آریا بانو
وضعیت روان خواهرم اورژانسی است
پنجشنبه 22 دي 1401 - 15:03:27
آریا بانو - خراسان / خواهری دارم که هیچ انگیزه‌ای برای تلاش و موفق ‌شدن ندارد. هر وقت با هم صحبت می‌کنیم، می‌گوید که حوصله هیچ کاری ندارم. به من هم می‌گوید که تلاش نکن چون هیچ‌وقت موفق نمی شوی و ... . چند تا خواستگار خوب هم داشت اما به هیچ‌کدام جواب مثبت نداد. افکار منفی بدجور ذهنش را پر کرده و وضعیت روانش، اورژانسی است. چطور به خواهرم که 29 سال دارد، کمک کنم؟
پاسخ مشاور
گفته‌اید که افکار منفی، بدجور ذهن خواهرتان را احاطه کرده و به قول شما، حال روانش اورژانسی شده است. توجه داشته باشید که منفی‌بافی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی حتی می‌توان آن را با برخی اختلالات روان شناختی مرتبط دانست که البته برای قطعیت در تشخیص آن، لازم است ملاک‌ها و علایم دیگر هم بررسی شود و یک علامت به تنهایی نمی‌تواند ملاکی برای تشخیص باشد. با این حال زمانی که حتی یک علامت، اختلالی جدی و دیرپا در زندگی فرد ایجاد کرده است، می‌توان آن را حائز اهمیت تلقی کرد و باید برای حل آن، هرچه زودتر دست به کار شد. حالا سوال این جاست که چه کاری از دست شما برای خواهرتان برمی‌آید؟ در ادامه چند نکته را با شما در میان می‌گذارم.
دلیل این حجم از ناامیدی خواهرتان باید کشف شود
سعی کنید بفهمید دلایل او برای این منفی‌نگری‌اش، برخاسته از چیست؟ آیا این دلایل و عوامل قابل تغییر است یا خیر؟ برای مثال او معتقد است نداشتن پول کافی یا تحصیلات دلیل آن است؟ دست نیافتن به فرصتی برای ازدواج مناسب را عامل اصلی می‌داند یا موضوع دیگری را دلیل موجهی برای ناامیدی‌اش می‌داند؟ بررسی این نکات به شما کمک می کند تا بفهمید خواهرتان تا چه اندازه در این فضای منفی‌نگری قرار دارد و چگونه می‌توان او را به یافتن راه‌حل خروج از این ناامیدی ترغیب کرد. گاهی شخص ناامید این عوامل را مرتبط با دنیای بیرونی می‌داند ولی گاه فرد، مهم‌ترین عامل را فقدان توانمندی کافی برای ایجاد تغییر و دست یافتن به اهداف خود در نظر می‌گیرد. شناخت موثر دلایل ناامیدی خواهرتان می‌تواند مسیر روشن‌تری را برای کمک به او در پیش رویتان ترسیم کند. بدین صورت قادر هستید به او کمک کنید بر مبنای دلایلش، راهبردی را برای خروج از ناامیدی و نزدیک‌تر شدن به زندگی مطلوبش در نظر بگیرد و آن را دنبال کند.
مراقب باشید خودتان دچار فرسودگی روان ‌شناختی نشوید
توجه داشته باشید گاهی ناامیدی و منفی‌نگری فرد اگرچه به ظاهر ساده به نظر می‌آید، اما ریشه در مسائل عمیق درون روانی دارد و رفع و رجوع آن از توان یک فرد غیرمتخصص خارج است. در این صورت اگر شما بخواهید به تنهایی و بدون کمک گرفتن از یک فرد متخصص به او کمک کنید، ممکن است پس از مدتی دچار فرسودگی روان شناختی، احساس ناامیدی یا احساس گناه ناشی از ناتوانی در کمک به او شوید. بنابراین مراقب حالات درون روانی خود باشید .
در صورتی ‌که احساس می‌کنید به دلیل مسائل خواهرتان بیش از اندازه تحت فشار هستید، از یک متخصص کمک بگیرید. او بعد از تشخیص اصولی اختلال خواهرتان، به شما هم برای داشتن احساسی بهتر کمک خواهد کرد.
نویسنده : تینا امیری| ‌ کارشناس‌ارشد روان‌ شناسی بالینی

http://www.banounews.ir/Fa/News/805161/وضعیت-روان-خواهرم-اورژانسی-است
بستن   چاپ