آریا بانو

آخرين مطالب

واردات خودرو یا خم رنگرزی؟ اقتصادي

واردات خودرو یا خم رنگرزی؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - دنیای اقتصاد نوشت ؛ «امسال هم بی‌خیال واردات خودرو شوید» عنوان مطل,بی بود که در خردادماه سال‌جاری در پی تاکید مسوولان ذی‌ربط بر تحقق واردات خودرو به تعداد 100‌هزار دستگاه در سال‌جاری خواندم. نویسنده، انجام چنین کاری را با توجه به نبود بستر مناسب و فراهم‌نشدن مقدمات آن، نه در قالب تقریب، بلکه به‌صورت قطعی غیرممکن دانسته بود.
با رسیدن به فصل پایانی سال، سخنگوی وزارت صمت مجددا بر ورود همان تعداد خودرو طی سه‌ماه باقی‌مانده تاکید می‌کند، در‌حالی‌که ظواهر امر عملی شدن آن را نشان نمی‌دهد چرا که واردات خودرو به‌خصوص وقتی بخواهیم معیارهای صحیح و درستی را که از حداقل بودن سوخت مصرفی، کمترین آلایندگی و همچنین خدمات بعد از فروش آن براساس تعهدات کمپانی سازنده، مد نظر قرار دهیم چیزی نیست که صرفا با خواست مسوولان ذی‌ربط آن‌هم نه در مقام اجرا بلکه در مقام سیاستگذار تحقق پیدا کند.
واردات کالا و به‌خصوص خودرو، امری چندوجهی است که تمایل و موافقت کمپانی فروشنده نخستین وجه آن است. همچنین تطبیق ویژگی‌های خودرو با استانداردهای کشور خریدار، تضمین تامین و فروش قطعات یدکی موردنیاز، وجود نمایندگی برای ارائه خدمات بعد از فروش و اطمینان خاطر فروشنده خارجی از دریافت به‌موقع بهای خودروهای فروخته‌شده و مهم‌تر از همه، برخوردار شدن شرکت یا شخص وارد‌کننده خودرو از سود و منفعت مطلوب در انجام واردات حساب‌شده، از جمله وجوه بااهمیت در تحقق واردات خودرو است.
اینها از جمله مواردی است که واردکننده در مقام اجرا باید مورد توجه و پیگیری قرار دهد. از سوی دیگر سیاستگذار واردات خودرو، قبل از اینکه واردکننده دست به کار واردات خودرو شود باید با بررسی همه‌جانبه‌ بر نقش واردات در توسعه رقابت‌پذیری و ارتقای کیفیت ساخت داخل و اطمینان از امکان تامین ارز موردنیاز واردات خودرو، فراهم بودن شرایط برای باز بودن دست خریدار در انتخاب مناسب‌ترین خودروهای خارجی و موارد دیگر، نظارت داشته باشد تا دست‌اندرکاران واردات با آگاهی از ضوابط و مقررات مربوط به واردات خودرو، آن‌هم نه برای بازه زمانی محدود بلکه در روندی حداقل میان‌مدت بتوانند آمادگی لازم برای تحقق امر واردات را تدارک ببینند. به‌نظر می‌رسد تصور مسوولان ذی‌ربط از واردات خودرو، چیزی مشابه واردات شکر و برنج و اقلام مصرفی است که در مقطع نایاب‌شدن، امکان واردات آن بالاخره با کم و زیاد و دیر و زود میسر می‌شود.
شاید برمبنای همین نگاه است که مسوولان ذی‌ربط می‌گویند امروز یا فردا یا هفته دیگر خودروهای خریداری‌شده توسط واردکنندگان، وارد محوطه‌های گمرکی کشور خواهند شد اما گذشت زمان، مشخص می‌کند که خبری نیست. واردکنندگان خودرو نیز به‌خوبی می‌دانند در مقطع کنونی که شاهد افزایش روزانه قیمت دلار هستیم، به‌گونه‌ای که کنترل آن از دست سیاستگذار خارج شده و دولت برای تامین ارز خیلی از کالاها با مشکل مواجه است، تخصیص یک‌میلیارد دلار برای واردات بیش از 100‌هزار خودرو (به فرض اینکه بتوان خودروی 10‌هزار دلاری را که استانداردهای مورد پذیرش دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط را کسب کند شناسایی و خریداری کنند) امری محال و نشدنی است چرا که واردکنندگان با اتکا به تجارب ارزشمند خود در این زمینه، می‌دانند بیشترین میزان واردات خودرو پس از انقلاب مربوط به سال 1393 است که افزون بر 100‌هزار دستگاه به کشور وارد شد؛ وارداتی که با اتکا به تجربه چندساله آنها و ایجاد اعتماد و اطمینان بین کمپانی‌های تولیدکننده خودرو و واردکنندگان حرفه‌ای کشور از ابتدا تا انتهای سال یعنی یک ‌دوره کامل یک‌ساله توانست محقق شود.
مضافا اینکه امر واردات در سال‌های قبل از آن نیز به‌خوبی شکل گرفته و در مسیر شناخته‌شده‌ای تثبیت شده بود، حال چگونه می‌توانند طی سه ‌ماه باقی‌مانده سال، آن‌هم در شرایطی که معدود کمپانی‌های اصلی تولیدکننده خودرو نیز به دلیل تحریم، امکان فروش خودرو به ایران را ندارند، واردات خودرو در مقیاس پیش‌گفته میسر شود.
حتی اگر سیاستگذار برای تسهیل امر واردات، شرط خرید از کمپانی اصلی را بردارد، سطح استانداردهای مربوطه را کاهش داده و موافقت خود را با واردات خودروهای یورو5 و کمتر را هم که به‌طور طبیعی از مصرف سوخت بالاتر و آلایندگی بیشتری برخوردارند اعلام کند، بعید است واردکنندگان با تکیه بر اصول صحیح تجارت خارجی وارد این معرکه شوند؛ مگر اینکه شرکت‌های دولتی به‌اجبار تن به چنین کار بدهند که حاصل آن هم نه‌تنها اسباب ایجاد رقابت در بهبود کیفیت و کاهش قیمت خودروهای داخلی نخواهد شد، بلکه خدمات پس از فروش آنها نیز به دلیل استانداردهای عقب‌مانده‌تری که دارند خریداران را با مشکلات بیشتری مواجه خواهد کرد.
ولی‌الله افخمی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!

برام هیچ حسی شبیه تو نیست!

شرایط شهاب زاهدی در جی لیگ ژاپن

درخشش شهاب زاهدی در لیگ ژاپن

تیم ملی فوتبال بانوان به مصاف بلاروس می‌رود

جریمه سعودی‌ها توسط AFC به خاطر تخلف مقابل سپاهان

مایکل اوون: یونایتد باید همین الان تن‌هاخ را اخراج کند!

دبیر: در المپیک اگر یک طلا هم بگیریم هنر کردیم

آخرین تمرین دورتموند برای تقابل با پاری‌سن‌ژرمن

ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR

دو سهمیه آسیایی ایران مشخص شدند

احضار سریع حامدی‌فر و مهرداد رضایی

دیوید تیلور از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد

شکایت از افشین پیروانی رد شد

این سکانس یوسف تیموری رو از دست ندید

«عامه پسند» به اکران آنلاین فیلم‌نت می‌آید

اختصاص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران

هدیه زیبا وبا ارزش معلمان و دانش آموزان مدارس اسلامشهر برای ننه نقلی مادر عموپورنگ

خبر جدید از همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان و زمان اعمال افزایش 90 درصدی حقوق

تصاویری از تیپ و پوشش محمود احمدی نژاد در بوداپست پایتخت مجارستان که پربازدید شد

موزیک ویدئوی جدید «تاج سر» با صدای محمد علیزاده

سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

بارش تگرگ در شهرستان‌های پاوه، ثلاث‌باباجانی و سرپل ذهاب

سرقت ناموفق موبایل در مشهد

واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به مدیران شهرداری

پاسخ چهره به چهره وزیر بهداشت به سوالات و مطالبات مردم

گزارش پلیس از انهدام شبکه های فریب و قاچاق دختران

اظهارات قابل تامل مقام اورژانس درخصوص مزاحمت تلفنی‌ها

هشدار کارشناس محیط زیست به کوهنوردان: گیاهان کوهی را از ریشه جدا نکنید، ممکن است سمی باشند!

حمله وحشتناک اسب آبی به یک قایق

یک چرای لاکچری برای گوسفندان؛ دام‌هایی که جاذبه گردشگری می‌خورند!

برداشت توت‌فرنگی در مزارع آمریکا

متفاوت‌ترین عدس پلوی زندگیت رو بپز و لذت ببر!

شوید پلو با ته انداز مرغ مجلسی؛ یک غذای شیک برای مهمانی

تأثیر مواد غذایی ترش مزه در خلق و خوی افراد

درمان سنتی زخم بینی و رفع جرم گوش

هوش مصنوعی پزشک گوگل از پزشکان بهتر عمل می‌کند!

داستانک/ پیله پروانه

افشای « رازهای دوبلین» در نمایشگاه کتاب تهران

بیماری اسماعیل آشکار می شود

وصیت نامه یک معلم بافرهنگ

شما چه جوری به یه عمر حسرت پسرت رضایت میدی؟

پیام تبریک دکتر قاضی زاده هاشمی به مناسبت سالروز تاسیس بانک دی

جلسه ستاد شاهد و ایثارگر طلاب استان سمنان برگزار شد

زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند

انتصاب مدیر کل دفتر خدمات سلامت و امور سالمندی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل جلسه داد

ویدیو تلخ از هنرمندان چند سال اخیر خفته در خاک از خسرو شکیبایی تا شهرام عبدلی

سارا والیانی بازیگر نقش آسیه در سریال گیلدخت به وقت 38 سالگی در آغوش پسرش

لحظه تلخ تصادف و فوت یک امام جمعه بر اثر برخورد با آمبولانس