آریا بانو

آخرين مطالب

دروغگویی پاتولوژیک چیست؟ علائم و درمان آن روانشناسي

دروغگویی پاتولوژیک چیست؟ علائم و درمان آن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - در مورد دروغگویی پاتولوژیک چه میدانید؟
دروغ یکی از ناخوشایندترین بخش های شخصیت انسان است. دروغ های کوچک امکان دارد تقریبا بدون ضرر باشد، ولی در برخی موردها ، این عادت یک مشکل بزرگتر، دروغگویی اجباری یا آسیب شناختی را مخفی می کند. در واقع، بیشتر روانشناسان دروغ پاتولوژیک را به عنوان یک اختلال بهداشت روان تعریف می کنند.
دروغگویی پاتولوژیک چیست؟
دروغگویی طبق گفته های دروغین برای گول زدن دیگران به‌ صورت عمد که بیشتر برای منافع شخصی است، گفته می‌شود. دروغگویی غیرپاتولوژیک امری طبیعی است و علامت اختلال نمی‌باشد. فردی که به طور پاتولوژیک دروغ می‌گوید، از روی اجبار و بدون منفعت معلومی برای خود دروغ خواهد گفت.
کوشش هایی برای توضیح فرق دروغ پاتولوژیک و غیرپاتولوژیک انجام گرفته است، ولی تحقیقات بیشتری برای تمایز مناسب احتیاج است.
خصوصیت اصلی دروغ پاتولوژیک این است که انگیزه واضحی ندارد. اغلب می‌توان مشخص کرد که چرا کسی دروغ گفته است، به طور مثال برای منفقت های خود یا برای دوری از شرایط شرم‌آور یا استرس‌زا، ولی دروغگویی پاتولوژیک بدون علت واضح اتفاق نمی افتد و به نظر نمی‌ آید نفعی برای فرد داشته باشد.
معلوم نیست که آیا شخصی که دروغ پاتولوژیک می‌گوید از فریب‌کاری خود اطلاع دارد یا قادر است درباره دروغ خود عاقلانه فکر کند. دروغ پاتولوژیک می‌تواند ارتباطات اجتماعی را سخت نموده و باعث مشکلات بین فردی زیادی شود.
تشخیص دروغ پاتولوژیک
تشخیص دروغ پاتولوژیک برای روانشناسان سخت بوده است چون این می تواند علامتی از مشکل دیگری یا عادت از بچگی باشد. بیشتر ، روانشناسان به جای اینکه تنها افسانه پردازی کنند ، به دنبال دلیل اصلی این اتفاق می گردند و برای رفع آن کوشش می کنند. بیماری های روانی که بعضی وقتها به دروغ پاتولوژیک مربوط می شوند شامل اختلال استرس بعد از سانحه ، اختلال شخصیت خودشیفته و اختلال دو قطبی هستند.

آریا بانو

انواع دروغگویی پاتولوژیک
دروغگویی رویایی
این نوع دروغگویی یک نوع دروغگویی رویایی است که اشخاص بین خیالات و واقعیت گیر می کنند و دروغگویان مبتلا به این نوع دروغگویی نمی توانند مشخص کنند که چه چیزی واقعیت دارد و چه چیزی در رویای آن ها است. 
دروغگویی عادتی
همانگونه که از اسمش پیداست، این دروغگویی پاتولوژیک نتیجه عادت شخص می باشد زیرا همیشه تلاش کرده یک دروغ را تکرار کند و در طولانی مدت این رفتار به یک عادت تبدیل شده است . 
دروغگویی تکانشی
خیلی از اشخاص به علت اثر اختلالات کنترل تکانه دروغ می گویند. در حقیقت در عمق درون خود یک احتیاج اساسی دارد که احتیاج به دروغ گویی است . 
دروغگویی پاتولوژیک مربوط به استفاده از مواد
آخرین نوع دروغگویی پاتولوژیک مربوط به استفاده از مواد می باشد . این اشخاص یک نوع عادت اعتیاد گونه دارند و هنگامی که در مورد چیزی آزار می بینند و نمی توانند ذهن خود را کنترل کنند ، به سوی مواد می روند که همین مواد علتی برای دروغگویی آن هاست. 

آریا بانو

علائم دروغگویان پاتولوژیک
انواع گوناگونی از این دروغگویی ها وجود دارد که آن را به شما معرفی کردیم که هر کدام تعریف مختلف دارند ولی همه آن ها اغلب علامت های یکسانی را از خودشان نشان می دهد که می توان با دیدن این نشانه ها در طولانی مدت این اشخاص را شناسایی کرد . البته برحی از اشخاص این نشانه ها را به صورت به طور کامل آشکار در خودشان نشان می دهند ولی برخی دیگر احتیاج به تحقیق و بررسی بیشتر دارند . 
اغراق
نخست اینکه دروغگویان پاتولوژیک سخنرانان خوبی هستند. آن ها توانایی استفاده از موقعیت های گوناگون را دارند که آن نیز مهارت دروغگویی است و می توانند هر وقت و هر جایی دروغ بگویند . آن ها اغلب در مکالمات خود بیش از اندازه اغراق می کنند . 

آریا بانو

تشخیص دروغگویان پاتولوژیک
ایجاد حاشیه امن
این نشانه مربوط به محیط می شود. این اشخاص عاشق این هستند که در اطراف خود تا جایی که می توانند آسایش را فراهم کنند . در حقیقت وقتی که حس ریلکس بودن و آرامی کنند ، می توانند به راحتی دروغ های بزرگی بگویند . قدرت تصور و خیال پردازی آن ها هم زیاد می شود. در حقیقت برخی از آن ها با به وجود آمدن این حاشیه امن و دروغگویی دوست دارند از اشخاص دیگر مثلاً جنس مخالف خود امتیاز بگیرند و به خودشان افتخار کنند . 
جلب توجه
یکی از نشانه های ویژه در مورد دروغگویان پاتولوژیک این است که آن ها همیشه به دنبال جلب توجه هستند و مانند یک کودک که برای جلب توجه مادرش گریه می کند، او نیز برای جلب توجه دیگران هر دروغی را می گوید تا عاملی برای جذابیت بیشترش باشد . 
بهتر کردن اوضاع
بعضی وقتها دروغگویان پاتولوژیک از کلمات فیک و تقلبی برای به وجود آمدن حس بهتر استفاده می کنند . در حقیقت آن ها نمی توانند لحظات دشوار و ناخوشایند زندگی را قبول کنند و در نتیجه دوست دارند مجددا از دیدگاه خودشان آن اتفاقات را ترمیم کنند و به دروغ هم که شده حس آرامش پیدا کنند . 
عزت نفس پایین
این اشخاص اغلب دیدگاه خوبی نسبت به خودشان ندارند و از مشکلاتی مانند اختلالات شخصیتی ، اختلالات دو قطبی ، افسردگی و هرگونه اختلال ذهنی رنج می برند که همین امر سبب به وجود آمدن عزت نفس پایین در آن ها می شود .
برآورده کردن تمایلات خود در گذشته
برخی از این اشخاص ترجیح می دهند دروغ بگویند تا دیگران آن ها را تایید کنند و با این کار به خودشان افتخار کنند . در حقیقت آن ها میل دارند تمایلات سرکوب گذشته خود را تلافی کنند. 
دفاع از خود
یکی از فرق هایی که میان یک دروغگوی معمولی با یک دروغگوی پاتولوژیکال وجود دارد ، این است که این اشخاص اصلاً قبول نمی کنند که فردی مانع حرف زدن آن ها شود . این اشخاص دوست دارند همیشه در حاشیه امن و راحتی خود دروغ بگویند و در نتیجه وقتی که صحبت آن ها را قطع کنید، بسیار عصبانی می شوند و از خودشان دفاع می کنند . 
احساس درک
دروغگویان پاتولوژیک حس درک خیلی خوبی دارند . در حقیقت آن ها می دانند که چه زمان هایی باید دروغ بگویند. چنانچه حس کنند که صحبت های آن ها به وسیله دیگران قبول کردنی نیست ، به سرعت یک دروغ جدید می گویند تا دروغ قبلی را بپوشانند . 
اعتیاد های خاص
پژوهش در مورد نشانه های دروغگویی پاتولوژیک نشان می دهد که این دروغگویان معمولا یک یا چند اعتیاد دارند که آن ها را اجبار به دروغگویی می کند. به طور مثال اعتیاد به الکل ، اعتیاد به دارو اعتیاد به شرط بندی جزو این اعتیاد هاست . 

آریا بانو

درمان دروغگویی پاتولوژیک
از آنجا که دروغگویی پاتولوژیک بیماری ناآشنایی است، درمان رسمی برای آن وجود ندارد. چنانچه پزشک مشکوک به بیماری زمینه‌ای باشد که سبب دروغگویی می‌شود، امکان دارد درمانی برای آن بیماری پیشنهاد کند. مثلا، درمان اختلال شخصیتی اغلب شامل روان‌درمانی یا دارو است.
از آنجایی که دروغگویی پاتولوژیک می‌تواند برای دیگران صدمه رسان باشد، امکان دارد پزشک تراپی یا درمان را برای اشخاص نزدیک به شخص هم توصیه کند. تراپیست یا درمانگر با آن‌ها کار می‌کند تا به مدیریت واکنش‌شان نسبت به این مشکل کمک کند.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر بهداشت اعلام کرد: راه‌اندازی 15 هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

یکی از جزایر تفرجگاهی مجمع الجزایر ایونی

منطقه کوهستانی چیانگ مای در تایلند

آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

برجسته‌کاری حجمی فرش بیجار

گوناگون/ اهرام مصر برای جشن عروسی قرق شد!

نحوه ساخت خاتم کاری را ببینید

حکمت/ وسیله راندن شیطان

طرز تهیه پسرخاله‌ سالادشیرازی!

درمان سنتی مگس پران چشم و خمیازه همراه با اشک

عامل ربودن دختر نوجوان در تهران دستگیر شد

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

شاعرانه/ مرا به باغ و بهاران چه کار دور از تو ؟

رکورد بی‌نظیر آنتونی ادواردز در تاریخ NBA

هندبالیست‌هایی که تنها 30 درصد قرارداد گرفته‌اند

نکونام از صعود به فینال بازماند

ابراهیم صادقی: همین آقای کوپال ناظمی

پدری در فهرست فروش، عقل‌مان را از دست نداده‌ایم

خیلی نگرانم فن دایک به رئال برود

داور چهارم دیدار استقلال تغییر کرد

هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود

شوک به بایرن قبل از دیدار با رئال‌ مادرید

پخش فینال فوتسال لیگ قهرمانان اروپا از تلویزیون

عشق رو نمیشه بازی کرد!

اسکار آلمان برندگانش را شناخت؛ «مردن» لولای 2024 را برد

حیرت آهنگران از مداحی با ریتم «جدی می‌فرمایید»

خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»

دروغ پردازی صهیونیست‌ها؛ نتفلیکس و رابرت دنیرو تکذیب کردند

سکانسی زیبا از فیلم «نگهبان شب»

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

رفیق روزهای سخت

چهره ها/ تغییر چهره بازیگر «خانه‌‌به‌‌دوش» بعد از 20 سال

هنرمندی که فریاد زاینده‌ رود را به گوش مسئولان می‌رساند!

آهنگ احساسی «دلَکم» از محسن یگانه

بیوه شدن دختر 23 ساله در شب عروسیش

سیل شدید در برزیل؛ بیش از 70 نفر مفقود شدند

لحظه سقوط بانوی طبیعت‌گرد از آبشار لوه گلستان

نماینده مجلس: الان در ترکیه به طور متوسط هر مرد با 15 زن شریک جنسی است و بعضی تا 50 زن

مراسم تشییع پیکر شهید «جلال اعتماد» شهید مرزبانی در کردستان

افزایش 68 درصدی کشف کالای قاچاق در سال 1402

تا به حال یونولیت بُری را دیده اید؟

استوری/ آقاجان کاش میشد برگردی

شوک الکتریکی برای ماهیگیری!

تبلیغات جذاب آیفون 15به صورت چند بُعدی

ویدئو تبلیغاتی جالب از رونمایی ویندوز 1.0 در سال 1986

ضرب المثل/ اجاقش کور است

حقایقی که باید بدانید!

ثبت زندگی سلاطین کوهستان در ارتفاعات برفی سوادکوه

فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی

Astypalaia؛ غربی ترین جزیره مجمع الجزایر یونان است