آریا بانو
سوسه کباب مازندرانی
دوشنبه 8 خرداد 1402 - 18:58:42
آریا بانو - چی شی/ سوسه کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که به نوعی یکی از انواع دستورهای پخت مرغ شکم پر محسوب می شود.
مواد لازم سوسه کباب
مرغ کامل1 عدد 1 کیلوگرمی
سبزی معطر200 گرم
پیاز2 عدد
سیر2 حبه
گردوی آسیاب شده4 قاشق غذاخوری
رب انار2 قاشق غذاخوری
دانه انار1 قاشق غذاخوری
آلو10 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
سبزی معطر شامل جعفری، گشنیز، نعنا، اوجی، تره، اناریجه، زلنگ، شنبلیله، سرسم و برگ سیر می باشد
طرز تهیه سوسه کباب
مرحله اول
برای تهیه سوسه کباب خوشمزه به روش شمالی ابتدا باید از مرغ مناسب استفاده کنیم. برای این غذا یا باید از جوجه استفاده شود، یا اینکه اگر جوجه پیدا نکردیم از مرغ حداکثر 1 کیلوگرمی استفاده کنیم. ابتدا باید گوشت مرغ را طعم دار کنیم.
مرحله دوم
برای این منظور مرغ را به خوبی می شوییم و خشک می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده با هم ترکیب می کنیم و با دست روی گوشت مرغ می مالیم. در ادامه آنرا در یک ظرف درب دار قرار داده، سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را رنده می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا نرم شود. در ادامه سیر را رنده می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا بلافاصله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد با هم یکدست شوند. در ادامه سبزی معطر را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس به مدت 10 دقیقه تفت می دهیم تا سرخ شود.
مرحله پنجم
در این مرحله گردو را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا با دیگر مواد یکدست شود. در ادامه دانه انار و رب انار را هم به همراه آلو به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. پس از اینکه مواد به روغن افتادند، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله مرغ را از یخچال خارج می کنیم، سپس مقداری از ترکیب مواد را که کاملا خنک شده است را داخل شکم مرغ قرار می دهیم، سپس شکم مرغ را با نخ و سوزن به خوبی می دوزیم. حالا مرغ را داخل یک قابلمه مناسب قرار می دهیم.
مرحله هفتم
سپس کمی روغن اضافه می کنیم و مرغ را کمی سرخ می کنیم، سپس باقیمانده مواد را به همراه نصف لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه کمی صبر می کنیم تا آب جوش بیاید، سپس حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم.
مرحله هشتم
برای اینکه مواد به خوبی به خورد گوشت مرغ بروند، در حین پخت مقداری از مواد را روی گوشت مرغ می ریزیم. توجه داشته باشید که زمان پخت این مرغ خوشمزه حدودا 2 ساعت است. در پایان سوسه کباب را به همراه کته سرو می کنیم.

http://www.banounews.ir/Fa/News/962410/سوسه-کباب-مازندرانی
بستن   چاپ