آریا بانو

آخرين مطالب

مزایا و معایب ادامه تحصیل در سن بالا روانشناسي

مزایا و معایب ادامه تحصیل در سن بالا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مشاوره ادامه تحصیل در سن بالا
یکی از مهم ترین بخش های زندگی هر فرد آموزش و رشد بیشتر می باشد. بسیاری از ما روزانه مطالعه آزاد و یادگیری را در برنامه خود داریم اما ممکن است افرادی در سنین بالا با اهداف مختلفی قصد ادامه تحصیل به صورت حرفه ای و جدی تر داشته باشند که در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.
درباره ادامه تحصیل در سنین بالا
بسیاری از افراد و مخصوصا جوانان با دیدن افراد میانسال یا سن بالاتری که در مسیر ادامه تحصیل گام برداشته اند تعجب می کنند و این سوال را می پرسند که ادامه تحصیل در چنین سنی به چه دردی می خورد؟! این درحالی است که بسیاری از افراد پس از گذراندن سی سالگی به فکر ایجاد تغییرات زیاد یا دنبال کردن اهدافی جدی می افتند.

آریا بانو

اگر شما نیز قصد چنین اقدامی را دارید اما درباره آن نگران هستید بگذارید همین الان خیالتان را راحت کنیم چرا که ادامه تحصیل در این دوره می تواند مزایای بسیاری نیز داشته باشد که به کمک شما می آید. 
دلایل ادامه تحصیل در سنین بالا
ممکن است افراد با دلایل مختلفی قصد داشته باشند به ادامه تحصیل بپردازند. مهم نیست که چقدر از زندگی اتان گذشته است شما می توانید در هر زمانی از زندگی به یادگیری بپردازید. در ادامه برخی از انگیزه های افراد از ادامه تحصیل در سنین بالا را بررسی می کنیم
• دنبال کردن علایق
دلایل بسیاری وجود دارد که ممکن است افراد را از مسیر اصلی و مورد علاقه آنها جدا کند. مسائل خانوادگی، مشکلات مالی و بسیاری دلایل دیگر وجود دارند که عده ای با توجه به آنها مجبور می شوند از تحصیل انصراف داده و قدمی موثر در جهت بهبود وضعیت خود داشته باشند.

آریا بانو

اگر شما نیز سال ها پیش با دلایل مختلفی از ادامه تحصیل منصرف شدید اما درحال حاضر فکر می کنید که زندگی تان دلنشین نیست می توانید با ادامه تحصیل به اهداف و رویاهای خود نزدیک تر شوید.
• کارمندان نیازمند به مدارک تحصیلی
کارمندان از جمله افرادی هستند که ممکن است پس از گذشت سن و ورود به میانسالی نیاز داشته باشند که به ادامه تحصیل بپردازند تا بتوانند در کار خود ترفیع بگیرند یا به بخش های دیگری منتقل شوند. همچنین عده ای از افراد هستند که جهت افزایش حقوق بازنشستگی اقدام به گرفتن مدارک بالاتر و ادامه تحصیل در سنین بالا می پردازند. 

آریا بانو

• ادامه تحصیل برای تغییر شغل
در مواردی ممکن است افراد شغل خود را دوست نداشته باشند و در آخر به این نتیجه برسند که بهترین راه حل ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه و دنبال کردن اهداف اصلی است. بدین ترتیب اگر شما نیز احساس می کنید باید شغل و حرفه خود را تغییر دهید اما دانش لازم برای شروع کاری جدید را ندارید بهتر است با برنامه ریزی اصولی مراحل را طی کنید تا به موفقیت برسید.
مراحل ادامه تحصیل در سنین بالا
ادامه تحصیل در سنین بالا تفاوت هایی با زمان نوجوانی و جوانی دارد و مراحل آن عبارتند از:‌
1. مشخص کردن هدف
همانطور که می دانید پیش از هر اقدامی شما باید هدف خود را مشخص کنید. برای مثال تحصیل در یک رشته دیگر یا ادامه تحصیل و گرفتن مدارک بالاتر می تواند هدف شما باشد

آریا بانو

2. یافتن دلایل ادامه تحصیل
پس از آن باید دلایل خود از ادامه تحصیل را مشخص کرده و به خوبی بررسی کنید. شاید کمبودی در زندگی خود احساس می کنید و ذهن ناخوداگاه به این نتیجه رسیده است که می توانید آن را از طریق ادامه تحصیل برطرف کنید اما بهتر است پیش از هر اقدامی افکار خود و دلایل تان برای ادامه تحصیل را روی کاغذ بنویسید و آنها را بررسی کرده و به طور منطقی راجع به آنها فکر کنید؛ چرا که ادامه تحصیل نیازمند صرف منابع بسیاری از جمله وقت، انرژی، سرمایه و... می باشد.
سختی های مسیر خود را نیز در نظر داشته باشید؛ ممکن است لازم باشد از تفریح یا خواب خود نیز برای این هدف کم کنید و با خرج کردن درست منابع مالی زندگی تان را به خوبی پیش ببرید.
3. برنامه ریزی
پس از اینکه از تصمیم خود مطمئن شدید حالا باید برای آن برنامه ریزی کنید. یکی از نکات جالبی که برای ادامه تحصیل در سنین بالا وجود دارد این است که باید چشم اندازی طولانی مدت یا به عبارتی جاودان از هدف خود داشته باشید (چرا که تا کنون فرصت امتحان کردن چیزهای مختلف و کسب تجربه را داشته اید) و در سریع ترین زمان ممکن آنها را عملی کنید؛ البته این بدین معنی نیست که در پیش بردن کارها عجله کنید، همین که وقتتان را تلف نکنید و روی موضوع تمرکز داشته باشید کافی است!
بهتر است یک برنامه ریزی منطقی برای مشخص کردن زمان های مطالعه، کار، مدیریت منابع مالی، تفریح ها و... در نظر داشته باشید تا بتوانید چنین موقعیتی را با بهترین حالت ممکن سپری کنید.
4. بررسی مسیر و تدوین استراتژی
همانطور که گفته شد ممکن است ادامه تحصیل در سنین بالا کمی دشوار باشد مخصوصا اگر متاهل باشید تامین مخارج خانواده یا ساعت کاری زیاد و... می تواند دشواری هایی برایتان ایجاد کند. به همین دلیل باید مسیر خود را به خوبی بشناسید و استراتژی های مناسبی برای حل کردن این چالش ها در نظر بگیرید.
برای مثال مدیریت درست مالی، کم کردن مقداری از زمان خواب، کم کردن بخشی از تایم کاری و موارد بسیاری که با توجه به شرایط زندگی هر فرد وجود دارند که می تواند از آنها استفاده کند.
5. مقایسه دستاوردها و هزینه ها
هرچیزی بهایی دارد و شما برای بدست آوردن دانش جدید با ادامه تحصیل باید هزینه هایی بپردازید که می تواند شامل وقت، انرژی یا هزینه مالی و... باشد. با این حال در آخرین مرحله باید تمامی مزایا و معایب این کار را برای خود بسنجید و تصمیم بگیرید که ادامه تحصیل در این سن برایتان مناسب است یا نه. برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید
- تحصیل در رشته پزشکی پس از چهل سالگی
اگرچه هیچوقت برای انجام کاری دیر نیست اما چنین اقدامی برای برخی از اهداف نامناسب به شمار می رود؛ برای مثال به این نکته توجه کنید که تحصیل با هدف افزایش درامد و کار کردن در این رشته حدودا 10 الی دوازده سال برای پزشکی عمومی و چیزی در حدود بیست سال برای گرفتن تخصص زمان می برد.

آریا بانو

زدن مطب و شروع کسب تجربه در شصت سالگی با اهدافی چون کسب درامد منطقی به نظر نمی رسد؛ با این حال اگر همیشه به پزشکی علاقه داشتید و دوست ندارید در شصت سالگی حسرت بخورید می توانید تمام تلاشتان را بکنید و به تحصیل در این رشته بپردازید تا حداقل به پزشکی عمومی برسید.
همچنین در مواقعی می توانید کمی مسیرتان را منحرف کنید؛ برای مثال یکی از شاخه های پیراپزشکی، داروسازی یا دندانپزشکی و... که در مدت زمان های کوتاه تری قابل آموختن هستند نیز می توانند هدفی مناسب باشند.
بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت هیچوقت برای انجام کاری دیر نیست اما برای تمامی اهداف همیشه وقت نداریم پس اگر هدفی بلند مدت یا علاقه خاصی دارید از همین امروز آن را دنبال کنید.
مزایا و چالش های تحصیل در سنین بالا
تحصیل در میان سالگی یا کهن سالی می تواند چالش های متفاوتی ایجاد کند اما بارها دانشجویان مختلفی حتی در سنین بالای شصت سال نیز دیده شده اند که با پشتکار و اراده ای قوی به تحصیل پرداخته اند. از جمله چالش های که برای تحصیل در سنین بالا وجود دارد می توان به کمبود وقت یا زیاد بودن دغدغه ها، ایجاد مسائل مالی و... اشاره کرد که بسیاری از آنها مسائل حادی نیستند.
همچنین توجه داشته باشید که برخی از پژوهشگران به این نتیجه رسیدند، روند تکاملی مغز می تواند تا سنین 26 الی 30 سالگی طول بکشد. این یعنی تا قبل از این زمان ما با ذهنی کنجکاوتر، بازیگوش و غیر مطمئن روبرو هستیم اما بالا رفتن سن باعث می شود بتوانیم درک بهتری از جهان و دید روشن تری از خودمان داشته باشیم که در بسیاری از تصمیم گیری ها، پشتکار و اهداف تاثیر گذار هستند.

آریا بانو

همچنین کامل شدن مغز باعث می شود درکی بهتر و عمیق از مطالب و موضوعات مختلف داشته باشیم؛ برای مثال اگر کتابی را در بیست سالگی بخوانید و پس از ده سال آن را بازخوانی کنید متوجه تفاوت زیادی که در درک آن موقع داشتید می شود و این یکی از زیباترین ویژگی های بشر است چرا که ما می توانیم هر روز نسبت به گذشته تغییر کرده و به ورژن کامل تری از خودمان تبدیل شویم.
بیشتر شدن تجربه هایی که از زندگی کسب شده اند در کنار کم شدن روحیه سرکشی و کنجکاوی و مشخص شدن اهداف باعث می شود میانسال و بزرگسالانی که به تحصیل می پردازند پشتکار بیشتری برای رسیدن به آرزوها و اهدافشان داشته باشند و در این مسیر سخت تلاش کنند.

آریا بانو

جمع بندی
ادامه تحصیل در سن بالا می تواند با دلایل و انگیزه های مختلفی انجام شود اما شما باید دلایلی که باعث این انتخاب شده اند را بررسی کرده، دستاوردها و هزینه های آن را بسنجید و سپس با دیدی کامل تر تصمیم گیری کنید. اما در این مسیر از تغییر نترسید و این نکته را در نظر داشته باشید که بسیاری از افراد موفق پس از سی سالگی اقدام به ایجاد اثری ماندگار، تحصیل یا دنبال کردن هدف و علایق خود پرداخته اند.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رازگشایی از نمادهای 2700 ساله ایران باستان

چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان

پیروزی لیورپول مقابل تاتنهامی که باز دیر موتورش روشن شد

تساوی بدون گل شمس‌ آذر و گل‌گهر

چهره‌های مصمم در تمرین استقلال خوزستان

چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است

توقف میلان مقابل جنوا در ماراتن گلزنی سن‌سیرو

لورکوزن شکست‌ ناپذیرترین تیم تاریخ فوتبال اروپا

ابهامات حکم جنجالی عبدالله ویسی

فینال فینالیست ها تقدیم به تمام هواداراى استقلال و پرسپولیس

پنج فیلم هندی که دیدنشان را نباید از دست بدهید

ویدئو تامل برانگیز عموپورنگ

پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»

دورهمی اساتید موسیقی؛ شهریار، شجریان، سایه و لطفی

حادثه برای یک هواپیما در فرودگاه قزاقستان

4گوشه دنیا/ کشف یک کیسه مار در فرودگاه میامی آمریکا

چرا کم استغفار می کنیم؟

این جانور یک کیلوگرمی، جد گاو و گوزن است

عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر

گل اول تاتنهام به لیورپول؛ لیورپول 4 _ 1 تاتنهام.

گل دوم تاتنهام به لیورپول توسط سون؛ لیورپول 4 _ 2 تاتنهام.

نصف بلیت‌های بازی استقلال فروش نرفته است

پرسپولیس لباس قهرمانی را برتن نمی‌کند

روایت ستاره جذاب «مست عشق» از ورودش به بازیگری

«امتداد» آماده پخش شد؛ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه

تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی

بازخوانی خاطره زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»

دبیر انجمن داروسازان تهران: تولید خیلی از دارو‌ها در ایران متوقف شده است

وزیر کشور: اتباع جدید نمی‌پذیریم

4گوشه دنیا/ مخوف ترین پرونده‌ فحشا در انگلیس؛ 346 سال حبس برای اغفالگران!

طرز تهیه نان شکلاتی صبحانه با طعم نوتلا

اگر در این زمان شیر بخورید، حسابی لاغر می‌شوید!

انواع مدل کابینت و کمد زیر پله: راه حلی خلاقانه برای بهینه سازی فضا

باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد

اشعارش چنان بی‌نقص بود که باور نمی‌کردند کار اوست!

پوچتینو: چرا که نه، سهمیه اروپایی می‌خواهیم

گل سوم لیورپول به تاتنهام توسط خاکپو

حزباوی در سالروز تولدش یک میلیون دلاری شد

سرمربی استقلال خوزستان: با نظرات ویسی موافقم

مورایس: برای آینده برنامه‌هایی دارم

گل چهارم لیورپول به تاتنهام توسط الیوت

فصل برای ستاره یونایتد تمام شد

صلاح در کنار اسطوره منچستر یونایتد

چهره ها/ سلفی‌های بامزه منوچهر هادی با دخترش سوفیا

وقتی تازه ماشین شاسی بلند خریدی

سیاوش چراغی‌پور از خاطره هم‌بازی شدن با پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا می گوید

ورود باربی به دنیای ابرقهرمانانه

سفر به تهران قدیم؛ تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد 69 سال قبل

تیتراژ کارتون خاطره انگیز فوتبالیستها با فلوت نوازی

سازمان نظام پزشکی کشور: جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد