آریا بانو

آخرين مطالب

پایان تراژدی فرزندکشی والدین اجتماعي

پایان تراژدی فرزندکشی والدین
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- پس از آنکه تاریخ تکرار شد و تعصب کور، داس به دست پدر داد تا سر دخترک 13 ساله را از بدن جدا کند آن هم با این فراغت خاطر که بعنوان ولی دم، قانون برای او مجازات سختی در نظر نمی گیرد، اصلاح قانون در اولویت قرار گرفت و سرانجام چکش قانون حکم به تشدید مجازات پدر درصورت قتل فرزند داد.

یکسال پیش در همین روزهای بهاری بود که به لطف وسایل ارتباط جمعی و رسانه های مجازی، تراژدی قتل رومینای 13 ساله توسط پدر و به جرم نانوشته دلبستگی از جغرافیای کوچک یک روستا به بیرون راه پیدا کرد و به سرعت در جهان انتشار یافت به گونه ای که حتی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) را به واکنش واداشت.
مرگ دلخراشی که با انتشار تصاویری از آخرین خنده های دختر نوجوان در فضای مجازی و افشاگری ها پیرامون این حادثه هولناک، افکار عمومی را خشمگین و آن ها را واداشت تا به دنبال دادخواهی از خون دختربچه ای باشندکه به ناحق حق حیات از او گرفته شده بود.
از جمله این دادخواهی ها، ریشه یا بی علل این اتفاق بود که کوروش محمدی رییس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر آن صحه گذاشت و با اشاره به بروز فاجعه قتل فرزند به عنوان مذموم ترین جنایت غیرقابل بخشش گفت: با این وجود نباید هیجانی وارد عمل شد و بدون ریشه‌یابی این ماجرا و در نظر گرفتن ساختارهای غلط جامعه تصمیم گرفت چرا که ما سالهاست که با این گونه قتل‌ها روبرو هستیم ولی هرگز برای بررسی و ریشه‌یابی این آسیب‌ها وارد عمل نشده‌ایم.
به گفته وی به هر حال قاتل در این قضیه مجازات می شود ولی نباید همانند جنایات دهه‌های قبل مانند خفاش شب، فاجعه خمینی‌شهر و سعادت‌آباد، بدون تحلیل و واکاوی دقیق علت‌ها به سرعت به مجازات مجرم پرداخته و در نهایت پس از مدتی به فراموشی سپرده شود.
از دیگر دادخواهی های صورت گرفته از سوی مردم، اصلاح قانون و اجرای اشد مجازات برای متهم اصلی پرونده بود تا دیگران در پناه قانون و با فراغت خاطر از اینکه به عنوان ولی دم، قانون برای آن‌ها مجازات سختی در نظر نمی گیرد، به خود اجازه ندهند پشت نقاب ناموس و غیرت جان جگرگوشه خود را بستانند.
قانونی که به گفته سارا باقری وکیل پایه یک دادگستری در آن هیچ تناسبی بین جرم و میزان مجازاتی که برای پدر فرزند کش در نظر گرفته شده، وجود ندارد. برای مثال پدر رومینا اشرفی از قبل اطلاعاتی هم نسبت به قوانین داشته که در صورت کشتن فرزندش قصاص نمی‌شود.
باقری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: وقتی قاضی از پدر رومینا پرسیده بود که چرا شما به سراغ بهمن خاوری نرفتید تا او را بکشید، گفته بود دلیلم این بود که اگر بهمن خاوری را می‌کشتم من را قصاص می‌کردند و من به اعدام محکوم می‌شدم؛ اما در مورد دخترم این اتفاق نمی‌افتاد و دقیقا بحث زن کشی و مظلومیت و عدم تناسب قوانین ما در بحث فرزندکشی هست که پدر در این قضیه مجازات نمی‌شود و به چند سال حبس که قابل پیش بینی بود، محکوم می‌شود بدون اینکه حتی مجازات تکمیلی و بازدارنده برای پدر رومینا در نظر گرفته شود.
وی افزود: صدور حکم‌هایی بدون مجازات تکمیلی و بازدارنده سبب می‌شود مادر و دیگر اعضای خانواده این فرزندان با ترسی در وجود خود زندگی کنند. چه بسا در بسیاری از موارد مادر و دیگر اعضای خانواده چاره ای ندارند و با قاتل زندگی می‌کنند و به اتفاق پیش آمده نیز رضایت می‌دهند. بنابراین برای حفظ امنیت این خانواده باید قوانین حمایتی و تکمیلی در نظر گرفته شود.
موضوعی که باعث شد در همان روزها، معصومه ابتکار معاون رئیس جموری در امور زنان و خانواده در واکنش به این اتفاق هولناک، از پیشنهاد این معاونت برای اصلاح قانون خبر داد و گفت: جریحه دار شدن افکار عمومی از قتل رومینا، واکنش جدی معاونت را برانگیخت تا لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند را تنظیم و به کمیسیون لوایح بفرستد.
وی افزود: این لایحه پس از بررسی در کمیسیون به قوه قضاییه ارسال شد که با تکمیل حقوقی و قضایی این لایحه پیشنهادی به کمیسیون بازگشته تا با رفع ایرادات، سریع تر به مجلس ارسال شود.
معاون رییس جمهوری با ابراز تاسف از اینکه این اتفاق باز هم تکرار شده و مخصوص دختران نیست بلکه پسران هم به دست پدر به قتل رسیده اند، ادامه داد: از این رو بررسی سریع این لایحه که در چارچوب شرع مقدس اسلام تنظیم شده، ضرورت دارد. ضمن اینکه نگاه ما کاربردی است و اعتقاد داریم فقه جعفری می تواند راه حل های منطقی در چارچوب شرع مقدس ارائه دهد تا از جرم های آشکار در امان باشیم.
وی یادآور شد: قوانین باید شفاف باشد و جایی برای سوءبرداشت باقی نگذارد که متاسفانه در این مورد قوانین شفاف در دسترس نیست و باید اصلاح شود.

آریا بانو


با گذشت یکسال از واقعه تلخ رومینا و با پیگیری های مکرر معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سرانجام لایحه پیشنهادی این معاونت در مورد اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی در دولت تصویب شد؛ خبری که ابتکار در توییتی به آن اشاره کرد و نوشت: این لایحه که مورد تایید قوه قضاییه نیز هست، حداکثر مجازات، ایجاد محدودیت در سرپرستی اطفال دیگر و عدم شمول ارفاق را در بر می گیرد.
لایحه‌ای که در صورت تصویب نهایی مجازات قتل فرزند را از حداکثر 10 سال به حداقل 25 سال افزایش خواهد داد تا دیگر ذهن محاسبه گر جنایتکاران فراغ بال از تکرار جنایت نداشته باشند.
حال باید دید آیا با محض ارجاع این لایحه به مجلس شورای اسلامی، در تصویب این لایحه و حمایت از حق حیات فرزندان سرعت می بخشد یا آن را همانند لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت به کناری می گذارد و از اولویت خارج می کند.
از: فاطمه دهقان نیری
برچسب‌ها
مجلس شورای اسلامی لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت معصومه ابتکار یونیسف قوه قضاییه
پروندهٔ خبری
قانونی برای تامین امنیت زنان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/588746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به سادگی وزن خود را کاهش دهید

این وعده غذایی به قلب زنان آسیب می‌رساند

چهره ها/ احسان علیخانی اینستاگرام خود را به روز کرد

کودکانی که بعد از سال‌ها فریز شدن به دنیا آمدند

حس بویایی قوی خرس قطبی به روایت تصویر

سلاح لیزری چیست؟ هرآنچه باید در مورد نسل بعدی جنگ‌افزارها بدانید

بازی زوج سینمایی الناز شاکردوست و هوتن شکیبا در «ابلق»

گلنار و اسماعیل بالاخره به هم رسیدند

وزیر بهداشت رئیس بیمارستان بروجن را عزل کرد

آهنگ بی کلام روماک به نام «مهر بانو»

با این ترفندها به راحتی لاغر شوید!

کاهش تعداد و افزایش ریالی فروش در نمایشگاه کتاب

پخش دوبله اختصاصی فیلم «ترک خورده»

چهره ها/ ابراز دلتنگی محمد بحرانی برای «جناب خان»

سکانسی ماندگار از «جدایی نادر از سیمین» با بازی درخشان شهاب حسینی

چهره ها/ تیپ گنگ مهرداد صدیقیان در خارج از کشور

چرا رئیس بیمارستان بروجن برکنار شد؟

روستای پلکانی ژیوار در دل کوهستان ایران

آموزش تهیه حلوای سوهان

دسری زیبا برای عصرهای گرم بهاری

صفر تا صد تهیه مرغ سوخاری

طرز تهیه میان وعده مرغ

شیوع بیماری جذام در ایران پس از چند دهه

از کی حجاب تبدیل به مسئله سیاسی شد؟

جزییات خدمت‌رسانی مترو، اتوبوس و تاکسی در سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره)

تصویر روز ناسا؛ «شارون» بزرگ‌ترین قمر پلوتو

استایل عجیب کانیه وست و همسرش دوباره خبرساز شد!

چهره ها/ ژست های خاص حامد بهداد در استانبول

میترا رفیع: مردم نگران گلنار بودند

ریسک‌هایی که از ما یک مدیر ثروتمند و الهام‌بخش می‌سازد

عارضه مغزی برای بازیگر مطرح سریال سربداران

چهره ها/ جشن تولد ساده و شیک بازیگر سریال زخم کاری

آهنگ «حسرت» با صدای مرتضی پاشایی

تصاویری هولناک از حجم قدرت طوفان و گردباد در شهر «فوشین» چین

صوت/ ما محب اهل بیت هستیم...

کبد چرب در این افراد شایع تر است

تأثیر احساس گناه والدین بر سلامت روان فرزندان

آموزش آداب غذا خوردن سر میز به کودک

آموزش ساخت سنجاق سینه

چالش های از دست دادن همسر در سالمندی

تاثیر سلول درمانی بر بیماری های کبدی

ویژه برنامه «ایام» در قاب شبکه دو

بچه مارهای «پیتون» در کرج

روش انتقادی جالب یک ترکیه‌ای به آبگرفتگی خیابانهای آنکارا

یک جاده بی‌نظیر در هند با آسفالت عجیب!

گوناگون/ یک کشف عجیب در کشتی «تایتانیک»؛ دندان کوسۀ 20 میلیون ساله!

چومین غذای معروف چینی

راهکار ابتکاری کانادا برای کاهش مصرف دخانیات

به همین راحتی و زیبایی چراغ خواب بسازید

دختران فوتسالیست نفت امیدیه لیگ برتری شدند