آریا بانو

آخرين مطالب

راهبردهای خنثی‌سازی و رفع تحریم سياسي

راهبردهای خنثی‌سازی و رفع تحریم
  بزرگنمايي:

آریا بانو-

به گزارش ایرنا، رییس ‌جمهوری پیش‌تر در نشست خبری گفته بود: «عده‌ای هستند که می‌خواهند پایان تحریم را به تأخیر بیندازند، ما یک دقیقه و یک ساعت هم به این رضایت نخواهیم داد و در برابر آن‌ها خواهیم ایستاد، تحریم باید بشکند.»  

تاکید رهبری معظم و رییس ‌جمهوری بر این‌که نباید دقیقه و ساعتی را برای رفع تحریم از دست داد از آن اولویتی که برای «خنثی کردن تحریم‌ها» قائل شده‌اند جدا نیست. ما در هر دو مورد درک تازه‌ای از زمان و «دقیقه و ساعت» کنونی را شاهدیم که نشان می‌دهد در فشردگی کپسول زمانی روزهای آتی و حداکثر یکی دو ماه آینده، ما با زمان تقویمی عادی مواجه نیستیم. 

نگارنده پیش‌تر در یادداشتی (علیه مقاومت اجتماعی، 27 مهر 99) اشاره کرده بودم که یک جریان سیاسی بنای خود را بر یک استراتژی مبنی بر کاهش آثار تحریم قرار داده است اما ضروری است استراتژی سه ستونه‌ای را که شامل عقب راندن تحریم، رفع تحریم، کاهش آثار تحریم (خنثی کردن تحریم) و افزایش مقاومت اقتصادی-اجتماعی است، بنا و دنبال کنیم. 

این استراتژی سه‌ستونه الزاماتی در حوزه کنش‌ها، روش‌ها و سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و خارجی دارد. برای خنثی کردن تلاش‌های ضد برجامی خارجی باید توجه داشته باشیم که به هماهنگی و ایجاد موازنه میان «ساعت تحریم‌شکنی» و «ساعت خنثی کردن تحریم» نیاز داریم. این دو ساعت البته سرعت و آهنگ یکسانی ندارند. 

بدون تردید آنچه که کاملا در اختیار ماست و بدون دخالت هیچ متغیر خارجی می‌توان به سرعت دنبال کرد، از بین بردن آثار تحریم با همراه کردن جامعه است و در جریان تحریم‌شکنی باید هوشمندانه به پیش برویم. مخالفان خارجی تحریم‌شکنی می‌کوشند ساعت تحریم‌شکنی را از کار بیندازند. 
آگاهان اجماع دارند که دشمنان خارجی برجام همه تلاش خود برای عدم تکرار تجربه برجام به کار برده و می‌برند و هیچ برجام یا تحریم‌شکنی را برنمی‌تابند. سیاست همسایگی سازنده و مسالمت‌آمیز مبتنی بر تقویت منافع متقابل مشروع، و تلاش برای ساختن منطقه‌ای قوی‌تر، باطل‌کننده این گونه تلاش‌هاست. 

خنثی‌سازی تحریم و سمت‌گیری به سوی جهش تولید مستلزم محیط امن منطقه‌ای و به دست آوردن بازار منطقه‌ای است که به روی کالای ایرانی گشوده باشد و هم‌زمان مراودات اقتصادی و فرهنگی با همسایگان را جهش‌وار ارتقا دهد. درست در همین نقطه است که شاهد تفرقه‌افکنی صهیونیستی هستیم که به دو شکل مختلف در جهت ایجاد شکاف و تعمیق اختلاف‌ها و تبدیل رقابت‌ها به دشمنی تلاش بی‌وقفه‌ای دارد.

خنثی‌سازی تحریم‌های امریکایی همچنین به این معناست که اجازه ندهیم طرف‌های خارجی سدها و مرزبندی‌های خصم‌آلود میان ما و همسایگان را معماری کند. خنثی‌سازی تحریم‌ها به این اعتبار خنثی سازی آن مین‌هایی هم هست که امریکا در مسیر مبادله ایران و همسایگان کار گذاشته، خنثی سازی آن مین‌هایی هم هست که در نظام مالی جهان به شکل محدودیت‌های مالی اف‌ای‌تی‌اف کارگذاری شده است. این موارد نشان می‌دهد که خنثی‌سازی تحریم و رفع آن توأمان نیازمند هماهنگی میان بخش‌های مختلف حاکمیت و فراتر رفتن از تعارضاتی است که امروز عرصه سیاست داخلی را پر کرده‌اند. 

الزامات سیاست داخلی باید در دو بعد اقتصادی و اجتماعی تحقق پذیرد. من معتقدم در این دوران باید استراتژی‌های توسعه اقتصادی ما بیشتر به اقتصاد اجتماعی گرایش داشته باشد.

خوشبختانه در سه ماهه دوم سال 99 شاهد خروج از رکود بودیم. تداوم این امر نیازمند سیاست‌های اقتصادی است که همه قوا از آن حمایت کنند. می‌توان با حذف رویکردهای متعارض و خنثی‌کننده به مسائل مهمی مانند اصل 44 و مشارکت دادن مردم در اقتصاد و امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت از مدیران اقتصادی که در کانون جنگ اقتصادی قرار دارند و کاهش هزینه‌های جاری توسط همگان، رشد اقتصادی را تداوم داد.

منظور از اقتصاد اجتماعی توجه به سیاست‌های توسعه اقتصادی است که به نحوی با ایجاد زیرساخت‌های توسعه‌ای که این سال‌ها پدید آمده با زندگی روزمره مردم ارتباط پیدا کند و اثر ملموس بر بهبود زندگی ایشان داشته باشد.  

من افزایش سرمایه‌ اجتماعی و اعتماد عمومی را از سیاست خارجی و برنامه‌های اقتصادی مناسب، مهم‌تر می‌دانم. ما امروز شاهد تعارض‌هایی هستیم که جز کاستن از سرمایه اجتماعی هیچ اثر معنادار دیگری ندارند. اگر جامعه احساس کند که همگان از سر دلسوزی درصدد تقویت برنامه‌هایی هستند که به آن رای داده‌اند، می‌توان به سرمایه اجتماعی امید داشت. عبور از بحران تحریم به سرمایه اجتماعی بزرگ نیازدارد. 

همگان باید دولت به مفهوم اعم را صاحب حق در مقابل زورگویان و تحریم بدانند و به یاری آن بیایند. چنانکه بارها نوشته‌ام مساله توانستن در بالا و هماهنگی بالایی‌ها نقش بی‌بدیلی در باور جامعه خواهد داشت. 

پیگیری سیاست‌های مبنی بر مدارای اجتماعی و حفظ حریم خصوصی مردم و سعی در ایجاد و گسترش ارزش‌های مشترک و ایجاد جامعه‌ای بانشاط و شاداب و امیدوار می‌تواند آن الزام اجتماعی را محقق کند. 

اکنون که راهگشایی رهبری، حجت را تمام کرده باید از امروز، گفتگوی اجتماعی و سیاسی جامعه را نه حول مشاجره بی فایده پیرامون دوقطبی رفع تحریم و خنثی کردن تحریم بلکه با اجماع در خصوص همبستگی این دو راهبرد و قرار گرفتن آنها در امتداد هم ادامه بدهیم و دولت را برای به ثمر نشاندن و به نتیجه رساندن هر دوی این اهداف به هم چسبیده و مشترک همراهی کنیم.   

رهنمودهای رهبری که همواره راهنمای عمل دولت بوده و هست، زمانی به بهترین وجه محقق می‌شوند که همگان خود را مخاطب آن‌ها خوانده و بدون تفسیر به رأی، به همان صراحتی که هستند، مبنای سیاست‌ورزی قرار گیرند. من تصور می‌کنم راهبرد سه‌پایه می‌تواند چتر مناسبی برای سیاست‌ورزی در عرصه داخلی و خارجی به منظور خنثی‌سازی و توأمان رفع تحریم‌ها باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/476130/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منشاء ابتلا به کبد چرب، چربی است؛ اما استعداد کبد مهمتر است

امضای نیمار روی لباس برزیل

ستاره الهلال مثل رونالدو در آسانسور نماند!

ستاره صربستانی الهلال به هتل اسپیناس رسید

نیمار در هتل گیر افتاد و امضا داد

گلزنی این ستاره پدرش را از خواب بیدار نکرد!

خلاصه بازی آاس رم 2- فروزینونه 0

غیبت بنزما برابر سپاهان به دلیل ابتلا به کرونا!

وقتی خیال مورینیو در دقیقه 90 بازی از بابت برد راحت است!

لحظه خروج کاروان الهلال از cip فرودگاه

قهقهه رونالدو برای جدال با استقلال

ورود الهلال به هتل محل اقامت در تهران

اولین پست صفحه الهلال؛ اینجا ایران است!

شمسایی: اصلا باختن را دوست ندارم

الهلال زودتر از النصر در سعادت‌آباد!

در مربیگری میخواهم بهترین باشم

تشکر رئیس الاتحاد از مهمان نوازی اصفهانی‌ها

واکنش هوادار نیمار پس از گرفتن امضا

گزینه جانشینی آنچلوتی به باشگاهش متعهد است

تمرین تراکتور، همچنان بدون تماشاگر

حمله سردار آزمون به جایگاه دیبالا

هم‌تیمی‌هایم بعد از گل به خودی اذیتم کردند

استقلال بعد از آشتی کنان گلر جذب کرد!

زنگ خطر برای بارسا؛ عربستان روی این ستاره قفلی زده!

باعث افتخار ما است که در ایران حضور داریم

بیانیه لیورپول: خطای انسانی غیرقابل قبول است

مسی یا مارادونا؟ الکسیس مک آلیستر بهترین بازیکن تاریخ را انتخاب می کند

همراه با هواداران نیمار در فرودگاه امام خمینی

صفر آزاردهنده در اردوی پرسپولیس

نکونام بدون مصاحبه با خبرنگاران کمپ حجازی را ترک کرد

دستگیری بی‌رحم‌ترین هواداران فوتبال انگلیس

گلزنی کریم انصاری فرد برای اومونیا مقابل دوکسا

صحبت های سرمربی تیم دریای بابل و سرمربی داماش در پایان بازی

صحبت‌های مهم خطیر بعد از آشتی با نکونام

در فرودگاه امام خمینی آماده استقبال از کاروان الهلال

طرفدار الهلال نه ولی عاشق نیمار هستیم

پایان جلسه نکونام و خطیر برای برافراشتن پرچم صلح!

تنها هوادار خانم در CIP فرودگاه در انتظار نیمار

اتحاد سرخ برای شکست الدحیل

نیمار و ستاره‌ها در تهران

عامل اصلی حمله قلبی و سکته مغزی را بشناسید

نماینده مجلس: پنجره جمعیتی فقط 5 سال باز خواهد بود

خداوند بعد از سه مهلت در نماز از بنده رو برمی گرداند!

وقتی طبیعت را نشناسیم و نفهمیم؛ نتیجه بهتر از این نمی شود!

ساندویچ بندری تند و نوستالژی

17 توصیه مهم و ساده برای نفخ شکم

پمپ بنزین چگونه ساخته و کار می کند؟

داستان صوتی/ داستان زندگی نیما یوشیج_ قسمت چهارم

نیمار با چمدان پر در راه تهران

رقیب ایران، غیرمنتظره‌ترین مدعی صعود به المپیک