آریا بانو
آیا نوشیدن آب گوجه فرنگی برای شما مفید است؟ دستور تهیه آب گوجه فرنگی
چهارشنبه 5 بهمن 1401 - 4:24:57 AM
آریا بانو - خواص آب گوجه فرنگی که معجزه می کند!
آب گوجه فرنگی یک نوشیدنی کم کالری و مغذی است که خواص زیادی برای پاکسازی بدن و سلامت پوست و مو دارد. در این مطلب از بیتوته شما را با خواص و نحوه تهیه آب گوجه فرنگی آشنا می کنیم.
آب گوجه فرنگی (به انگلیسی:Tomato juice) یک نوشیدنی سالم و کم کالری محسوب می شود که سرشار از ویتامین آ ، ویتامین کا ، ویتامین های ب 6 ، ب 5 ، ب 3 ، ب 1 ، منیزیم ، آهن و فسفر است. ترکیب خاص ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آب خوش رنگ گوجه فرنگی خواص درمانی و زیبایی برای بدن ، پوست و مو ما دارد. 
در ادامه مقاله شما را با ارزش غذایی ، مقدار کالری ، فواید ، عوارض و طرز تهیه درست کردن آب گوجه فرنگی به تفصیل آشنا می کنیم. 
ارزش غذایی آب گوجه فرنگی
آب گوجه فرنگی را از گوجه فرنگی تازه تهیه میکنند ، ارزش غذایی یک لیوان آب گوجه فرنگی معادل 240 میلی لیتر عبارت است از : 
کالری41
 پروتئین2 گرم
فیبر2 گرم
 ویتامین A22 درصد ( مقدار مورد نیاز روزانه یا DV )
ویتامین C74 درصد ( DV )
 ویتامین K7 درصد ( DV )
 تیامین - ویتامین B1 8 درصد ( DV )
نیاسین ویتامین B3 8 درصد ( DV )
فولات ویتامین B9 12 درصد ( DV )
منیزیم7 درصد ( DV )
پتاسیم16 درصد ( DV )
منگنز9 درصد ( DV )
مس7 درصد ( DV )

آریا بانو

طرز تهیه آب گوجه فرنگی خانگی
تهیه آب گوجه فرنگی خانگی بسیار ساده است. 
گوجه فرنگی را خرد کرده و به مدت نیم ساعت در قابلمه پیرکس یا استیل روی حرارت متوسط بپزید سپس گوجه ها را کناری بگذارید تا خنک شود و درون مخلوط کن بریزید و چند پالس بزنید تا یکدست شود. 
برای تهیه آب گوجه فرنگی میتوانید از سبزیجات دیگر مانند کرفس ، فلفل قرمز و پونه کوهی هم استفاده کنید. 
میتوانید هنگام پختن گوجه فرنگی ها مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید تا لیکوپن بتواند بهتر در آن حل شود.
اگر میخواهید فیبر بیشتری به بدنتان برسد میتوانید گوجه های پوره شده را به همین شکل میل نمایید ولی اگر میخواهید آب گوجه فرنگی رقیق داشته باشید ، پوره را از یک پارچه نازک رد کنید و سپس آب گوجه را میل نمایید.
برای خوشمزه تر شدن آب گوجه فرنگی میتوانید از ترکیب زیر استفاده کنید :
1.5 کیلو گوجه فرنگی خرد شده + 1 پیمانه کرفس خرد شده با برگ + یک سوم پیمانه پیاز خرد شده + 2 قاشق غذاخوری شکر یا یک چهارم قاشق چای خوری پودر استویا + 1 قاشق چای خوری نمک + مقداری فلفل آسیاب شده را در یک قابلمه بزرگ از جنس استیل یا پیرکس بریزید و نیم ساعت بجوشانید تا سبزیجات نرم شود سپس کناری بگذارید خنک شوند و آبشان را بگیرید یا این که در میکسر پوره کنید و سپس آبشان را بگیرید. 
آب گوجه فرنگی را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. 
خواص آب گوجه فرنگی
یک لیوان آب گوجه فرنگی تقریبا تمام نیاز بدن به ویتامین ث و حدود 20 درصد نیاز بدن به ویتامین آ را تامین میکند . کاروتنوئیدهای موجود در گوجه فرنگی به شکل آلفا و بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شوند.
کاروتنوئید های موجود در گوجه به عنوان یک انتی اکسیدان قوی عمل کرده و از سلولهای بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت میکند در نتیجه احتمال بروز بیماریهای مزمن از جمله بیمار ی های قلبی را کاهش میدهند و نقش موثری در کند شدن فایند پیری ایفا میکنند.
ویتامین آ برای حفظ سلامت بینایی و بافت ها و سیستم ایمنی ضروری است. منیزم و پتاسیم موجود در گوجه دو ماده مهم معدنی برای سلامت قلب به شمار می روند.
وجود ویتامین های گروه ب از جمله فولات و ویتامین ب 6 در گوجه فرنگی برای سوخت و ساز و عملکردهای حیاتی بدن ضروری هستند.
آب گوجه فرنگی سرشار از ویتامین ث و ویتامین آ
همانطور که در جدول ارزش غذایی آب گوجه فرنگی میبنید ، 1 لیوان آب گوجه فرنگی سرشار از ویتامین آ و ویتامین ث است که هر دو خواص متعددی در سلامت بدن دارند از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن ، بهبود بینایی ، بیشگری از بیماری های چشم مرتبط با افزایش سن ، حفظ سلامت قلب ، عضلات ، استخوان و دندان ها .
پیشگیری از بالا رفتن کلسترول با آب گوجه فرنگی
نوشیدن آب گوجه فرنگی به دلیل فیبر بالایی که دارد ، در روده ها کلسترول را به خود جذب میکند و مانع از ورود کلسترول بدن به خون می شود. در نتیجه برای پیشگیری از بالا رفتن سطح کلسترول بسیار مفید است. نیاسین یا ویتامین ب 3 موجود در گوجه به عنوان تثبیت کننده کلسترول شناخته می شود. 
مطالعه ای نشان داد زنانی که آب گوجه فرنگی مصرف نمودند ، کاهش قابل توجه سطح کلسترول خون و کوچک شدن سایز دور کمر را تجربه کردند. 
یک بررسی تجمیعی روی 13 مطالعه نشان داد که مصرف روزانه 25 میلی گرم لیکوپن موجود در محصولات گوجه فرنگی مقدار کلسترول بدن خون را 10 درصد کاهش داده و سطح فشار خون را به طرز چشم گیری پایین می آورد و منجر به بهبود جریان خون می شود. 
کاهش وزن با آب گوجه فرنگی
نوشیدن آب گوجه فرنگی به هیدراته ماندن بدن کمک میکند. فیبر بالای موجود در آن به شما کمک میکند تا مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید ، به جای خوردن هله هوله های مضر و پرکالری به عنوان میان وعده میتوانید با یک لیوان آب گوجه فرنگی گرسنگی خود را برای چند ساعت مهار کنید و ضمن مصرف کالری پایین ، مواد مغذی بسیار زیادی به بدن برسانید.
اگر قصد کاهش وزن یا کنترل وزن دارید یکی از بهترین نوشیدنی ها برای شما آب گوجه فرنگی است که خاصیت لاغر کنندگی بالایی دارد. 
یک مطالعه 6 هفته ای نشان داد کسانی که هر روز 150 میلی لیتر آب گوجه فرنگی مصرف کردند ، کاهش وزن چشمگیری داشتند. 
تنظیم حرکات روده با آب گوجه فرنگی
یکی از بزرگترین مشکلات افراد مسن ، حرکات روده نامنظم است ، فیبر موجود در آب گوجه فرنگی ضمن این که به حفظ سلامت کبد و هضم کمک میکند باعث تنظیم حرکات روده و پیشگیری از یبوست می شود.

آریا بانو

پیشگیری از گرفتگی عروق و بیماری قلبی با آب گوجه فرگی
یکی از ترکیباتی که به دیوار عروق خونی آسیب می رساند و منجر به بیماری قلبی می شود هموموسیستئین است . آب گوجه فرنگی به دلیل داشتن ویتامین ب 6 میتواند به تجزیه هوموسیستئین به مولکولهای بی ضرر کمک کرده و از بیماریهای قلبی پیشگیری نماید.
آب گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان های قوی لیکوپن و بتاکاروتن است که به کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی از جمله فشار خون بالا ، کلسترول بالا و تجمع چربی در شریان ها کمک میکنند. 
یک بررسی روی 584 نفر نشان داد که رژیم غذایی سرشار از گوجه فرنگی باعث کاهش چشمگیر خطر ابتلا به بیماری قلبی می شود. 
سم زدایی بدن با آب گوجه فرنگی
وجود کلر و گوگرد در کنار فیبر باعث می شود آب گوجه فرنگی بتواند کبد و کلیه ها را پاکسازی کند. سم زدایی کبد و کلیه ها برای سلامت بدن ضروری است. کلر طبیعی باعث بهبود عملکرد کبد و کلیه ها شده و گوگرد طبیعی در برابر عفونت از این اندام ها محافظت میکند در نتیجه آب گوجه فرنگی باعث سم زدایی بدن می شود. 
پیشگیری از سرطان با آب گوجه فرنگی
لیکوپن یک نوع رنگدانه گیاهی کاروتنوئیدی است که از سلولهای بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت میکند و التهاب بدن را کاهش میدهد. آب گوجه فرنگی به جز لیکوپن حاوی دو ترکیب بتاکاروتن و ویتامین ث است که هر دو آنتی اکسیدان هایی با خواص ضد التهابی قوی هستند. 
یک مطالعه روی 106 زن مبتلا به اضافه وزن نشان داد که نوشیدن روزانه یک چهارم فنجان آب گوجه فرنگی به مدت 20 روز باعث کاهش نشانگرهای التهابی بدن می شود. کاهش التهاب بدن برابر است با کاهش احتمال بروز بیماری های مزمن و انواع سرطان .
رنگدانه لیکوپن که آنتی اکسیدانی محلول در چربی است و در گوجه فرنگی عامل رنگ قرمز آن است ، در برابر انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه ، سرطان پروستات ، سرطان روده بزرگ ، سرطان ریه ،بیماری عروق کرونر ، سرطان لوزالمعده و بیماری آرتریواسکلروز محافظت می کند. 
یک بررسی روی 24 مطالعه نشان داد که مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن میتواند به مقدار زیادی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. 
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که عصاره لیکوپن استخراج شده از محصولات گوجه فرنگی از رشد سلولهای سرطان پروستات پیشگیری میکند. 
مطالعه انجام شده روی حیوانات نشان داده است که محصولات گوجه فرنگی از ابتلا به سرطان پوشت پیشگیری میکنند. در یک مطالعه حیوانی موشهای صحرایی که به مدت 35 هفته پودر گوجه فرنگی قرمز مصرف میکردند بعد از قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش ، کمتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار گرفته اند. 
بهبود انرژی با آب گوجه فرنگی
آب گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به رها شدن بدن از رادیکال های آزاد کمک کرده و به شما انرژی میدهد. میتوانید برای افزایش انرژی و هوشیاری آب گوجه فرنگی را با قهوه جایگزین کنید. با وجودی که این نسخه برای همه کارساز نیست ولی با سیستم بدنی اغلب افراد سازگاری کامل دارد. 

آریا بانو

سلامت پوست و مو با آب گوجه فرنگی
نوشیدن آب گوجه فرنگی میتواند به درمان و پیشگیری از بروز جوش و آکنه کمک کند. استفاده موضعی از آب گوجه فرنگی به کاهش منافذ باز پوست و تنظیم ترشح سبوم در پوست های چرب کمک میکند. 
ویتامین ها و آهن موجود در آب گوجه فرنگی باعث افزایش سلامت و درخشش موها می شود و استفاده موضعی از آن روی پوست سر به کاهش خارش پوست سر و شوره کمک میکند. برای این منظور میتوانید بعد از شستن موها با شامپو ، به مدت 5 – 6 دقیقه آب گوجه فرنگی را روی پوستسر بکشید و سپس موها را آبکشی نمایید. 
عوارض آب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی معمولا به عنوان یک ماده غذایی بی خطر شناخته می شود ولی برخی افراد ممکن است به آن آلرژی داشته باشند یا به دلیل سرد بودن مزاج بدن یا معده شان با مصرف محصولات گوجه فرنگی دچار مشکلاتی شوند که نشان دهنده عدم سازگاری آب گوجه فرنگی با مزاج آنهاست. 
عوارض جانبی گوجه فرنگی عبارتند از :
- برگشت اسید معده به مری
- ناتوانی معده در تحمل آب گوجه فرنگی
- سرگیجه
- سردرد
- اسهال
- درد عضلانی
- بالا رفتن سطح سدیم خون
آب گوجه فرنگی ممکن است بیماری های زیر را تشدید کند :
- سوزش سر دل و ترش کردن
- حساسیت و عفونت 
- مشکلات کلیوی
- سندرم روده تحریک پذیر
- مشکلات ادراری
- مشکلات تنفسی
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

http://www.banounews.ir/Fa/News/814975/آیا-نوشیدن-آب-گوجه-فرنگی-برای-شما-مفید-است؟-دستور-تهیه-آب-گوجه-فرنگی
بستن   چاپ