa/News/771241/مدیرکل-تعاون،-کار-و-رفاه-اجتماعی-استان-مرکزی--توسعه-تعاونی-های-روستایی-در-مناطق-مورد-هدف-بنیاد-علوی-ضروری-است
بستن   چاپ