آریا بانو

آخرين مطالب

آشنایی با پدیده ای به نام هیپنوتیزم درمانی روانشناسي

آشنایی با پدیده ای به نام هیپنوتیزم درمانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - آشنایی با پدیده ای به نام هیپنوتیزم درمانی
سال هاست که افراد عادی، هیپنوتیزم درمانی را با عنوان کاری ماوراء الطبیعه می شناسند و خیلی از افراد هم معتقدند که اصلا در علم روانشناسی چیزی با این عنوان وجود ندارد و اجرای چنین طرح درمانی بر روی بیماران با مشکل روانی، امکان پذیر نیست. اما ما می خواهیم به صورت کاملا علمی ببینیم که هیپنوتیزم درمانی چیست
هیپنوتیزم درمانی چیست؟
هیپنوتیزم درمانی یک روش علمی در دانش روان شناسی است؛ این علم باعث می شود تا افراد بتوانند در حالت خلسه بمانند و با ماندن در این حالت، تمرکز و هوشیاری شان را گسترده تر نمایند. در واقع تمام تمرکز هیپنوتیزم کننده در این کار این است که بتواند به بخش های ناهوشیار ذهن افراد دسترسی پیدا کند و با دسترسی به این بخش ، آگاهی و تمرکز فرد را تقویت بخشد. خیلی از مردم گمان می کنند که هیپنوتیزم درمانی، فرد را به خواب می برد اما این طور نیست. اتفاقا در شرایط هیپنوتیزم، فرد هوشیارتر و آگاه تر است.
هیپنوتیزم درمانی یک روش درمان بر پایه ی یافته های علمی است که به ناخودآگاه انسان دسترسی پیدا می کند. پس حالا متوجه شدیم که این روش درمانی نمی تواند رگ و ریشه ای ماوراء و طبیعه داشته باشد و در واقع یک ابزار برای آگاه تر کردن انسان است و اتفاقا می تواند در درمان برخی از بیماری های ذهنی و روانی، تاثیر بسیار مثبتی هم داشته باشد.

آریا بانو

اصولا کار هیپنوتیزم درمانی را روانشناسان انجام می دهند اما هر روانشناسی نمی تواند این طرح درمان را اجرا کند، بلکه باید قبل از انجام این کار، دوره های تخصصی هیپنوتیزم درمانی را رفته و گواهینامه ی مرتبط با این تخصص را داشته باشد. یک نکته ی خیلی جالب درباره ی هیپنوتیزم این است که این طرح درمان تنها برای انسان ها نیست که کاربرد دارد، بلکه خیلی از حیوانات نیز به واسطه ی هیپنوتیزم، درمان می شوند.
در هیپنوتیزم تلاش می شود تا تمرکز فرد از محرک های دم دستی و اتفاقات اطرافش برداشته شده و تمامی قوای فکری او بر روی یک صدا و یا یک حرکت خاص، متمرکز شود. اصلا به همین دلیل است که همیشه فضایی که در آن هیپنوتیزم انجام می شود باید خالی از هر گونه سرو صدا باشد.

آریا بانو

مراحل هیپنوتیزم درمانی شامل چه مواردی می شود؟
هیپنوتیزم درمانی انواع مختلفی دارد و هر نوع از هیپنوتیزم می تواند به روش خاصی انجام شود. مثلا برخی از افراد اعتقاد دارند که در هنگام انجام یک مدل از هیپنوتیزم، چشم ها باید بسته باشد و برخی معتقدند که چشم ها باید در نوع دیگر، باز باشد.
البته باز و بسته بودن چشم ها هیچ ربطی به اعتقاد فردی روانشناس ندارد و باید بر اساس انواع هیپنوتیزم ها و روش های انجام آن توصیه شود. اما یک سری موارد هستند که در تمامی انواع هیپنوتیزم ها یکسان انجام می شوند که ما در ادامه به تعریف هر کدام از این موارد، خواهیم پرداخت. هر هیپنوتیزم شامل 5 مرحله ی اصلی است ؛ پذیرش، تمرکز، تلقین، خود هیپنوتیزم و بازگشت.

آریا بانو

• مرحله اول هیپنوتیزم : پذیرش
مهم ترین و اولین مرحله در هیپنوتیزم درمانی این است که فرد بخواهد تحت درمان هیپنوتیزم قرار بگیرد. چون هیپنوتیزم طرح درمانی نیست که بدون رضایت فرد بشود آن را انجام داد و کاری است که به همکاری خود فرد با شخص هیپنوتیزم کننده احتیاج است. این را هم باید بدانید که زمینه پذیرش هیپنوتیزم در افراد بسیار متفاوت است، مثلا یک فرد می تواند به راحتی و در عرض چند دقیقه هیپنوتیزم شود اما برخی از افراد هستند که خیلی سخت، تحت تاثیر این درمان قرار میگیرند.
• مرحله دوم هیپنوتیزم : تمرکز
شاید این قسمت یکی از مهم ترین شرایطی باشد که برای هیپنوتیزم درمانی نیاز است. برای اینکه یک شخص هیپنوتیزم شود، ابتدا باید کاملا تمرکز داشته باشد. پریشانی فکر، مهم ترین عامل بازدارنده هیپنوتیزم است. به همین دلیل است که معمولا از فرد خواسته می شود که در یک جای راحت بنشیند و یا دراز بکشد و عضلات خود را راحت و شل کرده و در محیطی آرام بتواند ذهن خود از هر دغدغه فکری آزاد کند. در این شرایط نفس های عمیق و منظم می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت تمرکز بگذارد. در واقع فرد باید خودش را برای یک خواب عمیق اما هوشیارانه آماده کند.
• مرحله سوم هیپنوتیزم : تلقین
در این قسمت، تلقین نقش یک کمک کننده و محرک را دارد. خودتان هم می دانید که تلقین یک اتفاق، می تواند بر شدت آن اتفاق بیفزاید، از این رو پیشنهاد می شود که فرد به خودش تلقین کند که به خواب رفته ، این کار می تواند کیفیت کار هیپنوتیزم درمانی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد.
تلقین هایی که به عنوان محرک در هیپنوتیزم درمانی استفاده می شوند، عموما می توانند هم دیداری و هم شنیداری باشند. مثلا نگاه کردن به شمع و چشم دوختن به آن و یا گوش سپردن به تیک تاک ساعت، از جمله تلقین های دیداری و شنیداری می باشد. در فرآیند تلقین، هیپنوتیزور هم نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و آرام و شمرده، فرد را به خواب دعوت می کند.

آریا بانو

• مرحله چهارم هیپنوتیزم : فرآیند هیپنوتیزم
وقتی شما به خواب هیپنوتیزم فرو رفته اید، هیپنوتیزور از شما می پرسد که آیا خوابید یا خیر؛ در صورت تایید ، فرآیند هیپنوتیزم و درمان آغاز می شود. شما در این مرحله به ناخودآگاه و سطح عمیق تری از هوشیاری خود دسترسی دارید و اینجاست که روانشناس می تواند با شما ارتباط بگیرد؛ این ارتباط غالبا به صورت سوال و جواب اجرا می شود و او سوال هایی را از شما می پرسد که در حالت معمول و هوشیاری طبیعی، توانایی پاسخگویی به آن ها وجود ندارد. هیپنوتیزم درمانی یک امر کاملا تخصصی است و فرآیندی که در این مرحله انجام می شود، تمام به تشخیص و تجویز هیپنوتیزور اجرا می گردد.
• مرحله پنجم هیپنوتیزم : بازگشت
شما باید برگردید، اما بازگشت از هیپنوتیزم درمانی نیز به یکباره اتفاق نخواهد افتاد و نیاز به مراحل تلقین و هوشیار سازی ذهن دارد که یک هیپنوتیزم کننده ی خوب می تواند به خوبی از پس این ماجرا برآید.

آریا بانو

هیپنوتیزم درمانی برای درمان چه بیماری هایی انجام می شود؟
سوال خوبیست؛ در اکثر مواقع، روانشناسان از این روش کمک میگیرند تا بتوانند مشکل فرد را ریشه یابی کنند و متوجه شوند که اصلا چه چیزی در ناخودآگاه شخص توانسته این مشکل را به وجود آورد.
چرا که در اکثر بیماری های ذهنی و روانی، بیمار هیچ درکی از عامل بیماری ندارد و نمی تواند آن را ریشه یابی کند. از این رو، بیماری های روانی مانند استرس، اضطراب، فوبیا، حل مشکلات هیجانی و عاطفی و ... و غیره، از مهم ترین اختلالاتی هستند که با کمک هیپنوتیزم درمانی برطرف می شوند.
اما یک موضوع بسیار جالب درباره هیپنوتیزم این است که این طرح درمان، گاهی اوقات برای درمان یک سری بیماری های جسمی نیز کاربرد دارد. مثلا برای مادرانی که در حال زایمان طبیعی هستند، این درمان می تواند تا حدودی کاهنده درد باشد. یا مثلا برای کاهش عوارض شیمی درمانی و سرطان، بهبود بیماری ‌های گوارشی، بیماری ‌های قلب و عروق، ترک اعتیاد، درمان چاقی و لاغری و غیره، هیپنوتیزم درمانی می تواند یک عامل کاهنده درد باشد که روند بهبود و درمان بیماری را تا حد قابل توجهی سرعت می بخشد.
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف هزاران سیارک در نزدیکی زمین توسط یک فناوری جدید

عمیق‌ترین چاله آبی جهان در مکزیک پیدا شد

آنچه جان کند تنم عمر حسابش کردم

ای آنکه دوست دارمت، اما ندارمت

مسی و سوارز، زوج دوست داشتنی

بکام: پس از ترک منچستریونایتد تا 2 سال نتوانستم بازی های این تیم را تماشا کنم

الساندرو دل پیرو و شوخی با لهجه جیمی کرگر

درخواست اوکراین برای حذف قایقران روسی از المپیک پاریس

ویسی: تراکتور گردن کلفت است

انتقاد مجتبی حسینی از آقای ایکس: بازیکن ما را رها کن

داور مشهور: به‌خاطر گارد افتخار رئال محروم شدم

آخرین تمرین پرسپولیس پیش از سفر به قائمشهر

مدافع چپ سابق پرسپولیس آماده تقابل با سرخ‌ها

خواستگاری «حامد» از «یاسمن» بعد از سال ها

در انتظار یک بازی نفس‌گیر با زودیاک

بغض معلم تبریزی برای بزرگترین غصه اش در برنامه نسیمی‌شو

وزیر بهداشت اعلام کرد: راه‌اندازی 15 هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

یکی از جزایر تفرجگاهی مجمع الجزایر ایونی

منطقه کوهستانی چیانگ مای در تایلند

آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

برجسته‌کاری حجمی فرش بیجار

گوناگون/ اهرام مصر برای جشن عروسی قرق شد!

نحوه ساخت خاتم کاری را ببینید

حکمت/ وسیله راندن شیطان

طرز تهیه پسرخاله‌ سالادشیرازی!

درمان سنتی مگس پران چشم و خمیازه همراه با اشک

عامل ربودن دختر نوجوان در تهران دستگیر شد

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

شاعرانه/ مرا به باغ و بهاران چه کار دور از تو ؟

رکورد بی‌نظیر آنتونی ادواردز در تاریخ NBA

هندبالیست‌هایی که تنها 30 درصد قرارداد گرفته‌اند

نکونام از صعود به فینال بازماند

ابراهیم صادقی: همین آقای کوپال ناظمی

پدری در فهرست فروش، عقل‌مان را از دست نداده‌ایم

خیلی نگرانم فن دایک به رئال برود

داور چهارم دیدار استقلال تغییر کرد

هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود

شوک به بایرن قبل از دیدار با رئال‌ مادرید

پخش فینال فوتسال لیگ قهرمانان اروپا از تلویزیون

عشق رو نمیشه بازی کرد!

اسکار آلمان برندگانش را شناخت؛ «مردن» لولای 2024 را برد

حیرت آهنگران از مداحی با ریتم «جدی می‌فرمایید»

خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»

دروغ پردازی صهیونیست‌ها؛ نتفلیکس و رابرت دنیرو تکذیب کردند

سکانسی زیبا از فیلم «نگهبان شب»

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

رفیق روزهای سخت

چهره ها/ تغییر چهره بازیگر «خانه‌‌به‌‌دوش» بعد از 20 سال

هنرمندی که فریاد زاینده‌ رود را به گوش مسئولان می‌رساند!

آهنگ احساسی «دلَکم» از محسن یگانه