آریا بانو

آخرين مطالب

سندروم بیت المقدس چیست؟ روانشناسي

سندروم بیت المقدس چیست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سندروم بیت المقدس
در این سندرم افرادی که به بیت المقدس میروند، دچار افکار وسواسی و توهم می شوند. توهم هایی مانند این که مورد هدف قرار گرفته اند و یا به جایی هدایت می شوند. مبتلایان به این سندرم، مختص به مذهب و یا طبقه خاصی نیستند و عموما قبلا بیماری های روانی داشته اند.
سندروم بیت المقدس چیست؟
در این بیماری روانی افرادی که به بیت المقدس سفر می کنند دچار افکار توهمی و وسواس گونه می شوند. توهم از این جهت که انگار آنها هدف حمله قرار گرفته اند و یا به جای خطرناکی در حال هدایت می باشند. افرادی که مبتلا به این سندرم می باشند، سابقاً دارای بیماری های روانی بوده اند و متعلق به قشر یا دسته خاصی نمی باشند.
سندروم بیت المقدس نامی است که به گروهی از پدیده های ذهنی شامل ایده های وسواسی مذهبی، توهمی یا دیگر تجارب روانپریشی داده می شود که شخص در بیت المقدس حس می کند مورد هدف قرار گرفته یا به جایی هدایت می شود.
این بیماری منحصر به یک مذهب یا فرقه خاص نیست بلکه یهودیان و مسیحیان بسیار مختلفی را تحت‌تأثیر قرار داده است. بنظر میرسد این بیماری در بیت المقدس ظاهر می شود و پس از چند هفته از بین می رود. تقریباً همه افردی که به این سندروم دچار هستند قبلا سابقه بیماری روانی داشته اند.

آریا بانو

کسانی هم بوده اند که بدون هیچ سابقه ای از بیماری های روانی در بیت المقدس دچار روان پریشی شده اند. با اینکه تعدادشان کم بود- 42 نفر در بین 470 گردشگری که طی 13 سال بستری شده بودند- ولی وضعیتشان به همان اندازه که غیرمنتظره بود، عجیب هم بود.
بیشتر آنها پس از رسیدن به این شهر دچار وسواس شده بودند، مرتب حمام میرفتند ، و ناخن هایشان را می گرفتند. ردایی سفید بر تن می کردند، در خیابان ها به موعظه دیگران می پرداختند، و در اماکن مقدس شهر سرودهای مذهبی می خواندند. مشاوره و داروهای ارام بخش بعضا مؤثر بود، ولی درمان قطعی" دور کردن بیماران از بیت المقدس و مکان های مقدس آن بود".
اولیور مکافی قرار بود برای کریسمس 2017 به منزل برگردد. ولی این باغبان 29 ساله، اهل ایرلند شمالی، از 21 نوامبر 2017 دیگر دیده نشد. آقای مکافی هنگامی ناپدید شد که داشت با دوچرخه در اسرائیل سفر می کرد. دوچرخه و چادر وی را دو ماه بعد در جنوب این کشور پیدا کردند.
رسانه های خبری خیلی سریع این مسئله را به سندروم بیت المقدس ارتباط دادند- نوعی روانی پریشی که به تجربه های مذهبی ربط داده می شود. مبتلایان به آن دچار توهم میشوند ، و چیزهایی می بینند و می شنوند که وجود ندارد. بعضی اوقات هم پنهان می شوند.

آریا بانو

بر اساس آماری که پزشکان یک بیمارستان روانی در اسرائیل در آغاز هزاره سوم منتشر کردند، سالیانه حدود 100 گردشگر با این بیماری به این بیمارستان رجوع نموده بودند. بیشتر آنها مسیحی بودند، ولی تعدادی یهودی، و تعداد کمتری مسلمان هم بین آنها بود. به گفته آنها سندروم بیت المقدس نوعی روان پریشی در شهری است که" به احساسات قدسی، تاریخی و آسمانی دامن می زند".
خیلی از آنها مشکلات روانی دیگری هم داشتند. به عنوان مثال این پزشکان، گردشگری آمریکایی را توصیف می کنند که به اسکیزوفرنی مبتلا بود و بخاطر علاقه اش به بدن سازی با شمشون( سامسون)، یکی از شخصیت های عهد عتیق، همزادپنداری می کرد. سفرش به اسرائیل به این خاطر بود که می خواست مانند شمشون سنگ های بزرگ دیوار ندبه را تکان دهد. ولی پلیس وی را دستگیر کرد و پس از چند وقتی درمان بهمراه پدرش به آمریکا بازگرداند.
ولی کسانی هم بوده اند که بدون هیچ سابقه ای از بیماری های روانی در بیت المقدس دچار روان پریشی شده اند. با اینکه تعدادشان کم بود- 42 نفر در بین 470 گردشگری که طی 13 سال بستری شده بودند- ولی وضعیتشان به همان اندازه که غیرمنتظره بود، عجیب هم بود.
درمان سندرم بیت المقدس
بیشتر آنها پس از رسیدن به این شهر دچار وسواس شده بودند، مرتب حمام میرفتند ، و ناخن هایشان را می گرفتند. ردایی سفید بر تن می کردند، در خیابان ها به موعظه افراد دیگر می پرداختند، و در اماکن مقدس شهر سرودهای مذهبی می خواندند. مشاوره و داروهای ارام بخش بعضا مؤثر بود، ولی درمان قطعی" دور کردن بیماران از بیت المقدس و مکان های مقدس آن بود".
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

شاعرانه/ مرا به باغ و بهاران چه کار دور از تو ؟

رکورد بی‌نظیر آنتونی ادواردز در تاریخ NBA

هندبالیست‌هایی که تنها 30 درصد قرارداد گرفته‌اند

نکونام از صعود به فینال بازماند

ابراهیم صادقی: همین آقای کوپال ناظمی

پدری در فهرست فروش، عقل‌مان را از دست نداده‌ایم

خیلی نگرانم فن دایک به رئال برود

داور چهارم دیدار استقلال تغییر کرد

هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود

شوک به بایرن قبل از دیدار با رئال‌ مادرید

پخش فینال فوتسال لیگ قهرمانان اروپا از تلویزیون

عشق رو نمیشه بازی کرد!

اسکار آلمان برندگانش را شناخت؛ «مردن» لولای 2024 را برد

حیرت آهنگران از مداحی با ریتم «جدی می‌فرمایید»

خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»

دروغ پردازی صهیونیست‌ها؛ نتفلیکس و رابرت دنیرو تکذیب کردند

سکانسی زیبا از فیلم «نگهبان شب»

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

رفیق روزهای سخت

چهره ها/ تغییر چهره بازیگر «خانه‌‌به‌‌دوش» بعد از 20 سال

هنرمندی که فریاد زاینده‌ رود را به گوش مسئولان می‌رساند!

آهنگ احساسی «دلَکم» از محسن یگانه

بیوه شدن دختر 23 ساله در شب عروسیش

سیل شدید در برزیل؛ بیش از 70 نفر مفقود شدند

لحظه سقوط بانوی طبیعت‌گرد از آبشار لوه گلستان

نماینده مجلس: الان در ترکیه به طور متوسط هر مرد با 15 زن شریک جنسی است و بعضی تا 50 زن

مراسم تشییع پیکر شهید «جلال اعتماد» شهید مرزبانی در کردستان

افزایش 68 درصدی کشف کالای قاچاق در سال 1402

تا به حال یونولیت بُری را دیده اید؟

استوری/ آقاجان کاش میشد برگردی

شوک الکتریکی برای ماهیگیری!

تبلیغات جذاب آیفون 15به صورت چند بُعدی

ویدئو تبلیغاتی جالب از رونمایی ویندوز 1.0 در سال 1986

ضرب المثل/ اجاقش کور است

حقایقی که باید بدانید!

ثبت زندگی سلاطین کوهستان در ارتفاعات برفی سوادکوه

فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی

Astypalaia؛ غربی ترین جزیره مجمع الجزایر یونان است

طرز تهیه پسرخاله‌ی سالادشیرازی!

آموزش بستنی زعفرانی بدون ثعلب عالی و خوشمزه

آشنایی با چگونگی اصلاح مزاج

5 روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان

زمینه های شکل گیری بیماری سلیاک

نماهنگ دختران ایران

چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

یک روز گذشت!

پیشنهاد عجیب تیم مطرح انگلیسی برای جذب ستاره آفریقایی

لینه‌کر: هالند با گواردیولا دعوا داشت نه داور!

سرنوشت پاریس و دورتموند در دست داور ایتالیایی