آریا بانو

آخرين مطالب

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد! گوناگون

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - زومیت / ویژگی‌های خاص تصاویر یا صحنه‌ای که مشاهده می‌کنیم، می‌تواند درک ما از گذر زمان را به شکلی تحریف کند که مدت زمان سپری‌شده در حین تماشا را متوجه نشویم.
محققان می‌گویند نحوه‌ی درک ما از گذر زمان، چه سریع بگذرد و چه آهسته، می‌تواند توسط تمامی اتفاقات محیط اطرافمان شکل بگیرد؛ از ضربان قلب ما و جلب توجه دیگران گرفته، تا آشنایی با مکان و حتی تصاویری که تماشا می‌کنیم.
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که نحوه‌ی تماشای تصاویر می‌تواند درک ما از گذر زمان را شکل بدهد. علاوه بر این، زمانی که شخص گمان می‌کند صرف تماشای یک تصویر کرده است، بر نحوه‌ی یادآوری آن تصویر تأثیر می‌گذارد. یافته‌های مطالعه، بینش تازه‌ای را درمورد چگونگی تجربه و یادآوری گذشت زمان توسط افراد مختلف ارائه می‌دهد.
گروهی از محققان دانشگاه جورج میسون آمریکا، در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها از 170 نفر خواستند تا به تماشای تصاویر مختلفی بپردازند که در مدت زمان‌های مختلف و زیر یک ثانیه، روی صفحه نمایش ظاهر می‌شد. شرکت‌کنندگان پس از مشاهده‌ی هر تصویر، باید کلیدی را فشار می‌دادند تا مدت زمانی را که گمان می‌کردند در حین تماشا سپری شده است، ارزیابی کنند. افراد باید زمان تماشای تصاویر را بر اساس کوتاه‌مدت یا طولانی‌مدت دسته‌بندی می‌کردند.

آریا بانو


درک مغز ما از زمان، گاهی وقت‌ها با واقعیت یکسان نیست
محققان دریافتند که صحنه‌های بزرگ‌تر و تصاویر به‌یادماندنی‌تر، مغز را فریب می‌دهند تا فرد فکر کند که تصاویر را طولانی‌تر از زمانی که واقعاً گذشته، تماشا کرده است. در حالی که به نظر می‌رسد تصاویر شلوغ و نامرتب، گذر زمان را منقبض و کوتاه‌تر می‌کنند.
اگرچه نتایج متفاوت بوده است، اما مطالعات گذشته نیز نشان می‌دهند که نحوه‌ی اثرگذاری تصاویر بر ادراک زمان می‌تواند به نحوی با میزان توجه ما مرتبط باشد. تماشای تصاویر بزرگ‌تر، پررنگ‌تر و روشن‌تر، با جلب تمرکز و حواس ما، زمان را منبسط و طولانی‌تر می‌کنند.
اما همین ویژگی‌ها می‌توانند حواس بخشی از مغز ما را که مسئول پیگیری زمان است، مختل کنند. بنابراین، به نظر می‌رسد که زمان در حین تماشا سریع‌تر می‌گذرد. البته نه تنها پیچیدگی تصاویر، بلکه محتوای آن‌ها نیز ممکن است با برخی مخاطبان بیشتر از دیگران هم‌خوانی داشته باشد.
البته یافته‌های مطالعه‌ی اخیر کمک چندانی به حل نظریه‌های مخالف نمی‌کند. در عوض، محققان عامل جدیدی را در میزان به‌یادماندنی بودن تصاویر سهیم می‌دانند. بر اساس شواهد، ویژگی منحصربه‌فردی وجود دارد که مغز ما را به روش‌هایی به‌جز توجه، جذب می‌کند.
الکس ما، عصب‌پژوه شناختی و همکارانش در مطالعه می‌پرسند: آیا به دلیل به‌یادماندنی‌تر بودن این تصاویر، زمان در حین تماشای آن‌ها طولانی‌تر می‌شود؟ یا برعکس، به دلیل طولانی‌تر شدن زمان، تصاویر به‌یادماندنی‌تر هستند؟
مطالعه نتیجه می‌گیرد که هر دو مورد صحیح هستند. محققان بعضی از شرکت‌کنندگان را برای تماشای مجموعه‌ی دوم تصاویری که نیمی از آن‌ها را روز قبل نیز مشاهده کرده بودند، دوباره به آزمایشگاه بازگرداندند.
تصاویری که با عنوان به‌یادماندنی رتبه‌بندی شدند، در حقیقت برای مدت زمان طولانی‌تری دیده شده بودند. در عین حال، تصاویری که گمان می‌شد برای زمانی طولانی‌تر از واقعیت دیده شده‌اند، در واقع بهتر در خاطر فرد مانده بودند. این اثر از آزمایشی تا آزمایش دیگر ثابت باقی ماند.
مغز، زمان را منبسط یا متراکم می‌کند تا حجم اطلاعات پردازش‌شده را افزایش دهد
الکس ما و همکارانش برای بررسی و توضیح یافته‌ها، پیشنهاد می‌کنند که آثار اتساع زمانی در تصاویر به‌یادماندنی، ممکن است به پردازش اطلاعات سیستم بینایی کمک کند تا عوامل کندکننده و محدودیت‌ها را برطرف کند. محققان در مقاله می‌نویسند: «بدین ترتیب، زمان منبسط یا متراکم می‌شود تا حجم اطلاعات پردازش‌شده در هر نمونه‌ی خاصی افزایش یابد.»
محققان برای آزمایش این ایده، از یک شبکه عصبی مصنوعی برای مدل‌سازی دستگاه بینایی بطنی استفاده کردند. تصاویر در این شبکه به تدریج و در طول زمان پردازش می‌شد. محققان گزارش می‌دهند که تصاویر به‌یادماندنی‌تر، سریع‌تر پردازش می‌شوند و این افزایش در سرعت پردازش، هم طولانی‌تر شدن زمان سپری‌شده و هم افزایش در دقت زمان درک‌شده را پیش‌بینی می‌کند.
البته همانطور که دیگر مطالعات نیز اشاره کرده‌اند، دلیل به‌یادماندنی‌تر بودن تصاویر خاص می‌تواند بسیار شخصی باشد. بر اساس مطالعات، منطقی است که حس کنیم تصاویر می‌توانند درک گذر زمان را تحریف کنند، زیرا بخش‌هایی از مغز که زمان را پردازش می‌کنند، احساسات ما را نیز تنظیم می‌کنند.
بنابراین، همچنان برای دانستن این موضوع که مغز ما چگونه زمان را درک می‌کند و چگونه این حس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، به زمان و آزمایش‌های بیشتری نیاز است. نتایج مطالعه، به وضوح نشان می‌دهد که بدن ما ممکن است با ضربان ساعت‌های بیولوژیکی خاص خودش پیش برود، اما درک مغز از زمان ثابت نیست.
محققان نتیجه می‌گیرند: «یافته‌های مطالعه، شواهدی را برای ایجاد ارتباط میان ویژگی‌های تصویری، درک زمان و حافظه فراهم می‌کند. یافته‌ها را می‌توان با استفاده از مدل‌های پردازش بصری بیشتر، مورد بررسی قرار داد.»
یافته‌های مطالعه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189461/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین ایمپلنت مغزی «نورالینک» در انسان دچار مشکل شد

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

شکایت اتحادیه جهانی بازیکنان از فیفا

هری کیول می‌خواهد فینال استانبول را مقابل کرسپو تکرار کند

شوخی با دورتموند؛ رئال اینطور شکست می‌خورد

دیدار دوستانه ازبکستان با برزیل قبل از جام جهانی

نقطه ضعف پرسپولیس مشخص شد

دروازه بان جوان صنعت نفت پایان دهنده رکورد منفی این تیم

احتمال بازگشت چی‌چی‌اوغلو به جمع داوران المپیکی

ناراحتی نویدکیا از هافبک عراقی

لژیونری که «پوشکاش» می‌خواهد

به نامزدش میگه که عاشق یکی دیگه شده

چهره‌ها/ استوری تازه خانم بازیگر «آوای باران» بعد از برگشت از چین

نوبت اول آزمون سراسری ویژه داوطلبان سیل‌زده «زیرکوه» برگزار شد

انتشار تصاویر هنجارشکنانه کار دست 6 صفحه اینستاگرامی داد

وجود حدود 18 میلیون « دختر» زیر30 سال در کشور؛ وضعیت «تجرد» زنان دهه 50 و 60

استوری/ ولادت حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)

جاده‌ای به سوی بهشت؛ زیبایی‌ های مسیر خالد نبی

طرز تهیه یک ترکیب فوق جادویی با طعم عالی

جایگاه دختران از نگاه پیامبر مهربانی ها

رژیم اشغالگر در کنگره فیفا پاسخگو باشد!

تیم ملی هاکی بانوان راهی رقابت‌های آسیایی تایلند شد

دوئل جذاب هفته؛ تراکتور و اخباری به هم رسیدند

مشت و تخلیه خشم بر سر داور!

لباس محلی افغانستان برتن سرمربی ایرانی تیم ملی

تکلیف 3 عضو هیات مدیره پرسپولیس مشخص شد

4 نمایش کانون در جشنواره امام رضا (ع)

«بوی خودرو نو» احتمالاً خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

اجرای موسیقی Chi mai اثر انیو موریکونه

تفال/ دل از من برد و روی از من نهان کرد

تقویم تاریخ/ ولادت حضرت معصومه(س) دختر گرامی امام موسی کاظم(ع)

عفونت دندان و لثه چه بیماری‌هایی را به دنبال دارد؟

جستجوگر سیارات فرا خورشیدی ناسا به زندگی برگشت

داستانک/ خانه سالمندان

اسطوره رئال مادرید، مدیر ورزشی النصر شد

الگوریتم جالب گلزنی ستاره پرتغالی تراکتور!

امیری جنگنده دوباره روی نیمکت

اردوی وزنه‌برداران به کیش می‌رود

انریکه نمی‌گذارد بازیکن بخرند!

عبدالرزاق حمدالله دشمن فرضی کریستیانو

کاپیتان رئال در آستانه لیگ عربستان

رازگشایی از جسد سوخته؛ صاحب کار تازه داماد به عروس نظر داشت

قرعه‌کشی مقدماتی جام ملت‌های آسیا 2027 انجام شد

بایرن یک جام دیگر را از دست داد

گلری که دیگر دروازه‌بان آکادمی نیست!

ستاره ذوب‌آهن: گل استقلال استثنایی بود!

ستاره پرسپولیس هم‌تیمی ذخیره‌ها شد

واکنش جالب و خنده دار منوچهر هادی به سوال مهران مدیری : تا بحال دزدی کردی ؟

شرایط به کارگیری معلمان آزاد در مدارس غیردولتی

مجری زن سرشناس با این ویدیو خبر از مهاجرت به خارج از کشور خبر داد / به سلامتی