آریا بانو

آخرين مطالب

هراس جدایی از تلفن همراه روانشناسي

هراس جدایی از تلفن همراه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نوموفوبیا اصطلاحی نوظهور به معنای ترس بابت جدایی از تلفن همراه است‎
دیکشنری های معتبر دنیا هرسال چند واژه را به عنوان واژه برتر سال گذشته خود اعلام می کنند. برای سال 2018 دیکشنری کمبریج کلمه «نوموفوبیا» را انتخاب کرده است که به ترس یا نگرانی از همراه نداشتن تلفن همراه یا ناتوانی در استفاده از آن اشاره می کند.
کلمه« no mobia »مخفف «no mobile phone phobia» است . سه کلمه دیگر نامزد شده کمبریج در سال 2018 «gender gap»، «ecocide» و «no-platforming» هستند. «gender gap» واژه‌ای است که تفاوت بین طرز برخورد جامعه با مردان و زنان را نشان می‌دهد. «ecocide» به نابودی منطقه طبیعی بزرگ یا آسیب فوق‌العاده به آن اشاره دارد. 
«no-platforming» نیز جلوگیری از پذیرفتن حق دیگران در ابراز باورها و عقایدشان در فضای عمومی است، به دلیل این که تصور می‌شود این باورها خطرناک و نپذیرفتنی هستند.
دیکشنری های آکسفورد و دیکشنری دات کام نیز به ترتیب کلمه های «سمی» و «اطلاعات غلط» را به عنوان واژه های سال انتخاب کرده اند. «کالینز» هم «یکبار مصرف» را به عنوان کلمه سال برگزید که هدف از آن جلب توجه عموم به خطرات استفاده از چنین محصولاتی است.سابقه «نوموفوبیا» به چندین سال قبل برمی گردد که اولین بار، یک دهه پیش و توسط اداره پست انگلستان به کار برده شد.
این اصطلاح در سال های اخیر روند رو به رشدی داشته است و دلیل آن هم به هوشمند شدن، افزایش کارایی و وابستگی ما به تلفن های همراه برمی‌گردد. پیشتر تصور می شد دلیل اصلی نوموفوبیا، نگرانی درباره تماس های مهمی است که شخص از دست می دهد اما امروزه محققان می گویند ؛دلیل اصلی اش این است که تلفن همراه به عنوان بخشی از هویت شخصی به ما اجازه می دهد، دیدگاه ها و تجربیات مان را با دیگران به اشتراک بگذاریم. با توجه به فراگیر شدن این اصطلاح در زندگی روزمره مان، از بین دیگر کلمات انتخاب شده توسط سایر مراجع برای سال 2018، به بررسی این اختلال می پردازیم.
یادداشت دکتر روان شناس، درباره آسیب های بیماری نوموفوبیا و توصیه هایی به خانواده ها
خودتان را به تنبلی ذهنی عادت ندهید!
«نوموفوبیا» اصطلاحی نوظهور به معنای ترس بابت جدایی از تلفن همراه است که به دلیل عوارض و مشکلات ناشی از استفاده بیش از حد اینترنت و شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن های همراه به وجود آمده است. شبکه های اجتماعی، وابستگی ذهنی کاذبی پدید می آورند که در افراد، علایم و رفتارهایی شبیه معتادان به مواد افیونی دارد. به گونه ای که افراد نمی توانند مدتی بدون آن ها به سر برند. اگرچه ممکن است بهانه آن ها برای استفاده از اینترنت، دستیابی به اطلاعات مورد نیاز باشد اما در عمل، این گونه افراد جز پرسه زدن بی هدف در کانال ها کار دیگری انجام نمی دهند.
مضرات اعتیاد به تلفن همراه بر انسان
در درجه نخست، وقتی یک نفر در محیط خانواده، معتاد به استفاده از تلفن همراه به خصوص برای بهره بردن از اینترنت باشد، فرصت برقراری تعامل با دیگر اعضای خانواده را از دست می دهد. همین موضوع، موجب تشکیل یک چرخه معیوب می شود و فرد از نظر عاطفی و روانی هر روز بیشتر از گذشته از دیگر افراد خانواده فاصله می گیرد و به تنهایی خود و استفاده از اینترنت پناه می برد اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود.
در ادامه به چند آسیب دیگر اشاره خواهد شد.
وقت کشی و سطحی شدن: اولین صدمه شبکه های اجتماعی، وقت گیر بودن آن هاست. در شبکه های مجازی، مطالب به همان سرعتی که می آیند، به همان سرعت هم می روند و چون مطالب مرور شده عمقی نیستند، ماندگاری زیادی نخواهند داشت و ذهن را سطحی می کنند.
عادت به سرگرمی و تنبلی ذهنی: اساسا انسان ها، گرایش ذاتی به تنبلی و خوش گذرانی دارند و اگر ابزار جذابی هم در اختیار آن ها قرار گیرد به خصوص شبکه های اجتماعی که دارای امکانات جذابی نظیر لایو ویدئو، لایک کردن، دایرکت به سلبریتی و ... است، به راحتی می توانند ساعت ها وقت وذهن خود را در اختیار آن بگذارند. این چنین می شود که فرد به مرور زمان از کارهای جدی فاصله می گیرد و توانایی انجام کارهای مهم و کارآمد در او ضعیف می شود.
شیوع مشکلات روانی: خرید مکرر بسته های اینترنتی یا دوندگی بی امان برای رسیدن به یک دستگاه وای فای و اختصاص ساعت ها وقت و انرژی که فایده چندانی هم در پی ندارد، به مرور سرخوردگی و احساس پوچی را در فرد به وجود می آورد. افزون بر این، نوجوانان با دیدن دایم لحظات شاد دیگران در پست ها و استوری هایشان، بعد از هر لایک زدن، سعی به همانندسازی می کنند، ارزش های زندگی برای آن ها حذف یا جابه جا می شود و به مرور از دستیابی به اهداف شخصی خود در زندگی مایوس می شوند.
دوستی های نامتعارف: طبق نتایج تحقیقات دانشگاهی معتبر، زنان بیشتر از مردان وابسته شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، تلگرام و ... می شوند. مطالعات نشان داده است، افرادی که میزان اضطراب و نگرانی در رفتارشان بیشتر است، کاربران همیشگی شبکه های اجتماعی هستند، چراکه این افراد معاشرت های مجازی را به ارتباط های درون جامعه ترجیح می دهند. همین ضعف شخصیتی می تواند باعث شکل گیری وابستگی های نامتعارف و مشکلات پس از آن شود.

آریا بانو

نوجوانان بیشترین رده سنی هستند که در خطر مبتلا شدن به ترس جدایی از تلفن همراه اند ‎
توصیه هایی به خانواده ها
نوجوانان بیشترین رده سنی هستند که در خطر مبتلا شدن به این بیماری روانی قرار دارند بنابراین برنامه ریزی برای پیشگیری، اصل مهم این ماجراست که باید توسط والدین انجام شود. نوجوانان و جوانان بر رفتارهای بزرگ سالان خود به خوبی نظارت می کنند و استفاده غیر استاندارد والدین از شبکه های مجازی، خود مهر تاییدی برای استفاده بی قید و شرط فرزندان از این محیط هاست.
والدین و فرزندان ارشد خانواده ها باید نحوه استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی خوش رنگ و لعاب را برای اعضای کوچک تر خانواده تشریح کنند و در پاسخ گویی به سوالات احتمالی فرزندان که ناشی از بلوغ فکری آن هاست، حوصله به خرج دهند.
غنی سازی فضای خانواده از عاطفه و محبت هم کمک زیادی به مدیریت این ماجرا می کند. بسیاری از رفتارهای خود و دگر آسیب رسان دوره نوجوانی و جوانی اعم از اعتیاد و رفتارهای پرخطر به دلیل کمبود میزان توجه و شکل گیری دلبستگی نا ایمن در فرزندان است.
ماجرای انتخاب کلمه سال چیست ؟
نزدیک به یک دهه است که دیکشنری‌هایی مانند آکسفورد، کمبریج، کالینز و مِری‌اِم وبستر در ماه دسامبر، کلمه‌ای را به‌عنوان کلمه سال انتخاب می‌کنند. پژوهشگران و ویراستاران این دیکشنری‌ها از بین کلمه‌های پرکاربرد همان سال که به‌نظرشان انعکاس و برایند رویدادهای سال گذشته است، چهار کلمه را گزینش می‌کنند و در وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی خود از کاربران می‌خواهند تا به آن رای دهند.
این کلمه‌ها از نظر رای گیرندگان برای مردم معنای ویژه‌ای دارند و کلمه‌ای که بیشترین رای را بیاورد، به‌عنوان کلمه سال انتخاب می‌شود.
کلمه انتخاب‌شده درواقع نظر مردم از خلاصه همان سال است. کمبریج در توضیح چرایی انتخاب کلمه «نوموفوبیا» به‌عنوان واژه برتر سال 2018 میلادی گفته‌است: «مردم تا اندازه‌ای برای دور بودن از تلفن همراه خود اضطراب تحمل می‌‌کنند که لازم دارند کلمه ویژه‌ای برای آن داشته‌باشند».
اگرچه «نوموفوبیا» کلمه‌ای علمی برای اختلال اعتیاد به تلفن همراه نیست اما از آن‌جا که کلمه‌ای پرکاربرد در بین محققان است، به دیکشنری راه یافته‌است. هر چند رسالت این دیکشنری ها جلب توجه مردم دنیا به سمت مفاهیمی که انسان ها را درگیر کرده نیست اما این اقدام آن ها فارغ از هر ایده ای که پشت آن باشد ، مثل چراغ قوه ای عمل می کند که روی بخش حساسی از مفاهیمی که انسان ها با آن سر و کار دارند ،نور می اندازد تا بتوانیم در خلال زندگی پرسرعت امروز آن موضوع خاص را بهتر ببینیم.
پیش از این هم لغت نامه کالینز واژه «یک بار مصرف» را به عنوان لغت سال انتخاب کرده بود. شاید جالب باشد بدانید که واژه منتخب سال 2017 از طرف کالینز «fake news» (اخبار جعلی) بود. واژه منتخب سال 2016 هم «Brexit» بود که در این سال که بریتانیا از اتحادیه اروپا جدا شد، بیشترین مراجعه را داشت و این واژه ترکیبی از بریتانیا و جدایی (همان جدایی از اتحادیه اروپا)، طراحی شده است.
منبع: salamatnews.com

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1186143/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد رسید

شعر خوانی دلنشین باران نیکراه

احترام نظامی بیرانوند به هواداران پرسپولیس پیش از دیدار با نساجی

ترکیب نساجی برای گرفتن جام از پرسپولیس

گلزنان پرسپولیس در وطنی نیمکت‌نشین شدند

بازیکن فوتسال ازبکستان:هیچ‌وقت مقابل ایران مساوی نکرده بودیم

گل اول پرسپولیس به نساجی توسط اورونوف

اعلام ترکیب سپاهان مقابل استقلال با یک غایب

وطنی جای سوزن انداختن نیست

ضربه اورونوف خطرناک از کنار دروازه نساجی به بیرون رفت

فن‌دایک به بایرن نه گفت؛ من عاشق لیورپولم

گزارش زنده؛ نساجی 0-1 پرسپولیس

محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد

«باران عشق» با آهنگ‌سازی و اجرای استاد ناصر چشم‌آذر

ورود 36 هزار شاهد «مشکوک» به قوه قضاییه در دو ماه

"هر سر که بدرگاه رضا خم نشود"؛ مداحی آقای مهدی نیکبخت

گوناگون/ "یک بانو که بینی طویل و قوزداری داشت..."؛ اولین تبلیغات جراحی بینی

فوت کوزه گری برای خوشمزه شدن خورشت کرفس

بررسی بیماری سلیاک بدون علائم اولیه

پسرم در مدرسه و محله حس قلدری دارد!

کمک انویدیا به سگ‌های رباتیک برای حفظ تعادل حتی روی توپ بادی

چرا کسی دربارۀ ماجرای تلخ کتابخانۀ صائب پاسخگو نیست؟

یزد میزبان اردوی نسل آینده والیبال ایران

تجلیل باشگاه پیکان از حسینی در نقش یک مرد بازیکن‌ساز

درخشش ملی پوش ایرانی در لیگ بسکتبال فرانسه

ستاره رم به بازی حساس مقابل لورکوزن می‌رسد

کادرفنی و بازیکنان پرسپولیس در قلعه وطنی

امیدواری سروش به تکرار درخشش در وطنی

ترکیب پرسپولیس برای دیدار حساس با نساجی

طلای بوکس آسیا، دور‌گردن سنگین وزن تیم ملی جوانان

قائمیان: تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است

برنامه «امتداد» آماده نمایش شد

تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران در پی توهین به شان و جایگاه معلم

ترانه جذاب «خط قرمز» با صدای سهراب پاکزاد

آهنگ «زلزله» را با صدای حامد همایون بشنوید

بارش شدید باران در مهاباد موجب آبگرفتگی معابر شد

گزارشی درباره آمار خودکشی پزشکان در ایران

واکنش سازمان غذا و دارو به خبر رعایت حجاب در داروخانه‌ها

گوناگون/ تصاویری از کلکسیون‌های دیدنی که آرزوی داشتنشان را می‌کنید

شست و شوی رواق دارالذکر و راهروهای اطراف حرم با نوای واعظی

سوره مبارکه الرحمان با صدای استاد عبدالباسط عبد الصمد

طرز تهیه مرغ کنتاکی رستورانی به روش کی‌اف‌سی

سالاد مرغ رژیمی؛ یک شام خوشمزه و سالم

خودمان را با آب بشوییم یا با دستمال پاک کنیم؟

بررسی بیماری سلیاک از نگاه طب سنتی

عکسی از عروسی مدل مشهور و ملکه زیبایی لبنان

روش های پاک کردن انواع لکه از روی لباس

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

معنای این همه سکوت چیست؟

عنایتی با چند مهره جدید مقابل آلومینیوم