بزرگنمايي:
آریا بانو - نشست صمیمانه معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور با زنان موفق مهاجر مقیم در ایران به صورت مجازی برگزار شد.
نشست صمیمانه معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور با زنان موفق مهاجر مقیم در ایران به صورت مجازی برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده در این نشست که طیبه سیاوشی مشاور عالی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و همچنین لیلا فلاحتی مدیر کل امور بینالملل معاونت حضور داشتند، مدعوین به بحث و تبادل نظر پیرامون پدیده مهاجرت، مهاجرت زنان و خانوادهها، مشکلات پیش روی مهاجران و ظرفیتهای حاصل از مهاجرت پرداختند.
معصومه ابتکار در این نشست با اشاره به اینکه کشور ایران پس از انقلاب اسلامی از کشورهای مهاجرپذیر جهان محسوب می شود، افزود: سیاستهای جمهوری اسلامی ایران همراهی، همدردی و همدلی با مهاجران بوده و میزان پذیرش مهاجران در کشور ما در حد میلیون بوده است.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: ایران سالها دچار تحریم اقتصادی بوده و هماکنون سه سال است جنگ اقتصادی علیه ما شکل گرفته و این تحریمها نه فقط علیه اتباع ایران بلکه علیه میلیونها مهاجر مقیم در خاک ایران نیز هست. هر چند کشور ایران همواره در زمینه مهاجران با مجامع بینالمللی همکاری داشته اما متاسفانه این تحریمها و عدم همراهی مجامع بینالمللی بر خلاف انتظار در مسائلی مانند درمان و تامین داروها در شرایط تحریم در خصوص مهاجران قابل توجیه نیست
وی با بیان اینکه متاسفانه خدماتی که جمهوری اسلامی ایران در خصوص مهاجران ارائه میکند، نه به درستی در مجامع بینالمللی معرفی و نه ارزیابی و قدردانی شده، افزود: ما این اقدامات را از نگاه خواهری، برادری، همسایگی و انسانی و اسلامی انجام دادهایم و کماکان انجام میدهیم و هیچ منتی هم بر سرمهاجران عزیز نداریم، اما انتظار ما از مجامع جهانی و دولتهای عضو جامعه بینالمللی این است که در شرایط سختی که کشور ایران در اثر تحریمها بهخصوص در تامین برخی داروها با آن روبروست، وظایف خود را به عنوان عضوی از جامعه بینالمللی که در منشور ملل متحد تصریح شده، انجام دهند.
ابتکار با بیان این که فرمان مقام معظم رهبری برای تحصیل رایگان کودکان مهاجر بسیار موثر و دارای اهمیت است، افزود: " ما شاهد سرمایه گذاری قابل توجهی در این زمینه هستیم و نمونههایی از تخصص عزیزان حاضر در این نشست نشاندهنده میزان تحصیلات بالایی است که در بین مهاجرین و بهخصوص مهاجرین افغانستانی شکل گرفته است.
معاون رییس جمهور در پایان اظهار داشت: تمام سعی ما تا کنون بر این بوده که مشکلات مهاجران در حدود قوانین حل شده و به حداقل برسد، همچنین اگر به صورت خاص تشکلهایی تحت عنوان سازمان مردم نهاد در داخل ایران به ثبت رسمی رسیدهاند، عزیزان مهاجر میتوانند از طریق همین سازمان هایی که دارند پروژههای مشترکی را به معاونت پیشنهاد دهند و ما از این طرحها به منظور توانمندسازی و توان افزایی زنان مهاجر استقبال میکنیم.
در ابتدای این نشست طیبه سیاوشی مدعوین در جلسه را معرفی و گزارشی از فعالیتهای زنان موفق مهاجر مقیم در ایران ارائه داد.
در ادامه جلسه نیز یکی از مدیران انجمن پیگیر آماری از حضور مهاجران و بهخصوص مهاجرین زن در ایران ارائه کرد و گفت: 95 درصد از مهاجرین مقیم در خاک ایران افغانستانی و مابقی عراقی، پاکستانی و اهل ترکیه هستند. نسبت مهاجران مرد و زن نسبتا برابر بوده، به گونهای که 46 درصد از مهاجرین زن و 54 درصد مرد میباشند و این موضوع حاکی از مهاجرتهای خانوادگی به داخل خاک ایران است.
وی گفت: تقریبا 768 هزار نفر از مهاجران قانونی زن هستند که از این تعداد 70 درصد زنان مهاجر نسل دوم و سوم هستند که در ایران به دنیا آمده و زیر 30 سال سن دارند که 46 درصد از این جمعیت زیر 19 سال است.
پس از ارائه این آمار هریک از زنان موفق حاضر در این جلسه مجازی به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
این زنان که پزشک، استاد دانشگاه، پرستار، روانشناس، فعالان عرصه آموزشی، فرهنگی و حوزه، معلولان و اعضای سازمانهای مردم نهاد بودند مهمترین مسائل زنان مهاجر را مطرح کردند.
-
سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۶:۲۱
-
۳۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/520845/