آریا بانو

آخرين مطالب

شفته اراکی؛ یک غذای سنتی برای علاقه‌مندان به غذاهای محلی خانه داري

شفته اراکی؛ یک غذای سنتی برای علاقه‌مندان به غذاهای محلی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - چی شی/ شفته اراکی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه است که ریشه در فرهنگ غنی آشپزی ایران دارد. این غذا با ترکیبی از گوشت، سبزیجات و ادویه‌های معطر، طعمی بی‌نظیر و منحصربه‌فرد به خود می‌گیرد. آماده‌سازی شفته اراکی شاید در نگاه اول پیچیده به نظر برسد، اما با دنبال کردن دستور پخت دقیق، می‌توانید شاهد خلق یک شاهکار آشپزی در آشپزخانه خود باشید.
برای تهیه شفته اراکی، ابتدا پیاز و هویج را رنده کرده و سبزیجات معطر را خرد کنید. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز، هویج، آرد نخودچی، سبزی‌های معطر و ادویه‌ها مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس، از مخلوط برداشته و به شکل شفته درآورده و در روغن کمی تفت دهید. برای سس، پیاز را با ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی تفت دهید، آرد اضافه کرده و با آب جوش به جوشانده، شفته‌ها را اضافه کنید و با سرکه، شکر و آبلیمو مزه‌دار کنید. پس از غلظت یافتن سس، غذا آماده است.
مواد لازم
پیاز3 عدد
آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
هویج2 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
آبلیمو1/2 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده500 گرم
آرد2 قاشق غذاخوری
شکر و سرکه به مقدار لازم
سبزی معطر (ترخون، مرزه، شوید، نعنا)به مقدار لازم
طرز تهیه شفته اراکی
مرحله 1: آماده‌سازی پیاز و هویج
ابتدا، دو عدد از پیازها را با رنده ریز خرد کنید. سپس، آب پیاز را گرفته و کنار بگذارید. هویج‌ها را نیز پوست گرفته و به همین شیوه رنده کنید.
مرحله 2: خرد کردن سبزی معطر
در این مرحله، سبزی‌های معطر شامل ترخون، مرزه، شوید، و نعنا را به دقت و به صورت ساطوری ریز خرد کنید. استفاده از سبزی‌های تازه توصیه می‌شود، اما در صورت عدم دسترسی، می‌توانید از سبزی‌های خشک نیز استفاده کنید.
مرحله 3: آماده‌سازی مخلوط گوشتی
گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید. به آن پیاز و هویج رنده شده، آرد نخودچی، سبزی‌های معطر خرد شده، و ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه، و زردچوبه را اضافه کنید. سپس، تمامی مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و ورز دهید تا ترکیبی یکدست و منسجم به دست آید.
مرحله 4: شکل دادن به شفته‌ها
پس از ورز دادن کافی، از مخلوط گوشت به اندازه دلخواه برداشته و با دستان خود به آنها شکل دهید. این کار را تا زمانی که تمام مواد تمام شود، ادامه دهید. اطمینان حاصل کنید که همه شفته‌ها به اندازه و شکل یکسانی دارند.
مرحله 5: سرخ کردن مختصر شفته‌ها
یک تابه بزرگ را با مقداری روغن روی حرارت متوسط گرم کنید. شفته‌های آماده شده را در تابه قرار دهید و هر طرف آن‌ها را برای مدت کوتاهی تفت دهید تا رنگ آن‌ها کمی تغییر کند. این کار باعث می‌شود شفته‌ها حین پخت در سس، شکل خود را حفظ کنند.
مرحله 6: تهیه سس
پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد کرده و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید. به آن فلفل سیاه، زردچوبه، و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند. سپس، آرد را اضافه کرده و مخلوط کنید تا بوی خامی آرد گرفته شود. دو لیوان آب جوش به تابه اضافه کرده و اجازه دهید سس به جوش آید.
مرحله 7: پخت نهایی شفته اراکی
شفته‌ها را به سس اضافه کنید و مخلوطی از سرکه، شکر، و آبلیمو را نیز به آن افزوده و به خوبی مخلوط کنید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا شفته اراکی برای مدت نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد و سس غلیظ شود. با اتمام این مرحله، شفته اراکی آماده سرو است. نوش جان!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1165486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعزام 8 تیرانداز به جام جهانی باکو

چالش سرنا امینی قبل و بعد کنکور سراسری / کنکوری ها در چه حالین ؟؟

رونمایی مونا فائزپور از چهره مهربان مادر شوهرش ارسطوی سریال پایتخت / شباهت عجیب مادر پسری

زیبایی خیره کننده افسانه پاکرو در جشن تولد 41 سالگی اش / چه سورپرایز قشنگی

ستاره سیتی: به این دلیل رئال تیم بسیار عجیبی است

طارمی 15 دقیقه بازی کرد، پورتو 2 امتیاز از دست داد

مدیر اینتر خرید طارمی را تایید کرد؛ کیفیت تیم بالا می رود

وقت انتقام از پرسپولیس فرا رسید

اعتراض ستاره تاتنهام به داوری لیگ برتر

خلاصه بازی پورتو 2 - اسپورتینگ 2

پاس گل احسان حاج صفی در مقابل پائوک

حضور «تنهای» یزدانی در بوداپست؛ قاسم‌پور کجای ماجراست؟

محمد صلاح تهدید کرد؛ اگر حرف بزنم آتش به پا خواهد شد!

طاهری: مقابل تایلند بدون نقص بودیم

چمپیونزلیگ زنان؛ حریف بارسلونا در فینال مشخص شد

دانشگر آماده سفر به تهران برای تقابل با پرسپولیس

اولین تیم سقوط کننده از بوندسلیگا مشخص شد

سیو جالب یک دروازه بان در لیگ لبنان!

فقط یه نفر می تونست و می تونه نویر رو به وحشت بندازه؛ CR7

خوراکچی: لحظه به لحظه تیم تایلند را آنالیز کردیم

کشف مقبره اسرارآمیز یک پادشاه

تقسم استان تهران روی میز دولت

شمسایی: این قهرمانی فقط برای مردم است

علت حذف بیانیه استقلال؛ فرار از جریمه میلیاردی!

ستاره بارسا: بلینگام بهترین بازیکن جهان است

صلاح مقابل کلوپ؛ چه کسی باعث پیشرفت دیگری شد؟

رویای گولر؛ اولین بازیکن ترک قهرمان چمپیونزلیگ

روایت فارس از مسمومیت 29 پزشک با مشروبات الکلی تقلبی

نماهنگ "خلصنا من الفراق الحرم" با صدای پویانفر

فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود

تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان با فاصله‌ی 34 میلیون سالِ نوری از زمین

داستانک/ پستچی

پیشگویی دقیق نتیجه دیدار فینال ایران - تایلند توسط حسین طیبی

پاس گل احسان حاج صفی در بازی امشب آاک مقابل پائوک

تاثیرگذاری احسان حاج صفی روی گل دوم آاک مقابل پائوک

نساجی گلزنی به ذوب آهن را تمرین کرد

پاری سن ژرمن قهرمان لیگ فرانسه شد

کری ستاره رم برای لورکوزن؛ رکوردشان را می‌شکنیم!

2 مدال برنز؛ دستاورد ساواته ایران در بلغارستان

4 پیروزی ملی‌پوشان امید بوکس در مسابقات آسیایی

12 کاراته‌کا در انتخابی مرحله دوم تیم امید بانوان

تمرین مشترک ملی‌پوشان ووشو با چینی‌ها

یک داستان عاشقانه از پارسا پیروزفر و حواشی‌اش

صداوسیما باز هم حقوق هنرمندان را نقض کرد

ویولنسل نوازی زیبا و آرامش بخش در ارکستر سمفونیک

برنامه وزارت کشور فراهم شدن امکان ورود زائران ایرانی به عراق با خودرو شخصی

عاقبت خوابیدن پشت فرمون رانندگی!

ناکامی ببر در شکار طاووس

زرشک پلو با مرغ مجلسی و زعفرانی

پاستا با سس خاص را تست کن، طعمش بی‌نظیره!