آریا بانو
طرز تهیه آش دوغ قزوین سنتی و خوشمزه و مجلسی به روش اصلی
دوشنبه 8 خرداد 1402 - 17:23:21
آریا بانو - پارسی دی / آش ها انواع و اقسام بسیار مختلفی دارد و شما می توانید این آش خوشمزه را به روش قزوینی تهیه کنید. این آش با حبوبات و دوغ تهیه می شود و شما برای این آش باید از دوغ محلی تهیه کنید. هر چقدر پیاز داغ و سیر داغ این آش بیشتر باشد خوشمزه تر می شود و شما می توانید آش دوغ قزوین را برای عصرانه یا دورهمی های خود تهیه کنید. در بعضی از رسپی ها از برنج نیم دانه و یا جو پوست کنده برای لعاب بیشتر استفاده کنید.
مواد لازم
جو پوست کنده 2 لیوان
برنج 1.5 لیوان
حبوبات پخته شده لوبیا و نخود 3 لیوان جمعا
سبزی آش 500 گرم
دوغ 1 کیلوگرم
پیاز داغ، سبرداغ، نعناداغ به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش دوغ قزوین
مرحله اول: آماده سازی حبوبات
ابتدا از شب قبل باید جو را خیس کنید و نخود و لوبیا را نیز خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود و راحت تر پخته شود. سپس به همراه کمی آب جداگانه بپزید زیرا زمان پخت نخود و لوبیا متفاوت است و برای آسانی می توانید از زودپز استفاده کنید.
مرحله دوم: تفت دادن مواد
برنج و جو را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا خوب پخته و لعاب بی اندازد و بعد از پخت کامل باید نخود و ولبیا پخته را نیز به مواد اضافه کنید. پیاز داغ را به همراه روغن و زردچوبه فراوان کمی تفت دهید و به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم: پخت آش
در ادامه باید سبزی آشی را که از قبل خرد کردید اضافه کنید و هم بزنید و درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید تا سبزی پخته شود و در همین هنگام کمی سیر داغ و نعنا داغ را داخل روغن تفت دهید و نیمی را به آش اضافه کنید و بقیه را برای تزیین روی آش نگهدارید.
مرحله چهارم: پخت آش دوغ قزوین
در ادامه باید دوغ محلی را داخل کاسه با کمک قاشق بزنید تا کمی باز شود و می توانید از کمی آب اضافه کنید تا رقیق شود و بعد به آش دوغ اضافه کنید و هم بزنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و به همراه پیاز داغ و دوغ و نعنا داغ تزیین کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت آش دوغ قزوین
میزان دوغ بستگی به ذائقه خود شما دارد و می توانید کم و زیاد کنید.
حتما باید زردچوبه را به همراه روغن و پیاز جدا تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد به مواد اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن سبزی درب قابلمه را قرار دهید تا رنگ سبزی تغییر نکند.
می توانید فقط برنج نیم دانه استفاده کنید و جو را حذف کنید.

http://www.banounews.ir/Fa/News/962232/طرز-تهیه-آش-دوغ-قزوین-سنتی-و-خوشمزه-و-مجلسی-به-روش-اصلی
بستن   چاپ