آریا بانو
آیا محیط در بهره‌هوشی و عواطف ما موثر است؟
شنبه 1 بهمن 1401 - 08:31:15
آریا بانو - خراسان / مدتی قبل مطالعه‌ای مشترک در سئول و کالیفرنیا روی دوقلوهایی که سال‌ها دور از هم زندگی کردند انجام شد که نتایج جالبش محققان را شگفت‌زده کرد
مترجم : مهرناز زاوه
در مطالعه‌ای که چند ماه منتشر شده، محققان دانشگاه کوکمین در سئول و دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، ویژگی‌های زنی را که در کره‌جنوبی بزرگ شده با خواهرش که در آمریکا رشد یافته مقایسه کردند.
ماجرای آشنایی دوقلوهای گم‌شده
این خواهران دوقلو در سال 1974 در سئول به‌دنیا آمدند، اما وقتی دو ساله بودند، یکی از آن‌ها گم شد و همین موضوع باعث جدایی این دو از یکدیگر و بزرگ شدن آن‌ها در محیط‌های متفاوت شد طوری‌که در نهایت یکی از آن‌ها توسط یک زوج آمریکایی به فرزندی پذیرفته شد. این فرزندخوانده بدون آن‌که از خواهر و برادرهایش اطلاعی داشته باشد بزرگ شد، تا این‌که در یک برنامه دولتی کره‌جنوبی که در آن اعضای خانواده‌ها را دوباره گرد هم جمع می‌کرد شرکت کرد. در سال 2020 او از طریق نتایج دی ان ای خود متوجه شد نه تنها یک دوقلوی همسان، بلکه یک برادر و خواهر بزرگ‌تر دارد. مدتی بعد این دو قبول کردند در مطالعه‌ای شامل تست‌های هوش، ویژگی‌های شخصیتی، سلامت روان و سابقه پزشکی شرکت کنند.
بزرگ‌شدن دوقلوها در 2 خانواده با شرایط متفاوت
در این مطالعه، خواهری که در کره بزرگ شده بود زندگی در یک خانواده دوست‌داشتنی و مسالمت‌آمیز را تجربه کرده بود، در حالی که قُل دیگر که در آمریکا بزرگ شده بود در خانه با درگیری‌های والدین و در نهایت طلاق والدینی که به فرزندی قبولش کرده بودند مواجه بود. یکی از شباهت‌های این دوقلو سابقه پزشکی‌شان بود، زیرا هر دو تحت عمل جراحی برداشتن تومور از تخمدان‌های‌شان قرار گرفته بودند. براساس نتایج تست هوش، خواهری که در آمریکا بزرگ شده 16 امتیاز کمتر از خواهری که در کره بزرگ شده بود کسب کرد. موضوعی که این یافته‌ها را قابل توجه کرد این بود که مطالعات قبلی روی دوقلوهای تک تخمکی که از هم جدا شده بودند به‌تفاوت میانگین ضریب هوشی هفت امتیازی یا کمتر منجر شده بود.
نتایج قابل تامل این پژوهش
با آن‌که مشخص نیست که آیا تربیت متفاوت این خواهران بر چنین اختلافی در سطح هوش تاثیر گذاشته است یا خیر، محققان اشاره کردند خواهری که در ایالات متحده بزرگ شده بود، پیش از این متحمل سه ضربه مغزی شده بود که می‌توانست توانایی‌های شناختی‌اش را تحت تاثیر قرار دهد. تفاوت دیگری که در این مطالعه فاش شد این بود که زنی که در آمریکا بزرگ شده بود دیدگاه های فردگرایانه‌تری داشت. در حالی که خواهر ساکن کره ارزش‌های جمع گرایانه‌تری را دنبال می‌کرد. جالب این جاست که نتایج آزمون عزت‌نفس و سلامت روان آن‌ها یکسان بود. شباهت‌های خلق وخویی و شباهت در پیکربندی کلی شخصیت‌های این خواهران دوقلو هم نشان می‌دهد که با وجود محیط‌های متفاوت، ژنتیک تاثیر و نقش خود را در تمایلات عاطفی افراد می‌گذارد.

http://www.banounews.ir/Fa/News/811670/آیا-محیط-در-بهره‌هوشی-و-عواطف-ما-موثر-است؟
بستن   چاپ