آریا بانو
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه:
فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های فرهنگی در مسئله رشد جمعیت تقویت شود
شنبه 30 ارديبهشت 1402 - 18:48:11
آریا بانو - ساوه- معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های فرهنگی در مسئله رشد جمعیت تقویت شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، مجتبی ذکانی ظهر شنبه در همایش بزرگداشت هفته جمعیت که در سالن سلمان ساوجی ساوه با حضور مسئولین محلی و کادر درمان برگزار شد، گفت: بر اساس نرخ رشد جمعیتی که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده در صورتی که کاهش نرخ رشد جمعیت با این سرعت ادامه داشته باشد در سال 1450 نرخ رشد جمعیت منفی و ظرف 18 سال آینده رشد جمعیت صفر خواهد بود.
وی افزود: کاهش نرخ رشد جمعیت یک فاجعه برای کشور خواهد بود بنابراین برای جبران این فاجعه کمتر از 4 سال فرصت داریم که بتوانیم امنیت اقتصادی و توسعه کشور که لازمه آن افزایش نرخ جمعیت است، را تأمین کنیم.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین جمعیت در سال 1399 بین 30 تا 40 سال هستند طی 10 سال آینده این آمار به 40 الی 50 ساله خواهد رسید در صورتی که بیشترین سند جمعیتی در بازه بین 40 تا 50 سال قرار بگیرد بیشترین جمعیت ما سالمند و سال خورده است.
ذکایی با بیان اینکه لازمه افزایش نرخ رشد جمعیت مشارکت و همکاری سایر دستگاه‌ها با بهداشت و درمان است، گفت: موضوع کاهش جمعیت امروز در کشور به یک ابر بحران در کشور تبدیل شده است و شهرستان ساوه نیز از این موضوع مستثنی نیست بدین ترتیب تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی در این زمینه وظیفه‌ای برعهده دارند و باید در بحث افزایش جمعیت قدم بردارند.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با بیان اینکه کشور ما بیشترین افت جمعیت نسبت به سایر کشورهای آسیایی را دارد، گفت: به دلیل اجرا سیاست‌های غلط در حوزه جمعیت در دهه 70 شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت در سطح جهان بودیم اما بخش اعظم این کشورها با ارائه راهکارهای افزایش نرخ رشد جمعیتی و بسته‌های تشویقی از افت جمعیت جلوگیری کردند اما در کشور ما این روند کاهش در حوزه جمعیتی همچنان شاهد هستیم.
وی افزود: با توجه به نقش جمعیت در توسعه اقتصادی و امنیت اجتماعی کشور شاهد افزایش جمعیت در بسیاری از کشورها از جمله چین و هند هستیم اما در کشور ما روش‌های بهبود برای افزایش نرخ رشد جمعیت قابل قبول نبوده است.
ذکایی افزایش گرایش زنان به تحصیلات و آموزش عالی از 4 درصد به 20 درصد، تغییر در کار خانواده، کاهش روابط اجتماعی، حمایت‌ها و روابط بین نسلی خانواده، توسعه شهر نشینی، افزایش سن ازدواج، افزایش سن باروری، سیاست‌های غلط در حوزه جمعیت بخشی از عوامل مهم در کاهش نرخ رشد جمعیت است.
وی افزود: تشویق به فرزند آوری در خانواده‌های تک فرزند به افزایش تعداد فرزندان، حل مشکلات ناباروری، حل مسائل فرهنگی و تغییر نگاه و رویکرد خانواده‌ها به فرزند آوری باعث نگاه ارزشمند به انسان می‌شود زیرا جامعه نیاز به ارزش گذاری در مورد فرزند آوری دارد.
ذکانی افزود: فرهنگ سازی و گفتمان جمعیت، پیشگیری از ناباروری، آموزش‌های ساده به دختران باعث کاهش هزینه ناباروری و افزایش جمعیت در جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به بخشی از اقدامات دانشکده علوم پزشکی ساوه در بحث افزایش نرخ جمعیت گفت: در سال‌های گذشته گرایش مادران 35 سال به فرزند آوری پایین بود اما با توجه به سیاست‌های تشویقی در دانشکده علوم پزشکی ساوه در سال 1401 فرزند آوری مادران 35 سال افزایش 34 درصدی نسبت سال 1400 داشته است، راه اندازی کلینیک ناباروری، ارائه مشاوره برای جلوگیری از سقط جنین و همچنین پرداخت حق مهد کودک به کارکنان خانم دارای فرزند زیر 6 سال بخشی از برنامه‌های دانشکده علوم پزشکی در راستای تشویق مادران به فرزند آوری بوده است.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه خاطر نشان کرد: افزایش 5.19 درصدی ازدواج در پرسنل دانشکده و همچنین کاهش 19 درصدی طلاق در بین پرسنل دانشکده نسبت به سال گذشته بخشی از امتیازات دانشکده علوم پزشکی ساوه بوده است.

http://www.banounews.ir/Fa/News/957516/فرهنگ‌سازی-و-فعالیت‌های-فرهنگی-در-مسئله-رشد-جمعیت-تقویت-شود
بستن   چاپ