آریا بانو

آخرين مطالب

دردهای عاطفی را در نطفه خفه کنید روانشناسي

دردهای عاطفی را در نطفه خفه کنید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مقابله با دردهای عاطفی را باید به طور متناوب در طول زندگی‌ بیاموزید
مقابله با دردهای عاطفی، آموختنی است و فرد باید این مهارت‌ها را به طور متناوب در طول زندگی‌اش بیاموزد.
زندگی پر از درد و اندوه و جراحت‌هایی است که اگر بر آنها غلبه نکنیم، نمی‌توانیم شادی‌ها و زیبایی‌های موجود در آن را تجربه کنیم. در این نوشتار با کمک منابع معتبر بین‌المللی و گفت‌وگو با کارشناس، برخی از این دردهای عاطفی را توضیح داده‌ و روش مقابله با آنها را نیز مطرح کرده‌ایم.
رنج پذیرفته نشدن
شاید دوستتان پاسخ تماس‌های تلفنی‌تان را ندهد، یا نامزدی‌تان به هم بخورد یا این که همکاران‌تان شما را نادیده بگیرند، تمام این موارد بسیار ناراحت‌کننده است و به شما صدمه می‌زند. در این‌گونه مواقع ممکن است از دست خودتان یا به‌طور کلی از دنیا عصبانی شوید. حتی اگر نبود پذیرش از جانب دیگران کم و مختصر باشد، بازهم دردآور است و می‌تواند موجب شود شما نسبت به وجود خود دچار تردید شوید. با روش‌هایی ساده می‌توانید این احساس بد را از خود دور کنید. مثلا انتقاد دیگران را نپذیرید و خودتان را ملامت نکنید. با متمرکز شدن روی قدرت و توانایی‌های خود، اعتماد به‌نفس از دست رفته‌تان را بازیابید و با افراد جدید دوست شوید و جای خالی قدیمی‌ها را پر کنید.
دلا خو نکن به تنهایی!
هرقدر ارتباط کمتری با اطرافیان داشته باشید و از دیگران دور بمانید، سخت‌تر می‌توانید با افراد جدید دوست شده یا حتی با دوستان قدیمی‌تان که مدتی آنها را رها کرده‌اید، دوباره ارتباط برقرار کنید. اگر به این نتیجه رسیده‌اید کسی شما را دوست ندارد یا به شما توجه نشان نمی‌دهد، سعی کنید با این بدبینی مبارزه کنید. این بدبینی ممکن است ناشی از این تصور باشد که دیگران به شما دیدی منفی دارند. پس بهتر است با منطق و فکری روشن به این تصور خود توجه کنید و از خود بپرسید دلیل این که دیگران ممکن است چنین نگاهی به شما داشته باشند، چیست. بیشتر مواقع معلوم می‌شود شما نسبت به ارزش‌های خودتان دچار تردید هستید و رفتارهای خودتخریبی دارید. نسبت به خودتان منصف باشید و با برقراری ارتباط قوی با دیگران به‌تدریج از این احساسات بد خود را دور نگه‌دارید.
درد عاطفی ناشی از شکست
وقتی در رسیدن به هدف مورد نظرتان باز می‌مانید و با شکست مواجه می‌شوید، اعتماد به نفس‌تان صدمه می‌بیند و این موجب اشتباه و خطاهای دیگر و شکست‌های بیشتر می‌شود. برای پیشگیری از مشکلات پس از شکست در کاری باید از از نزدیکان خود یا افرادی که می‌توانند به شما کمک کنند راهنمایی بخواهید و به‌وسیله آنها وضعیت موجود و دلایل شکست خود را بررسی کنید. این روش کمک می‌کند شما واقعیت را به‌خوبی درک کرده و علت فقدان موفقیت‌تان را دریابید و بدانید قرار نیست شکست در ذات کسی نهفته باشد، بلکه خطاها و ناآگاهی‌ها، او را در کاری ناموفق می‌کند. بنابراین با این دانش نه‌تنها هنگام مواجهه با هر شکستی دچار عذاب روحی نمی‌شوید، بلکه آن را فرصتی برای یادگیری و موفقیت‌های آینده خواهید دید.
عزت نفس موفقیت می‌آورد
داشتن عزت نفس پایین می‌تواند سلامت عاطفی‌تان را به خطر اندازد. هرگاه عزت نفس‌تان کم می‌شود، تردید به خود و ارزش‌هایتان شروع می‌شود و با قضاوت اشتباه در مورد خودتان قدم‌های اشتباه بیشتری برمی‌دارید. این موضوع از عزت نفس‌تان بیش از پیش می‌کاهد و تصور می‌کنید خودتان مسئول تمام اتفاقات بد در زندگی‌تان هستید و احساس لایق بودن را - که برای موفقیت در زندگی بسیار مهم است- از دست می‌دهید. باید به یاد داشته باشیم هرگز نباید نسبت به خود و ضعف‌هایمان بی‌رحمانه رفتار کنید و فهرستی از توانایی‌های خود را در ذهن نگه‌دارید. در عین حال سعی کنید تحسین و تمجید دیگران را بدون هیچ خجالتی بپذیرید و به این ترتیب با بالا بردن عزت نفس‌تان، دردهایتان کمتر می‌شود.

آریا بانو

مقابله با دردهای عاطفی، آموختنی است.
از کاه، کوه نسازید
دکتر فرمهینی فراهانی، متخصص علوم تربیتی از منظر دیگری به این موضوع نگاه می‌کند و می‌گوید: برخی افراد که سنین پایینی دارند یا از تجربه کمتری در زندگی برخوردارند، از کاه، کوه می‌سازند و احساس می‌کنند مشکل‌شان بسیار بزرگ است یا هیچ‌کسی در دنیا مثل آنها از مشکلات رنج نمی‌برد.
اما به قول فراهانی، افراد با سنین بالاتر و تجربه بیشتر در زندگی، معمولا برخورد منطقی‌تری با مشکلات دارند و به جای بزرگ کردن مشکل، سعی می‌کنند آن را برطرف کنند. این برخورد پخته‌تر با مشکلات، راهکاری است که به عقیده این متخصص علوم تربیتی، می‌تواند دردهای عاطفی را در زندگی کاهش دهد.
حل مسأله را یاد بگیرید
هیچ‌کسی از بدو تولد، عالم و فرزانه به دنیا نمی‌آید. برای مقابله با دردهای عاطفی هم این قضیه مصداق دارد. مقابله با این دردهای عاطفی، آموختنی است و فرد باید این مهارت‌ها را به‌طور متناوب در طول زندگی‌اش بیاموزد. فراهانی بر این باور است که باید نظام رسمی و نظام غیررسمی آموزش در خانواده‌ها، مدارس و جامعه، این آموزش‌ها را به شهروندان ارائه دهد: «راه‌حل مقابله با مشکلات، دردهای عاطفی و ناراحتی‌های روانی، آموختنی است و هرچقدر نظام آموزشی روی این مسائل سرمایه‌گذاری کند، به همان نسبت هم این مشکلات در جامعه کمتر خواهد شد.»
صبر، دروازه ورود به آرامش
عصبیت و کم‌طاقتی در جامعه زیاد شده، نشان به این نشان که اگر خیلی برای هم وقت نگذاریم، سریع از کوره در می‌رویم‌. همه فرآیندهای زندگی به شکلی سریع و بی‌وقفه در حال گذر است. البته بخشی از این مشکل هم واقعا دست ما نیست. زندگی آپارتمانی و سبک زندگی شهرنشینی، ناخودآگاه آستانه تحمل آدم‌ها را پایین می‌آورد.
این متخصص علوم تربیتی خاطرنشان می‌کند اگر می‌خواهیم به مشکلات و بحران‌های عاطفی غلبه کنیم، باید صبر و تحمل را هم بیاموزیم و این فاکتور کلیدی را هم در زندگی‌مان تمرین کنیم.
همین صبر و تحمل هم به اعتقاد این استاد دانشگاه، به آموزش رسمی و غیررسمی نیاز دارد. یعنی برخلاف تصور مردم، این‌طور نیست که یک فرد عصبانی که مدام از دردهای عاطفی رنج می‌برد، شرایط عاطفی‌اش قابل تغییر نباشد، بلکه می‌توان اضافه کردن چاشنی صبر و حوصله به زندگی‌های امروزی را هم به این‌گونه افراد آموخت.
دردها، سنگ محک زندگی
چشم‌ها را باید شست. چه کسی گفته درد کشیدن و مشکل داشتن، به خودی خود بد است. اصلا اگر دنیا فقط محل خوشی و شادی باشد و هیچ دردی در آن نباشد، آن وقت قطعا ما درک درستی از لذت نداشتیم. یعنی در واقع باید متضاد پدیده‌ای وجود داشته باشد تا ما بتوانیم خود آن پدیده را به‌خوبی درک کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه شاهد هم به گونه‌ای دیگر به همین مساله اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی اوقات، مشکلات و دردهای عاطفی که سراغ انسان می‌آید، سنگ محکی است که صبر و تحمل انسان را بالاتر ببرد و او را در برابر مشکلات عمیق‌تر زندگی، آبدیده‌تر کند.
حتی به اعتقاد این متخصص علوم تربیتی، در منابع دینی ما هم گاهی به مشکلات با دید ارج و قرب نگاه شده است و از آن به عنوان آزمونی برای میزان تحمل انسان‌ها در برابر ناملایمات زندگی نگریسته شده است.
نگاه کردن به مشکلات افرادی که در زندگی‌شان دچار بحران‌های متعددی هستند، کاری است که به اعتقاد فراهانی، نوعی تمرین شکرگزاری و آرامش است که با آن می‌توانیم بیشتر قدر داشته‌هایمان را بدانیم و با دستی پرتر به مقابله با دردهای عاطفی زندگی‌مان برخیزیم.
منبع:سلامت نیوز

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1188379/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اکثر بیماران زوال عقل قبل از مرگ ناگهان خوب می‌شوند

حسگری که مواد مخدر را 6 برابر سریع‌تر شناسایی می‌کند

کمیته استیناف درخواست پرسپولیس را رد کرد

پیام سردار برای ستاره‌های تیم ملی والیبال ایران

بهرامی: سرلک کشتی‌گیری تمام عیار و بلوطِ ریشه‌دار ماست

آخرین تمرین رئال مادرید برای تقابل سرنوشت ساز با بایرن مونیخ

10 سیو استثنایی هفته سی و پنجم سری آ 2023-2024

چگونه جام‌جهانی 94، آلکسی لالاس را به ستاره تبدیل کرد؟

امباپه: تلاش‌مان برای سربلند کردن هواداران‌ کافی نبود

ستاره بارسا: مدیر برنامه لازم ندارم

اعلام زمان وداع دومینیک تیم با تنیس

هاشمی نسب به کمیته اخلاق احضار شد

عمو پورنگ هم از تلویزیون خداحافظی کرد!

برنده بازی دورتمند و پاریسن‌ژرمن، تلویزیون بود با پخش 95 تبلیغ!

انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی، در حدود 12 هزار سال پیش، چه می‌خوردند؟

سفر به ایران قدیم؛ این مرد خلبان مخصوص بالگرد اشرف پهلوی بود

ماجرای اولین سفر خارجی صحرا اسداللهی بازیگر سینما و کامنت زشت و توهین آمیز یکی از آشناهایش!

جنجال وسط مراسم تجلیل از مدال‌آوران ؛ ناراحتی و قهر شهربانو منصوریان در دیدار با کیومرث هاشمی وزیر ورزش

عکس بهاری « سحر ولدبیگی » بازیگر هنگامه در سریال چارخونه در خانه قدیمی پدرش

فاطمه هاشمی: وزارت بهداشت آمار مرگ و میر بیماران خاص را منتشر نمی‌کند

هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان

نماهنگی با صدای اشوان به نام «بخند»

اعمال محدودیت‌های ترافیکی از امروز در جاده‌های مازندران

وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند

جاده شجاعان در سوئیس

آخر هفته فقط این صبحانه جواب میده

حذف ناهار برای لاغری؛ مفید یا مضر؟

خودت دسته گل های کوچولوی مینیمالی درست کن

ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن

داستانک/ عشق پدربزرگ

لحظاتی از جشن صعود به فینال دورتموند

شمشیربازی و افزایش امیدها برای کسب اولین مدال المپیک

تنبیه فولادی‌ها به سبک ویسی؛ تعطیلی نداریم!

مشخص شدن زمان حضور فخری در ایران

پرسپولیس آسیایی فقط یک بازیکن کم داشت

بهترین بازیکن دفاعی سال NBA معرفی شد

واکنش آنری به انتقال احتمالی امباپه به رئال

فراز کمالوند: از کمیته انضباطی بابت این رای تشکر می‌کنم

ناصرپور، بداغی، هدایت و بالی در راه تورنمنت ارمنستان

انتظار اوسمار ویه‌را از کاپیتان‌های پرسپولیس

رونالدو قاتل غول‌های عربستان

تغییر نام استقلال به «استقلال خلیج فارس» منتفی شد

اشک «کوین اسپیسی» درآمد؛ برای کاری که نکرده‌ام عذرخواهی نمی‌کنم!

خرید حق پخش «آکتور» توسط فرانسه برای اولین بار در تاریخ سریال ایران

قیمت‌های نجومی و لاکچری در بهشت زهرای تهران | خبرساز شدن سنگ قبر 450 میلیون تومانی!

تصاویر دیده نشده و تاریخی از مهران مدیری در دیدار با احمدی‌نژاد/ ترفند عجیب یکی از همراهان او برای جلوگیری از ثبت عکس!

کیک مغزدار با روکش شکلات، یک دسر خوشمزه و راحت با نوتلا + فیلم

اجرای زنده‌ یاد عیسی قلی پور در سلیمانیه‌ی عراق

بی‌خانمان‌های روستای امامزاده ابراهیم چادرنشین شدند

تصاویری از طوفان شن در مسیر سبزوار به شاهرود